fbpixel

Search icon
Search
Μια iconic κατοικία στη Νέα Υόρκη που ξεχωρίζει για τα πολυτελή artworks της
INTERIORS

Μια iconic κατοικία στη Νέα Υόρκη που ξεχωρίζει για τα πολυτελή artworks της

Αντλήστε έμπνευση από το υπέροχο design της


Ο Josh Lehrer και ο Jeffrey Seller είναι δύο φίλοι από τη Νέα Υόρκη, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια συγκατοικούν. Ψάχνοντας για καιρό ένα σπίτι που να ανταποκρινόταν στις καθημερινές τους ανάγκες και σίγουρα να βρισκόταν κοντά στα εργασιακά τους περιβάλλον, βρέθηκαν μπροστά σε μια μεγάλη μονοκατοικία του 20ου αιώνα η οποία από την πρώτη στιγμή τους κέντρισε το ενδιαφέρον. Πρόκειται για μια επιβλητική κατοικία, χτισμένη λίγο πιο απομονωμένα από την καρδιά της Νέας Υόρκης, που το αρχικό της design δε θύμιζε σε καμία περίπτωση την τωρινή της μορφή.

Το συγκεκριμένο σπίτι ήταν προς πώληση εδώ και χρόνια, χωρίς κανείς να έχει τον χρόνο να ασχοληθεί με την αναδιαμόρφωσή του, μιας και τα σημάδια που είχε αφήσει το πέρας τον δεκαετιών ήταν ιδιαίτερα εμφανή. Αυτός ήταν και ο μοναδικός λόγος που έκανε τον Josh και τον Jeffrey να ξανασκεφτούν μια τέτοιου είδους επένδυση. Ωστόσο, οι δυνατότητες που προσέφεραν οι χώροι σε συνδυασμό με την κατάλληλη γι' αυτούς τοποθεσία, τους έκαναν να μην μπορούν να στρέψουν αλλού την προσοχή τους και να καταλήξουν στην αγορά του σπιτιού.

mesa1-n1F5C.jpg
The owners

Θέλοντας να αποτυπώσουν το δικό τους στίγμα στους χώρους, οι δύο άνδρες ξεκίνησαν να βγάζουν το σχέδιο για το σπίτι που από πάντα ονειρεύονταν. Δεδομένου ότι τα τετραγωνικά μέτρα ήταν πολλά και πως είχαν μπροστά τους αρκετή δουλειά, χρειάστηκαν αρκετοί μήνες για να δημιουργήσουν τους χώρους που βρίσκονταν ιδανικά στη φαντασία τους. Με μεράκι και προσήλωση, όμως, κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους τους και να φτιάξουν μια σύγχρονη κατοικία με έντονα natural στοιχεία και φωτεινά χρώματα που τόσο αγαπούν.

Πλέον, οι χώροι του σπιτιού χαρακτηρίζονται για τον μοναδικό συνδυασμό από διάφορους πολιτισμούς και στιλ διακόσμησης, που ισορροπούν μεταξύ κλασικού και μοντέρνου σχεδιασμού. Βλέπουμε το ξύλο να πρωταγωνιστεί σε διάφορες επιφάνειες και το λευκό στους τοίχους να λειτουργεί σαν τον ιδανικό καμβά, που δίνει σχεδόν επιτακτικά τη δυνατότητα για την προσθήκη pop χρωμάτων για extra διάσταση και «ζωή». Μεταξύ των έντονων αποχρώσεων, το καφέ, το μπλε της θάλασσας, το βαθύ κόκκινο, αλλά και το επιβλητικό χρυσό έχουν κυρίαρχο ρόλο στο συνολικό decor και κάνουν πραγματικά όλα τα δωμάτια εξαιρετικά ενδιαφέροντα.

Τόσο τα έπιπλα όσο και τα διακοσμητικά που έχουν προστεθεί, δίνουν την ευκαιρία στους ιδιοκτήτες της κατοικία να απολαμβάνουν κάθε στιγμή μέσα στο ανανεωμένο τους περιβάλλον. Όσο για τις πιο ζεστές ημέρες του χειμώνα, λατρεύουν να περνούν τον χρόνο τους στους εξωτερικούς χώρους, οι οποίοι εναρμονίζονται φανταστικά με το ίδιο το σπίτι και αποτελούν μια παραμυθένια όαση που συμπληρώνει το όλο vibe.

mesa2-NI2Lw.jpg

«Μπορούμε, πλέον, να απολαύσουμε το νέο μας σπίτι, παρόλο που ο φόρτος εργασίας δε μας επιτρέπει να βρισκόμαστε πολλές ώρες σε αυτό. Τα Σαββατοκύριακα, ωστόσο, λατρεύουμε να παρακολουθούμε ταινίες στους άνετους καναπέδες μας, να ανάβουμε το τζάκι και τα συζητάμε ό,τι μας απασχολεί», δήλωσαν από κοινού σε πρόσφατη συνέντευξή τους μιλώντας για την κατοικία τους.

Περιηγηθείτε στην gallery για να ανακαλύψετε ένα προς ένα τα σημεία του υπέροχου σπιτιού!