fbpixel

Search icon
Search
Μια κατοικία στο Σάο Πάολο ολοκληρώνει ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό δίπλα στην τοπική βλάστηση
INTERIORS

Μια κατοικία στο Σάο Πάολο ολοκληρώνει ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό δίπλα στην τοπική βλάστηση

Υπό την επιμέλεια της F:Poles Arquitetura


Τις περισσότερες φορές,κεντρικός παράγοντας για τον σχεδιασμό μιας κατοικίας είναι  αρμονική συμβίωσή της με το φυσικό τοπίο, το οποίο την περιβάλλει. Στους αρχιτεκτονικούς κανόνες, αλλά και στην αισθητική διαμόρφωση που ακολουθεί, η μίμηση της γεωμετρίας, των γήινων αποχρώσεων, αλλά και της εκκεντρικότητας των natural στοιχείων, όπως είναι ο αφρός των κυμάτων της θάλασσας, μπορεί να κατέχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Στο σημερινό μας ταξίδι στο μακρινό Σάο Πάολο και στην καρδιά της πόλης Sorocaba, έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε μια eclectic μονοκατοικία, η οποία φέρει το όνομα "Residence ZV". 

Η σχεδιαστική ομάδα της F:Poles Arquitetura ακολούθησε πιστά τις οδηγίες που μοιράστηκαν μαζί της οι ιδιοκτήτες της κατοικίας, κάνοντας πράξη την επιτακτική τους ανάγκη για ουσιαστική ηρεμία και επικοινωνία με τη φύση. Πέρα από αυτό, κατάφεραν να πραγματοποιήσουν την έντονη επιθυμία των ίδιων για τη δημιουργία ενός μπαλκονιού 360 μοιρών, από το οποίο θα μπορούσαν να περπατήσουν περιμετρικά του σπιτιού για να παρατηρούν τα τοπία των κοιλάδων που περιβάλλουν το οικόπεδο.

A structure full of chances 

residencia-zv-f-poles-arquitetura-40.jpg

Κεντρικό γνώρισμα της βίλας αποτελεί η ευελιξία. Καθώς περιλαμβάνει χώρους, οι οποίοι απευθύνονται σε μια σύγχρονη οικογένεια τριών ατόμων, ένα ζευγάρι και ένα παιδί, στους οποίους αρέσει να δέχονται συχνά φίλους και οικογένεια, ο σχεδιασμός κινήθηκε με επίκεντρο τους συγκεκριμένους κανόνες λειτουργικότητας. Εκτός από τον κοινωνικό χώρο, η αίθουσα τηλεόρασης και το γραφείο ήταν σημαντικά περιβάλλοντα, αποτελώντας έναν χώρο όπου μπορούσαν να εκτιμήσουν τη λογοτεχνία, τη μουσική και τις ταινίες. Η κατοικία αναπτύσσεται σε δύο ορόφους, με τον κοινωνικό χώρο, την εξυπηρέτηση και τη σουίτα επισκεπτών στο ισόγειο και τον οικείο χώρο, με ιδιωτικές σουίτες και ντουλάπι στον επάνω όροφο. Όλα τα υπνοδωμάτια έχουν πρόσβαση σε ένα περιφερειακό μπαλκόνι, επιτρέποντας υλική και οπτική σύνδεση με το εξωτερικό, εξασφαλίζοντας θέα στον ορίζοντα.

residencia-zv-f-poles-arquitetura-1.jpg

Μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι η στρατηγική σχεδίασης ήταν ότι κατά την είσοδο στην κατοικία, είτε οι ιδιοκτήτες, είτε οι προσκεκλημένοι τους καλούνται να περπατήσουν μέσα από ένα μονοπάτι ανάμεσα σε βλάστηση, πέτρες και φυσικό φως, με θέα στον καταπράσινο κήπο στο βάθος. Το έργο έφερε στο επίκεντρο τη βλάστηση, η οποία βρίσκεται και στους εξωτερικούς, αλλά και στους εσωτερικούς της κατοικίας, δημιουργώντας μια σύνθεση με τα υλικά που χρησιμοποιούνται, όπως πέτρα, πλάκα από χάλυβα, ξύλο και εκτεθειμένο σκυρόδεμα, συνθέτοντας πάντα στοιχεία για την εξισορρόπηση των αισθήσεων. τα περιβάλλοντα. Μπορεί να φέρει κοντά φίλους και οικογένεια για να κοινωνικοποιηθούν και να συλλογιστούν τη φύση, δημιουργώντας μια άμεση σύνδεση μαζί της.

The smart balance 

residencia-zv-f-poles-arquitetura-32.jpg

Οι διακοσμητικοί κανόνες κινήθηκαν προς την ίδια κατεύθυνση, δίνοντας έμφαση στη γοητεία της απλότητας και της φύσης. Με natural στοιχεία και pieces με χρώμα και ιδιαίτερη slow ταυτότητα, κατέστη δυνατό να εδραιωθεί η επιθυμητή αισθητική ισορροπία. Το ξύλο και η πέτρα πρωταγωνιστούν σε κάθε σημείο, συνθέτοντας ένα άκρως ατμοσφαιρικό σκηνικό, το οποίο μοιάζει σαν να έχει βγει από ζούγκλα. Κάθε δωμάτιο αποπνέει τροπικό χαρακτήρα, με έντονα τα μοντέρνα patterns. 

Ανακαλύψτε περισσότερες υπέροχες φωτογραφίες στη gallery! 

Source: ArchDaily

Photos: Favaro Jr.