fbpixel

Search icon
Search
Μια ξεχωριστή κατοικία στο Λονδίνο συνδυάζει τις γήινες αποχρώσεις με την κλασική διακόσμηση
INTERIORS

Μια ξεχωριστή κατοικία στο Λονδίνο συνδυάζει τις γήινες αποχρώσεις με την κλασική διακόσμηση

Σε μια από τις ομορφότερες γειτονιές, φέρει την αρχιτεκτονική υπογραφή της Jane Gowers


Όλα ξεκίνησαν από τύχη, όταν η επιτυχημένη interior designer Jane Gowers έψαχνε για σπίτι με τον σύζυγό της. Ξεφυλλίζοντας ένα περιοδικό πριν από αρκετά χρόνια, βρέθηκαν μπροστά από την απεικόνισης μιας ερειπωμένης κατοικίας την οποία ερωτεύθηκαν κατευθείαν και θέλησαν να την κάνουν δική τους, αφού πρώτα θα πραγματοποιούσαν το κατάλληλο makeover.

Το πλέον πολυτελές αυτό σπίτι βρίσκεται στην καρδιά του Λονδίνου και μια γρήγορη ματιά εντυπωσιάζει με το πως ταιριάζει τους ψυχρούς τόνους με τη θερμότητα των διαφορετικών χρωμάτων.

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, η μεγάλη οικογένεια της Jane βρισκόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε αναζήτηση για την κατοικία στην οποία θα μπορούσε να μείνει με άνεση. Παρά τον φόρτο εργασίας όλων των μελών και την έλλειψη χρόνου από το lifestyle τους, κατάφεραν να βρουν ό,τι ακριβώς έψαχναν: ένα μεγάλο κτίσμα, με πολλά δωμάτια.

1-7urL4.jpg
Το βασικό τους πρόβλημα ήταν η ερειπωμένη κατάσταση στην οποία βρισκόταν, που χρειαζόταν πολλή δουλειά για να γίνει κατοικήσιμη.

Αυτός ακριβώς ήταν και ο λόγος που ανέθεσαν την εκ νέου διαμόρφωση του σπιτιού σε έμπιστους συνεργάτες της Jane, οι οποίοι μέσα σε ένα σχετικά μικρό χρονικό διάστημα λίγων μηνών κατάφεραν κυριολεκτικά να μετατρέψουν όλους τους χώρους και να τους χαρίσουν εντελώς ανανεωμένη πνοή -χωρίς, ωστόσο, να χάνεται η vintage αισθητική. Το αποτέλεσμα δικαίωση τόσο τη Jane όσο και όλα τα μέλη της οικογένειάς της, κάνοντάς τους να θέλουν να δώσουν το προσωπικό τους στίγμα σε κάθε δωμάτιο -πάντα με βάση την καλαισθησία που διακρίνει την designer.

-2IhGA.jpg

Έτσι, ξεκίνησαν να κινούνται σε κλασικά μονοπάτια σε ό,τι αφορά στο interior design, επιλέγοντας να «παίξουν» με basic αποχρώσεις που θεωρητικά δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Χρησιμοποίησαν σαν καμβά ψυχρά χρώματα, όπως το λευκό, το γκρι και το μαύρο, κι έπειτα προσέθεσαν γήινους τόνους χαρίζοντας διάσταση και cozy χαρακτήρα. Το καφέ στη συγκεκριμένη φάση, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στο final result.

«Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα απόλυτα λειτουργικό σπίτι που να κυριαρχούν οι vintage αναφορές. Βασικός μας στόχος ήταν να υπάρχει έντονα ο φυσικός φωτισμός στα υπνοδωμάτια και να διαμορφώσουμε έτσι τους χώρους, ώστε να παραπέμπουν σε μια κλασική κατοικία του 19ου αιώνα. Νομίζω ότι τα καταφέραμε!», είπε γεμάτη ενθουσιασμό για το αποτέλεσμα η Jane.

Επίσης, δεν παρέλειψαν τα pop χρωματικά στοιχεία που έκαναν ένα level up στη διακόσμηση των χώρων, εξασφαλίζοντας μοντέρνα διάθεση και fun vibes σε ένα κατά τ' άλλα μονότονο σκηνικό. Τέτοια στοιχεία είναι τα colorful artworks που δεσπόζουν στους τοίχους, τα αντικείμενα που προέρχονται από κάθε γωνιά του κόσμου, αλλά και οι μεταλλικές λεπτομέρειες για extra λάμψη και δόσεις πολυτέλειας.

2-xpGtX.jpg
Ανατρέξτε στη gallery για περισσότερες φωτογραφίες της μοναδικής αυτής κατοικίας!

Φωτογραφίες: House & Garden