fbpixel

Search icon
Search
Μια μινιμαλιστική κατοικία στη Μινόρκα που αποπνέει καλοκαιρινή αίσθηση μέσα από το design της
INTERIORS

Μια μινιμαλιστική κατοικία στη Μινόρκα που αποπνέει καλοκαιρινή αίσθηση μέσα από το design της

Με τη σχεδιαστική υπογραφή Nomo Studio


To Nomo Studio είναι συνώνυμο της καλαισθησίας που πηγάζει απευθείας από τη φύση και τη γήινοι ομορφιά. Οι αρχιτέκτονες που συνθέτουν αυτό το γραφείο, γνωρίζουν πάρα πολύ καλά πόσο σημαντικό είναι οι χώροι όπου διαμένουμε να γίνονται «ένα» με το εξωτερικό σκηνικό και τελικά με την ψυχή μας. Αυτό σημαίνει πως επιλέγουν λιτούς τρόπους για να αποτυπώσουν το design κάθε κατοικίας ή οποιουδήποτε άλλου χώρου που αναλαμβάνουν να διαμορφώσουν.

Ένα google search αρκεί για να πειστούμε για το πόσο πολύ λατρεύουν το λευκό, το οποίο επιλέγουν σχεδόν πάντα να συνδυάζουν με τα χρώματα της γης, όπως το καφέ και το πράσινο, καθώς και με το μπλε του ουρανού και της θάλασσας. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο όλα τους τα έργα θυμίζουν έναν πραγματικό επίγειο παράδεισο.

Γυρνώντας τον χρόνο λίγο πίσω, ένα από τα σπίτια που μεταμόρφωσαν μάς κάνει να ταξιδεύουμε νοερά μέσα από το εκπληκτικό design του. Πρόκειται για ένα πολύ ξεχωριστό κτίσμα στη Μινόρκα, το οποίο χτίστηκε πριν από μερικά χρόνια και, πλέον, προσαρμόζεται άριστα στο παρόν και σίγουρα στο μέλλον. 

1-i1PlN.jpeg


«Φωλιασμένο» σε ένα απομακρυσμένο δασάκι της περιοχής, το σπίτι δεσπόζει και ξεχωρίζει από χιλιόμετρα για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα που αποπνέει και αυτός ίσως να οφείλετε στις μινιμαλιστικές γραμμές στο design από τις οποίες αποτελείται. Μια κυρτή εξοχική κατοικία, που πλέον δίνει την ευκαιρία στους ιδιοκτήτες της να απολαμβάνουν κάθε στιγμή, όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά και κάθε εποχή του χρόνου.

Οι καμπυλωτοί τοίχοι και οι τοξωτές οροφές, τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους, με διάταξη σε έξι επίπεδα από τους αρχιτέκτονες Nomo Studio είναι χαρακτηριστικές λεπτομέρειες της διαρρύθμισης, καθώς και βασικά στοιχεία που κάνουν το σπίτι τόσο μοναδικά φτιαγμένο και τελείως διαφορετικό από άλλα. Το λευκό, στο μεταξύ και όπως ήταν προφανές, αποτέλεσε το βασικό χρώμα που επιλέχθηκε σε όλη την κατοικία -in & out.

Oι εσωτερικοί χώροι γίνονται «ένα» με το outdoor σκηνικό και αυτό έχει να κάνει με τα τεράστια παράθυρα που επέλεξαν οι αρχιτέκτονες, τα οποία παράλληλα χαρίζει άπλετο φως σε όλα τα δωμάτια. Το ξύλο, επίσης, ανήκει στα βασικά υλικά κατασκευής των περισσότερων χώρων και το βλέπουμε στην πιο ανοιχτόχρωμη εκδοχή του.

2.jpeg


Tα living spaces είναι διατεταγμένα σε έξι κλιμακωτά επίπεδα, που περιλαμβάνουν πολλές βεράντες, ενώ το σπίτι διαθέτει εισόδους και στις δύο πλευρές σε διαφορετικά levels. Από τον επάνω δρόμο, μια γέφυρα με καμπύλες σκάλες και ένα κιγκλίδωμα από σχοινί διασχίζει την απότομη πλαγιά, ενώ από κάτω μια σειρά από σκαλοπάτια έρχονται γύρω από την κυκλική πισίνα. Η κύρια είσοδος οδηγεί στο σημείο όπου βρίσκονται κάποια από τα υπνοδωμάτια, τα οποίο συνδέονται άμεσα με τους κύριους χώρους διαβίωσης.

Θαυμάστε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες του unique αυτού σπιτιού!