fbpixel

Search icon
Search
Μια ματιά στα elegant café των μεγαλύτερων οίκων μόδας που θα σας κάνουν να ονειρευτείτε ξανά
ESCAPE

Μια ματιά στα elegant café των μεγαλύτερων οίκων μόδας που θα σας κάνουν να ονειρευτείτε ξανά

Ταξιδέψτε νοερά μέσα από το επιβλητικό τους design


Οι καταστάσεις που βιώνει ολόκληρος ο πλανήτης είναι πραγματικά κάτι που πριν από ένα χρόνο κανείς μας δεν είχε υπολογίσει. Πλέον, στις περισσότερες χώρες του κόσμου επικρατεί μια «ησυχία» που οφείλεται στα μέτρα κατά της πανδημίας, τη στιγμή που τα περισσότερα μαγαζιά παραμένουν κλειστά ή λειτουργούν υπό συγκεκριμένες συνθήκες τις οποίες ορίζει ο νόμος. Δυστυχώς, όλη αυτή η συνθήκη έχει κάνει τον κόσμο να στερηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα τα ταξίδια και τις mini αποδράσεις, χωρίς ωστόσο να χάνει την ελπίδα του για τις καλύτερες ημέρες που έρχονται.

Πριν την κρίση που έφερε η πανδημία, πολλοί από τους μεγαλύτερους οίκους μόδας παγκοσμίως κατάφεραν να δημιουργήσουν μερικά από τα πιο εντυπωσιακά coffee and more spots σε ολόκληρο τον κόσμο. Ξεχωρίζοντας για το επιβλητικό τους design και τον υπερπολυτελή τους χαρακτήρα, έχουν ξεχωρίσει μεταξύ των υπολοίπων και φιγουράρουν στη λίστα με τις πιο top επιλογές για να απολαύσει κανείς τον καφέ ή το γεύμα του. Μια ματιά στο εσωτερικό τους, μπορεί να πείσει τον καθένα πως πρόκειται για επίγειους παραδείσους όπου τα luxry στοιχεία έχουν αποτυπωθεί με τον πιο ευφάνταστο τρόπο.

Για όλους εσάς που συνηθίζετε να ταξιδεύετε με τη φαντασία σας, συγκεντρώσαμε παρακάτω τα πιο εντυπωσιακά café των iconic fashion houses και σας τα παρουσιάζουμε ένα προς ένα!

Gucci Osteria

1-54.jpg

Ήταν αρχές του περασμένου έτους όταν γνωρίσαμε για πρώτη φορά το εσωτερικό του Gucci Osterior στο Los Angeles. Πρόκειται για ένα extravagant café-bar-resturant στην καρδιά της πόλης, όπου η vintage αισθητική ισορροπεί φανταστικά με τα μοντέρνα στοιχεία και τις καταπράσινες λεπτομέρειες που ξεπροβάλλουν όπου κι αν εστιάσει κανείς το βλέμμα του.

Η πολυτέλεια του ιταλικού brand, έχει αποτυπωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στον σχεδιασμό του καταστήματος, αφήνοντας με το στόμα ανοιχτά κάθε επισκέπτη. Πέρα από τους φανταστικούς χώρους, η αίγλη γίνεται αισθητική και μέσα από τα πιάτα και τα ιδιαίτερα ροφήματα που προσφέροντας με εκλεπτυσμένο τρόπος, όπως ακριβώς αρμόζει δηλαδή σε ένα τέτοιο περιβάλλον.

Le Café V & Sugalabo V

8-lv-restaurant.jpg

Τι να πει κανείς γι' αυτό το υπερθέαμα που είναι χρισμένο στην Osaka της Ιαπωνίας! Μέσα στο τεράστιο αυτό κτίριο που διαμορφώθηκε με γνώμονα την πολυτέλεια, υπάρχει το Le Café V και Sugalabo V, η καφετέρια και το εστιατόριο δηλαδή του οίκου Louis Vuitton. Ένα γρήγορο tour στους φωτεινούς χώρους και τον δύο, δίνει την αίσθηση ενός μοντέρνου παλατιού, γεμάτο από τις κλασικές αποχρώσεις του iconic fashion house, αλλά και pop στοιχεία που δίνουν απίστευτη διάσταση.

Σε αυτό το flagship store, λοιπόν, δίνεται η ευκαιρία στον κόσμο να βιώσει στο έπακρο τη θεαματική αίγλη που αποτελεί συνώνυμο του οίκου εδώ και 167 χρόνια. Ένα συνονθύλευμα από λάμψεις, πολυτελή υφάσματα, χρυσά details και ογκώδη indoor plants, συνθέτουν το σκηνικό του κτιρίου, δίνοντας την αίσθηση του πιο lux ξενοδοχείου ever και χαρίζοντας ξεχωριστές στιγμές στους θαμώνες.

The Blue Box Café

luxexpose-tiffany-shanghai-3.jpg

Την περασμένη άνοιξη, μέσα στο πολυκατάστημα Harrods, άνοιξε τις πόρτες του το πρώτο, άκρως εντυπωσιακό καφέ του Tiffany & Co και είναι πραγματικά ό,τι πιο dreamy μπορεί να δει κανείς. Βρίσκεται στο κέντρο του Λονδίνου και είναι διακοσμημένο από γαλάζια αντικείμενα -το βασικό του χαρακτηριστικό από το οποίο πήρε και το όνομά του. Ένα πραγματικά παραμυθένιο σκηνικό, που έχει τον τρόπο να εξιτάρει τη φαντασία των επισκεπτών και να δημιουργεί εικόνες χαράς κι αισιοδοξίας.

Οι εσωτερικοί του χώροι αποτελούν φόρο τιμής στην κληρονομιά του διάσημου οίκου κοσμημάτων, με breathtaking στοιχεία από πέτρα αμμαζονίτη και ζωγραφισμένα στο χέρι, καθώς και floral μοτίβα. Όλα αυτά έρχονται σε συνδυασμό με πανέμορφα πορσελάνινα σερβίτσια στους τόνους του λευκού και του γαλάζιου, κρυστάλλινα ποτήρια, λινές πετσέτες και υπέροχες λιχουδιές που ταιριάζουν στη chic διάθεση που προβάλει το fashion house.

Marchesi 1824

original.jpg

Το 2015, η Prada απέκτησε μερίδιο σε αυτό το ιστορικό ζαχαροπλαστείο στο Μιλάνο, το οποίο άνοιξε από το 1824. Κατά τη διάρκεια των ετών, η φήμη του καταστήματος ολοένα και αυξάνεται, κάτι που οφείλετε τόσο στα ολόφρεσκα ιταλικά γλυκά που προσφέρει όσο και στην υπογραφή της Prada, που εξασφάλισε στους χώρους classy χαρακτήρα κι επιβλητική αύρα.

Μαζί με τις θεϊκές μυρωδιές που αναδύονται από γωνιά σε γωνιά, το κατάστημα ξεχωρίζει για το cozy chic σκηνικό του, που χαρίζει μοναδική θέα στους πιο κεντρικούς δρόμους του Μιλάνου, για τις art deco αναφορές, καθώς και για τις γήινες αποχρώσεις που το αποτελούν. Ένα υπέροχο, νοσταλγικό περιβάλλον που αξίζει να θαυμάσει κανείς από κοντά όταν όλα γίνουν όπως κάποτε!

Ανατρέψτε στην gallery για να θαυμάσετε περισσότερο τους χώρους των café!

Κεντρική φωτογραφία: Le Café V