fbpixel

Search icon
Search
Μια κατοικία στο Knightsbridge του Λονδίνου παραδίδει μαθήματα εκλεπτυσμένου design
INTERIORS

Μια κατοικία στο Knightsbridge του Λονδίνου παραδίδει μαθήματα εκλεπτυσμένου design

Σχεδιασμένη από τo Rochford Art studio


Η διακεκριμένη αρχιτεκτονική ομάδα Rochford Art, ανέλαβε την ανακαίνιση αυτού του πανέμορφου βικτοριανού σπιτιού. Μετά από συζητήσεις με τους ιδιοκτήτες της κατοικίας, δημιούργησε έπιπλα κατά παραγγελία γι' αυτό το εξαιρετικά όμορφο family house στην καρδιά του Λονδίνου.

Αρχικά, η κατασκευαστική ομάδα ολοκλήρωσε όλες τις οικοδομικές εργασίες, την ηλεκτρολογική τοποθέτηση, τις υδραυλικές εγκαταστάσεις, καθώς και την ενδοδαπέδια θέρμανση σε όλο το σπίτι, το οποίο χτίστηκε το 1860. Η ανακατασκευή περιελάμβανε αλλαγή του ύψους των θυρών, αφαίρεση των διαχωριστικών τοίχων και αποκατάσταση των αρχικών χαρακτηριστικών. 

Η αρχιτεκτονική ομάδα, μάλιστα, επίβλεψε  μια νέα επέκταση στην πίσω βεράντα, καθώς και τροποποιήσεις στην υπάρχουσα διάταξη. Αυτό περιελάμβανε τη συνένωση της κουζίνας και της τραπεζαρίας για τη δημιουργία ενός μεγαλύτερου χώρου, καθώς και τη μετατόπιση της κύριας κρεβατοκάμαρας για να μεγιστοποιηθεί η φωτεινή ανατολική πλευρά του ακινήτου.

Step inside!
4w6a9783-hdr-crop.jpg


Καθώς πρόκειται για ένα ακίνητο παλιάς εποχής, ένα από τα βασικά highlights αυτού του έργου ήταν να συνδυαστούν τα υπάρχοντα χαρακτηριστικά της εποχής με ορισμένα σύγχρονα χαρακτηριστικά σχεδιασμού, συμπεριλαμβανομένης της αποκατάστασης της αρχικής σκάλας, των λεπτομερειών οροφής και των πάνελ.

Το έργο απαιτούσε μια σειρά εργασιών στο ισόγειο για να βοηθήσει στη συνολική λειτουργικότητα του σπιτιού. Αυτό περιελάμβανε ένα βοηθητικό δωμάτιο με ένα στοιβαγμένο πλυντήριο/στεγνωτήριο, καθώς κι ένα πλυντήριο πιάτων και αποθηκευτικό χώρο. Οι εσωτερικές μονάδες κατασκευάστηκαν από μελαμίνη από την Egger, με τα ίδια τα finger pulls να είναι ζωγραφισμένα στο χέρι επί τόπου.

Τα δωμάτια στο ισόγειο αποτελούνται από μοναδικές ντουλάπες που ξεχωρίζουν για τον εξελιγμένο και απόλυτα μοντέρνο σχεδιασμό και τα ρυθμιζόμενα ράφια τους - όλα κατά παραγγελία για να ταιριάζουν στη θέση τους μέσα στα δωμάτια. Οι πόρτες και τα εξωτερικά στοιχεία είναι χειροποίητα από καπλαμά ευκαλύπτου, με δερμάτινα ένθετα και οι χειρολαβές προήλθαν από την Beardmore.

Μερικά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά σε αυτό το ακίνητο ήταν ο σχεδιασμός και η εγκατάσταση του wine room, το οποίο περιλαμβάνει μια μικρή κουζίνα με νεροχύτη, δύο μεγάλα ψυγεία, ένα ψυγείο κρασιού κάτω από τον πάγκο και το βασικό στοιχείο - την οθόνη κρασιού σε μπρούτζινες ράβδους. Ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό είναι η πρόσβαση στον πίσω κήπο, όπου μπορεί κανείς να καθίσει στον ειδικά κατασκευασμένο καναπέ για να απολαύσετε το κρασί του.

4w6a0565-hdr.jpg


Τέλος, εντύπωση προκαλούν οι μαύρες πινελιές, οι χάλκινες λεπτομέρειες και τα γλυπτά έπιπλα, γι' αυτό και η ανακαινισμένη κατοικία είναι το απόλυτο παράδειγμα του πόσο οι απλές, διακριτές χειρονομίες μπορούν να έχουν τεράστιο αντίκτυπο ακόμη και σε έναν μικρό χώρο. Δόθηκε απίστευτη βάση στη λεπτομέρεια και, πλέον, βλέπουμε μια σύγχρονη κατοικία που αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον για να απολαύσει κανείς την καθημερινότητά του μέσα σε αυτό, με όλες τις πιθανές ανέσεις. Ένα απόλυτα «ζεστό» και οικογενειακό σκηνικό, που γίνεται πηγή έμπνευσης κι εντυπωσιάζει με το luxury design του.

Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: Rochford Art