fbpixel

Search icon
Search
Ένα country house στο Millbrook της Νέας Υόρκης είναι εμπνευσμένο από την αγγλική εξοχή
INTERIORS

Ένα country house στο Millbrook της Νέας Υόρκης είναι εμπνευσμένο από την αγγλική εξοχή

Σχεδιασμένο από την Alison Newman


Εάν η υψηλή αισθητική θα έπρεπε να αποδοθεί σε ανθρώπους, τότε ένας από αυτούς θα ήταν σίγουρα η Alison Newman. Η interior designer γνωρίζει όσο λίγοι πώς να μετατρέπει κάθε κατοικία σε ένα τρανό παράδειγμα μοναδικής αρχιτεκτονικής, που έχει τον τρόπο να εμπνέει. Μοναδική στο είδος της, είναι από αυτούς που καταφέρνουν να βρίσκουν κοινούς «κώδικες» μεταξύ κλασικού και μοντέρνου, συνδυάζοντας διάφορα στοιχεία και φέρνοντας με επιτυχία το παρελθόν στο παρόν σε ό,τι αφορά στην εσωτερική διαμόρφωση ενός χώρου.

Ανατρέχοντας στο πρόσφατο παρελθόν σε και σε ένα δείγμα της απίστευτης δουλειάς του, η προσοχή μας πέφτει σε μια πανέμορφη κατοικία στη Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα στο Millbrook, η οποία έχει να μας διηγηθεί τη δική της ιστορία, μιας και αποτυπώνει στοιχεία που λειτουργούν ως η τέλεια πηγή έμπνευσης για κάθε λάτρη του είδους.

Go inside!
ot2248214-preview-655bb63a5f694.jpg


Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού, Rima Farah, από οικογένεια ιστορικών κοσμηματοπωλών, ο Olivier Lordonnois, ξενοδόχος που διευθύνει το Aman του Manhattan επιζητούσαν ένα περιβάλλον όπου -μεταξύ άλλων- θα φιλοξενούσαν και τα ζώα τους, που φαίνεται να βρήκαν το ιδανικό σκηνικό για να ζήσουν. Γι' αυτό, λοιπόν, η interior designer φρόντισε να εμπνευστεί από την αγγλική εξοχή για να φέρει εις πέρας ό,τι της ζητήθηκε. Το εξωτερικό της κατοικία και μόνο αρκεί για να πείσει κάποιον πως πρόκειται για ένα ήρεμο place to be, με έντονο το στοιχείο της φύση και υπέροχη θέα στις βουνοκορφές της περιοχές, που σε λίγο καιρό θα καλυφθούν από το χιόνι.

Εμβαθύνοντας στο εσωτερικό του εξοχικού, εντύπωση προκαλεί ο απόλυτα εναρμονισμένος συνδυασμός των στοιχείων. Έχουν «δέσει» με τόση αρμονία οι πολυτελείς λεπτομέρειες και με τις rustic πινελιές από ξύλο. Δείχνοντας τεράστια εμπιστοσύνη στα δείγματα της δουλειάς της και στο καλαίσθητο σχεδιαστικό ταμπεραμέντο, οι ιδιοκτήτες του σπιτιού δεν έδωσαν πολλές οδηγίες στον αρχιτέκτονα. Αυτό που ζητούσαν ήταν μια κατοικία γεμάτη φυσικό φως, που να συνδυάζει αρμονικά την ιστορία και την εξέλιξη της αγγλικής φινέτσας και κουλτούρας με τις σύγχρονες πινελιές διακόσμησης για ένα super εντυπωσιακό και λειτουργικό αποτέλεσμα.

Το όλο σκηνικό της κατοικίας, δείχνει να παίρνει cozy χαρακτήρα εξαιτίας των υφασμάτων που έχουν επιλεχθεί από την ίδια, τόσο στους καναπέδες όσο και στα κρεβάτια. Βλέπουμε πως το βελούδο πρωταγωνιστεί σε αρκετά σημεία, χαρίζοντας περισσότερους πόντους πολυτέλειας, vintage αισθητικής και ακαταμάχητης κομψότητας.

hbx110123allisonnewman-011-655bb06291c65.jpg


Μαζί με όλα τα υπόλοιπα, έχουν στρωθεί χαλιά σε διάφορα σχήματα και ποιότητες, προκειμένου να συμπληρώσουν με τον καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα την εικόνα του σπιτιού. Οι παλιές δημιουργίες και τα εμβληματικά έπιπλα από χώρο σε χώρο, σε συνδυασμό με πιο μοντέρνες γραμμές, έχουν εξασφαλίσει το τέλειο design combo, το οποίο έχει τον τρόπο να γεμίζει έμπνευση κάθε λάτρη της διακόσμησης.

Ξεκινώντας τη διαμόρφωση, «έπαιξε» με μια παλέτα γήινων αποχρώσεων και τις ταίριαξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με φαινομενικά αντίθετες ψυχρές. Τόσο το σκούρο όσο και το ανοιχτό καφέ, εναρμονίζονται απίστευτα με τα ατμοσφαιρικά floral prints στις κουρτίνες και τους καναπέδες, δίνοντας extra διάσταση στην παλέτα των μπεζ και των λευκών. 

Χρησιμοποιώντας όλα τα παραπάνω, δημιουργήθηκε το απόλυτο περιβάλλον με έντονες γήινες αποχρώσεις, artwokrs που φανερώνουν την αγάπη τους για την τέχνη και πολλά αναγνώσματα από την τεράστια συλλογή τους. Κάθε επιφάνεια παίρνει μοναδική μορφή, μιας κι έχει δοθεί τεράστια βάση στη λεπτομέρεια, με ανεπιτήδευτο τρόπο ωστόσο κι έχοντας ως επίκεντρο την άνεση και τη λειτουργικότητα. Όλα αυτά, συντέλεσαν στην εξασφάλιση του ιδανικού cozy space για τους χειμερινούς -και όχι μόνο- μήνες.

hbx110123allisonnewman-002-655bb316e3dc5.jpg


Οι συνθήκες, λοιπόν, έδωσαν την ευκαιρία στην designer να εκφραστεί ελεύθερα και να πετύχει το ιδανικό mix & match με στοιχεία από το παρελθόν αλλά και μοντέρνες λεπτομέρειες, που έχουν τον τρόπο να κάνουν τη διαφορά. Μόνο από τον υπέροχο κήπο του σπιτιού, κατάφερε να φανταστεί ένα πραγματικά μοναδικό σκηνικό και να φανεί ιδιαίτερα δημιουργική για να εντυπωσιαστούν οι ιδιοκτήτες.

Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: Björn Wallander, House Beautiful