fbpixel

Search icon
Search
Μια ματιά σε ένα διαμέρισμα στο Notting Hill που παραδίδει μαθήματα υψηλής αισθητικής
INTERIORS

Μια ματιά σε ένα διαμέρισμα στο Notting Hill που παραδίδει μαθήματα υψηλής αισθητικής

Υπό την επίβλεψη του Edoardo Mapelli Mozzi


Ο Edoardo Mapelli Mozzi δεν είναι ο τυπικός προγραμματιστής ακινήτων του Λονδίνου. Γνωστός και ως Edo, είναι γιος του Ιταλού Alessandro Mapelli Mozzi, ο οποίος κατέχει διπλή βρετανική και ιταλική υπηκοότητα. Οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν νέος και η μητέρα του, η Nikki Williams-Ellis, ήταν αυτή της οποίας η καριέρα, που σχετιζόταν με την ανανέωση των εμπορικών ακινήτων, τον ενέπνευσε με αποτέλεσμα να εκδηλώσει ένα πρώιμο ενδιαφέρον για αυτό το αντικείμενο εργασίας. «Πέρασα την παιδική μου ηλικία βλέποντας διάφορες τοποθεσίες» είπε. Αφού παρακολούθησε μαθήματα στο College Radley στην Αγγλία, σπούδασε πολιτική στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. «Ωστόσο, ήξερα ότι ήθελα να ασχοληθώ με τις ιδιοκτησίες πριν πάω στο πανεπιστήμιο» είπε. «Απλά δεν ήθελα να πάω και να το σπουδάσω αυτό, έτσι έκανα ένα μάστερ στην πολιτική» συνεχίζει λέγοντας. 

Τελικά, ξεκίνησε τη δική του επιχείρηση ιδιοκτησίας και σχεδιασμού, την Banda, όταν ήταν μόλις 23 ετών, και μετά από 12 χρόνια πραγματοποίησε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα high-end έργα στην πόλη. Έχει σθεναρές ιδέες για το πώς μπορεί να βρει και να μεγιστοποιήσει την αξία ενός αντικειμένου σε μια αγορά.

08140659-edo-mapelli-mozzi-banda-cover-1246x1489.jpg
Ο Edoardo Mapelli Mozzi

Όταν προτάθηκε στον Mozzi ένα έργο ανάπτυξης 15 ακινήτων στο Notting Hill και ότι υπάρχει πιθανότητα να έχει μεγάλο ενδιαφέρον για την εξέλιξη του κοινωνικού του status, ήταν αποφασισμένος να κρατήσει την επαγγελματική αυτή συζήτηση εστιασμένη στην επιχείρησή του και να μην προχωρήσει σε κάτι άλλο. «Δε νομίζω ότι είμαι ο μέσος κατασκευαστής», είπε χαρακτηριστικά. «Θεωρώ ότι η Banda είναι μοναδική. Σίγουρα κανένας άλλος της εποχής μου δεν κάνει τέτοια πράγματα στο Λονδίνο. Δεν πιστεύω ότι κανείς στο Λονδίνο κάνει ένα έργο τόσο υψηλής ποιότητας και σε τόσο καλή τιμή» προσέθεσε.

e80c607bce56401be2446ef41dc0c693.png
97c2e8f249c66a75a7da1d3de4ea68b4.jpeg

Το έργο Notting Hill του Mozz στην 13-19-19 Leinster Square ενσαρκώνει τη στρατηγική του να δημιουργεί προσεκτικά σχεδιασμένα σπίτια για πλούσιους πελάτες σε περιοχές που βρίσκονται λίγο έξω από τα πιο διάσημα και ακριβότερα μέρη του Λονδίνου και να τα πωλούν στους ανθρώπους που σκοπεύουν να ζήσουν σε αυτά, δηλαδή σε επενδυτές. 

Χτισμένα στη δεκαετία του 1850 ως μια σειρά κάθετων αρχοντικών, τα ακίνητα της πλατείας Leinster μετατράπηκαν πριν από δεκαετίες σε ένα υπέροχο ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων. Το Banda όμως έχει περάσει τα τελευταία πέντε χρόνια μετατρέποντας τα ακίνητα σε οκτώ μεγάλα μονόχωρα διαμερίσματα, πέντε μεζονέτες και δύο ρετιρέ με υπερμεγέθεις βεράντες. Θα πωληθούν αυτό τον μήνα για 5,9 έως 9,9 εκατομμύρια λίρες ή περίπου 7 εκατομμύρια έως 12 εκατομμύρια δολάρια. Τα μεγάλα μονόχωρα διαμερίσματα είναι εξαιρετικά σπάνια στο Notting Hill και παρέχουν πρόσβαση σε έναν κλειδωμένο ιδιωτικό κήπο όπως αυτόν που παρουσιάστηκε στην ταινία "Notting Hill". Στις φωτογραφίες βλέπουμε το ένα από αυτά.

e0ca5fb6886261f4b0929fb4d4abc25d.png
5027c8effda60c778ff974b327bb378c.jpeg

Η στρατηγική της Banda βασίζεται στην πεποίθηση του κ. Mozzi ότι οι κορυφαίοι αγοραστές του Λονδίνου είναι πιο πρόθυμοι σήμερα να εξετάσουν την αγορά ενός διαμερίσματος στο Fulham ή τα λιγότερο έγκυρα τμήματα του Notting Hill αντί να επιμένουν στις περιοχές Belgravia και Mayfair, αφού οι τιμές είναι πολύ χαμηλότερες από εκείνες που εντοπίζονται στις πιο ελίτ περιοχές. Όπως και να 'χει, η διακόσμηση των διαμερισμάτων αγγίζει την υψηλή αισθητική, ενώ η μινιμαλιστική προσέγγιση σε συνδυασμό με τα πολυτελή αντικείμενα και τις παστέλ αποχρώσεις εντυπωσιάζουν από την πρώτη κιόλας στιγμή.