fbpixel

Search icon
Search
Μια ιδιαίτερη κατοικία στο Gloucestershire της Αγγλίας με festive chic λεπτομέρειες
INTERIORS

Μια ιδιαίτερη κατοικία στο Gloucestershire της Αγγλίας με festive chic λεπτομέρειες

Το σπίτι των ιδιοκτητών της Rapture & Wright


Δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μπορούν να πουν ότι σχεδόν τα πάντα στο σπίτι τους -χαλιά, ταπετσαρίες, φωτιστικά, έπιπλα, για να μην αναφέρουμε το ίδιο το κτίριο- έχουν φτιαχτεί ή σχεδιαστεί από τους ίδιους. Αλλά κάτι τέτοιο ισχύει για τη Rebecca Aird και τον Peter Thwaites, το εξαιρετικά δημιουργικό ζευγάρι που βρίσκεται πίσω από την εταιρεία χειροποίητων ταπετσαριών και υφασμάτων Rapture & Wright με έδρα το Gloucestershire.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε πριν από περισσότερα από 20 χρόνια. Η Rebecca είχε διαφοροποιηθεί από το σχεδιασμό συσκευασιών και ασχολήθηκε με την κατασκευή ψηφιδωτών έργων τέχνης (για πισίνες, μπαρ, κρουαζιερόπλοια κ.λπ.), ενώ ο Peter, ο οποίος μοιραζόταν ένα studio στη Γλασκώβη με την εταιρεία υφασμάτων Timorous Beasties, ζωγράφιζε τοιχογραφίες κι εργαζόταν σε σκηνικά. Αφού έγιναν ζευγάρι, άρχισαν να βοηθούν ο ένας τον άλλον σε διάφορα έργα και τελικά αποφάσισαν να συνδυάσουν τα ταλέντα τους και να ιδρύσουν μαζί μια επιχείρηση.

Διάφοροι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων με τους οποίους είχαν συνεργαστεί είπαν στο ζευγάρι ότι θα ήθελαν να βρουν ταπετσαρίες και υφάσματα που να αντιπροσωπεύουν μια πιο χειροποίητη προσέγγιση στην παραγωγή. Στην Αμερική, ορισμένες μικρότερες εταιρείες είχαν αρχίσει να εκτυπώνουν σχέδια με το χέρι κατά παραγγελία, αλλά δεν υπήρχαν τέτοιες εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Peter είχε δημιουργήσει πολλές χειροποίητες τοιχογραφίες που είχαν σχεδιαστεί για να μιμούνται τα τυπωμένα υφάσματα και είχε εκατοντάδες παραδείγματα στο χαρτοφυλάκιό του. Το ζευγάρι συνειδητοποίησε γρήγορα ότι θα μπορούσε να καλύψει ένα κενό στην αγορά για μικρής παρτίδας, υπεύθυνα παραγόμενα, χειροποίητα τυπωμένα υφάσματα. Το 2004, γεννήθηκε η Rapture & Wright.

Μια ματιά στο υπέροχο σπίτι του ζευγαριού!
massey-hg-aird-114-production-digital.jpg


Παρατηρώντας την κατοικία, γρήγορα γίνεται αντιληπτή η σπουδαία δουλειά των ιδιοκτητών. Ένας κλασικός διάκοσμος γίνεται «ένα» με πιο μοντέρνα στοιχεία που κάνουν τη διαφορά και αναβαθμίζουν το όλο σκηνικό. Ειδικά αυτήν την εποχή όλοι οι χώροι δίνουν την αίσθηση πως έχουν βγει από παραμύθι!

Αυτό που κέντρισε εξ αρχή το ενδιαφέρον του ζευγαριού ήταν η ανεπιτήδευτη αίγλη που απέπνεαν οι χώροι της μονοκατοικίας, κάνοντας έντονη την αίσθηση της αρχιτεκτονικής περασμένων δεκαετιών και δίνοντας έναν αέρα εκλεπτυσμένης πολυτέλειας σε κάθε σημείο, όπου κι αν έστρεφε κανείς το ενδιαφέρον του. Ευρύχωρα σημεία, vintage πολυτέλεια, καθώς και νωχελικές σκέψεις που προκύπτουν μέσα από κάθε δωμάτιο και οδηγούν το μυαλό σε εικόνες του χθες, είναι μερικά από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη κατοικία.

Σε γενικές γραμμές, οι τόνοι που πρωταγωνιστούν στον όλο διάκοσμο αυτής της κατοικίας βασίζονται σε μια παλέτα γήινων αποχρώσεων, όπως το καφέ, το λευκό, το μπεζ, ακόμα και το μαύρο σε κάποια σημεία. Από εκεί κι έπειτα, οι χώροι πήραν «ζωή» χάρη σε στις έντονες χρωματικές πινελιές που άλλαξαν τελείως το όλο design. Φυσικά και δε θα μπορούσαμε να αμελήσουμε το γεγονός πως σε κάθε χώρο κυριαρχούν τα ιδιαίτερα patterns, η παρουσία των οποίων δημιουργεί το απόλυτο mix & match.

massey-hg-rapturew-xmas-035-production-digital.jpg


Τέλος, ως λάτρεις των Χριστουγέννων, οι ιδιοκτήτες δε θα μπορούσαν να μη διακοσμήσουν τους χώρους της εντυπωσιακής κατοικίας τους. Η προσοχή μας εστιάζει στη κομψή εικόνα που κυριαρχεί, ενώ εμβαθύνοντας βλέπουμε πως οι rustic πινελιές συναντούν με τον πιο απρόσμενο και, παράλληλα, απόλυτα ταιριαστό και playful τρόπο τη λάμψη που πρωταγωνιστεί αυτήν την περίοδο.

Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: Paul Massey, House & Garden