fbpixel

Search icon
Search
Μια φουτουριστική κατοικία στο Λονδίνο που ξεχωρίζει για το μοναδικό outdoor σκηνικό της
INTERIORS

Μια φουτουριστική κατοικία στο Λονδίνο που ξεχωρίζει για το μοναδικό outdoor σκηνικό της

Υπό την αρχιτεκτονική επιμέλεια του Nick Eldridge


Ολόκληρο το βόρειο Λονδίνο ξεχωρίζει στον χάρτη για την απερίγραπτη ομορφιά του και τις καταπράσινες πεδιάδες. Τίποτα δε θυμίζει στο αστικό τοπίο, μιας και το εκεί lifestyle διαφέρει σε μεγάλο βαθμό, ενώ εκτυλίσσονται με περισσότερη ηρεμία και πιο αργούς ρυθμούς. Αυτό ακριβώς αποζητούσε μια νεαρή οικογένεια που για χρόνια ζούσε στην «καρδιά» του Λονδίνου: μια πιο χαλαρή καθημερινότητα κι ένα πιο ευήλιο σπίτι.

Αφού ερωτεύτηκαν με την πρώτη ματιά αυτό το προφίλ του Λονδίνου, θέλησαν σχεδόν αβίαστα να ζήσουν την υπόλοιπη ζωή τους σε ένα τόσο γαλήνιο περιβάλλον. Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως η οικογένεια αποτελείται από τέσσερα μέλη -το ζευγάρι και τα δύο τους παιδιά. Στην όλη τους προσπάθεια να φτιάξουν το σπίτι των ονείρων τους, σημαντικός ήταν ο ρόλος του διάσημου αρχιτέκτονα Nick Eldridge.

3-ccki9.jpg

Ο συγκεκριμένος designer ξεχωρίζει σε ολόκληρο το Λονδίνο για τη σπουδαία του δουλειά, έχοντας δώσει την υπογραφή του σε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές βίλες, που αποτυπώνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του παρόντος αλλά και του μέλλοντος. Όσο για τη συγκεκριμένη κατοικία, πηγή έμπνευσής του ήταν η μοναδικής ομορφιάς κήποι της Αγγλίας, που ξεχωρίζουν κατά πολύ μεταξύ άλλων.

Από το εξωτερικό του και μόνο, το σπίτι είναι σαν να έχει βγει από παραμύθι, με την καταπράσινη όαση να πρωταγωνιστεί και να κάνει το συνολικό αποτέλεσμα απλά ονειρικό. Όλη αυτή η τεράστια αυλή, έχει δώσει την ευκαιρία στην οικογένεια να περνά ευχάριστα τις στιγμές τώρα την άνοιξη, αλλά και το καλοκαίρι, οργανώνοντας barbeque days με αγαπημένα τους πρόσωπα. 

4-DjXJm.jpg

Εμβαθύνοντας στην αρχιτεκτονική του σπιτιού, εντύπωση προκαλεί ο στρογγυλός σχεδιασμός του, καθώς και η γυάλινη πρόσοψή του που χαρίζει υπέροχο φως και κάνει τους ιδιοκτήτες να νιώθουν «ένα» με τη φύση. Τα πόσο πολλά τετραγωνικά, έδωσαν την ευκαιρία στον designer να πειραματιστεί και να δημιουργήσει ένα φουτουριστικό αποτέλεσμα, που σε καμία περίπτωση δε θυμίζει άλλες κατοικίες που βλέπουμε συνήθως. Το κυκλικό σχήμα, λοιπόν, είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του σπιτιού που το κάνουν να ξεχωρίζει.

Εστιάζοντας στο εσωτερικό του, από το δάπεδο μέχρι τα κουφώματα και τους τοίχους, ο Eldridge επικεντρώθηκε σε minimal και πάντα διαχρονικές γραμμές επίπλων, δημιουργώντας χώρους απαράμιλλου σχεδιασμού για ατελείωτη απόλαυση ολόκληρης της οικογένειας. Τόσο το ζευγάρι όσο και τα δύο τους παιδιά, είδαν στο τελικό αποτέλεσμα ακριβώς αυτό που είχαν ιδεατά στο μυαλό τους, δικαιώνοντας την απόφασή τους να αναθέσουν μια τέτοια δουλειά στον συγκεκριμένο αρχιτέκτονα και decor expert.

2-e1jVP.jpg

Οι επιφάνειες από μάρμαρο, στο μεταξύ, χαρίζουν πόντους πολυτέλειας από χώρο σε χώρο, κάνοντας τους να δείχνουν ακόμα πιο πολυδιάστατοι και προσεγμένοι. Μαζί με το marble effect, οι ανοιχτόχρωμες wooden λεπτομέρειες στο δάπεδο αλλά και σε κάποιους τοίχους συμπληρώνουν φανταστικά το όλο περιβάλλον, προσθέτοντας έτσι περισσότερη αίσθηση ζεστασιάς και αρμονίας, σε ένα σκηνικό που ξεφεύγει ιδιαίτερα από το σύγχρονο, μινιμαλιστικό ύφος.

Περιηγηθείτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες της μοναδικής αυτής κατοικίας!