fbpixel

Search icon
Search
Μια φουτουριστική κατοικία στην California μάς κάνει να ανυπομονούμε για το καλοκαίρι
INTERIORS

Μια φουτουριστική κατοικία στην California μάς κάνει να ανυπομονούμε για το καλοκαίρι

Σχεδιασμένη από το design studio Kovac


Ισορροπώντας μεταξύ του παρόντος και του μέλλοντος, το design studio Kovac ξεχωρίζει μεταξύ άλλων για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τη σύγχρονη αρχιτεκτονική, με σταθερή ματιά στο μέλλον και τις τάσεις που πρόκειται να μας απασχολήσουν μέσα στις επόμενες δεκαετίες. Η έννοια του φουτουριστικού σχεδιασμού φαίνεται να παίρνει άλλη, τελείως διαφορετική μορφή χάρη στα έργα τους και αυτό γίνεται εμφανές από τον καθένα, απλά και μόνο με μια γρήγορη ματιά στις μέχρι τώρα δουλειές τους. Οι αρχιτέκτονες που συνθέτουν το γραφείο γνωρίζουν πολύ καλά πώς να φέρνουν εις πέρας κάθε έργο που αναλαμβάνουν, ικανοποιώντας στο έπακρο τις ανάγκες των πελατών τους.

Πριν από μερικούς μήνες, βρέθηκαν στην California, όπου πολλές φορές έχουν αναλάβει να δώσουν τη σχεδιαστική τους υπογραφή σε διάφορες κατοικίες. Εκεί, τους ζητήθηκε από μια νεαρή οικογένεια να διαμορφώσουν ένα ολοκαίνουριο κτίσμα, με γνώμονα τον μινιμαλισμό, τη εκλεπτυσμένη λειτουργικότητα και τις updated γραμμές στο design.

Από το εξωτερικό της και μόνο, καταλαβαίνει κανείς πως πρόκειται για μια υπερσύγχρονη κατοικία, η οποία διαφέρει από τις υπόλοιπες της εκεί περιοχής και δεσπόζει σε μια καταπράσινη πεδιάδα. Φουτουριστικά σχεδιασμένη, δίνει την αίσθηση πως βγήκε απευθείας από το μέλλον κι εντυπωσιάζει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς interior design lovers.

edc020122kovac-002new-1638220468.jpg


Για την εξωτερική της όψη επιλέχθηκε η πέτρα ως βασικό υλικό, σε ένα σκουρόχρωμο τόνο, που συνδυάζεται υπέροχα με τα υπόλοιπα bold χρώματα, όπως το καφέ στις πόρτες και τα παράθυρα. Η παλέτα φαντάζει τόσο ιδανική, μιας και βλέπουμε πως υπάρχει απίστευτη χρωματική ισορροπία. Το φουτουριστικό design του σπιτιού εναρμονίζεται με τα κατάφυτο τοπίο και δίνει μια νότα μοντερνισμού στην ανέγγιχτη ομορφιά της φύσης.

Σε ό,τι αφορά στο indoor σκηνικό, ακολουθείται παρόμοια σχεδιαστική φιλοσοφία, με τον σύγχρονο μινιμαλισμό να ορίζει το αποτέλεσμα και να δημιουργεί γωνιές που είναι άξιες θαυμασμού, καθώς και η τέλεια πηγή έμπνευσης. Και πάλι, οι γήινοι τόνοι μπλέκονται με τις ψυχρές αποχρώσεις και προκαλούν μια τελική εικόνα τόσο άρτια δομημένη.

Πιο συγκεκριμένα, το λευκό αποτελεί τον «καμβά» κάθε χώρου και πάνω σε αυτόν άλλοι τόνοι δίνουν «ζωή» κι extra διάσταση, όπως το σκούρο γκρι, το καφέ, αλλά και το μπεζ, τα οποία εναλλάσσονται μεταξύ τους και «δένουν» συγκλονιστικά.

edc020122kovac-001-1638220880.jpg


Όσο για τα έπιπλα, αυτά είναι ακριβώς επειδή το όλο concept διατηρεί τα standards μιας απόλυτα λειτουργικής προσέγγισης στον σχεδιασμό, με σκοπό να εξασφαλίζεται ένα άκρως πρακτικό living για την οικογένεια.

Ωστόσο, όσα έχουν επιλεχθεί από την αρχιτεκτονική ομάδα είναι ultra stylish και αποτελούν «κομμάτι» στο συνολικό σκηνικό, χωρίς να δημιουργείται καμία υπερβολή στο τελικό αποτέλεσμα.

Minimal και απόλυτα λειτουργικοί, όλοι οι χώροι ισορροπούν φανταστικά με το outdoor σκηνικό και κάνουν την οικογένεια να απολαμβάνει στιγμή προς στιγμή τη γοητεία που αντικρίζουν από τα τεράστια παράθυρα που επέλεξε για την κατοικία της. Το όλο design φανερώνει το πώς περίπου θα είναι η αρχιτεκτονική του μέλλοντος, με focus στην πρακτικότητα και σίγουρα την υψηλή αισθητική.

edc020122kovac-009new-1638220789.jpg


Πλέον, τα μέλη της οικογένειας έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν κάθε πιθανή άνεση από το σπίτι των ονείρων τους. Το team εργάστηκε σκληρά για να φέρει εις πέρας αυτό το αρχιτεκτονικό δημιούργημα που μας δίνει μια γεύση για το πώς πρόκειται να είναι το design των κατοικιών του μέλλοντος.

Στην gallery μπορείτε να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: Elle Decor