fbpixel

Search icon
Search
Ένα victorian house στην Αυστραλία αναδεικνύει την dark πλευρά του μοντερνισμού
INTERIORS

Ένα victorian house στην Αυστραλία αναδεικνύει την dark πλευρά του μοντερνισμού

Με την αρχιτεκτονική υπογραφή της Simone Haag


Η Simone Haag είναι από τις γυναίκες που ξεχωρίζουν στον χώρο της αρχιτεκτονικής, δημιουργώντας το ένα πιο εντυπωσιακό indoor σκηνικό μετά το άλλο. Η ίδια έχει τον τρόπο να «παντρεύει» το παλιό με το σύγχρονο, εξασφαλίζοντας ένα αξιοζήλευτο αποτέλεσμα, που λειτουργεί ως πηγή έμπνευσής μας. Πρόσφατα, κλήθηκε να αναδιαμορφώσει μια παλιά κατοικία κοντά στην περιοχή της, στην Αυστραλία. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό σπίτι που μετρά περισσότερα από 80 χρόνια ιστορία και μαγεύει με το απίθανο εσωτερικό του.

simone-haag-melbourne-house-5086-hr-1644529454.jpg

Αυτό που κέντρισε το ενδιαφέρον της designer, ήταν εξ αρχής η ανεπιτήδευτη αίγλη που απέπνεαν οι χώροι της μονοκατοικίας, κάνοντας έντονη την αίσθηση της αρχιτεκτονικής περασμένων δεκαετιών και δίνοντας έναν αέρα εκλεπτυσμένης πολυτέλειας σε κάθε σημείο, όπου κι αν έστρεφε κανείς το ενδιαφέρον του.

Baroque αισθητική, vintage πολυτέλεια, καθώς και νωχελικές σκέψεις που προκύπτουν μέσα από κάθε δωμάτιο και οδηγούν το μυαλό σε εικόνες του χθες, είναι μερικά από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη κατοικία. Πέρα από την έμφαση που έχει δοθεί στα έπιπλα και στα extras που έχουν προστεθεί, σημαντική είναι η δουλεία που έχει γίνει σε σχέση με τη λειτουργικότητα αυτού του σπιτιού. Εξαιτίας των πολλών δεκαετιών που είναι χτισμένο, ήταν απαραίτητο να θεμελιωθούν από την αρχή πολλοί χώροι που ήταν γεμάτοι υγρασία και σημάδια στους τοίχους και τα πατώματα.

Σε γενικές γραμμές, οι τόνοι που πρωταγωνιστούν στον όλο διάκοσμο αυτής της κατοικίας βασίζονται σε μια παλέτα γήινων αποχρώσεων, όπως το καφέ, το λευκό, το μπεζ, ακόμα και το μαύρο σε κάποια σημεία. Άλλωστε, η οικογένεια στην οποία ανήκει το σπίτι προτίμησε να να εκμεταλλευτεί τον timeless χαρακτήρα αυτού του σπιτιού που από μόνο του είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό και τελείως διαφορετικό από τα υπόλοιπα που θαυμάζουμε κατά καιρούς.

simone-haag-melbourne-house-4940-hr-1644529453.jpg

Μάλιστα, παρατηρούμε πως στο πάτωμα υπάρχει κι ένα χαλί από την Ελληνίδα δημιουργό που ζει στην Αργεντινή, Αλεξάνδρα Κεχαγιόγλου, το οποίος μοιάζει με δάσος, όπως και όλα τα έργα της.Εμβαθύνοντας λεπτομερώς στη διακόσμηση της εκπληκτικής μονοκατοικίας, βλέπουμε πως τα σύγχρονα στοιχεία «κουμπώνουν» φανταστικά στις διαχρονικές γραμμές που κυριαρχούν στο design.

Η προσοχή μας πέφτει στη «ζεστή» ατμόσφαιρα που «πλημμυρίζει» έναν προς έναν τους χώρους, στα χειροποίητα χαλιά και τα τζάκια, και φυσικά στα εντυπωσιακά artworks που κοσμούν τους τοίχους και τις επιφάνειες με τον πιο σοφιστικέ τρόπο.

Σημαντική, επίσης, είναι και η ύπαρξη των ξύλινων επιφανειών σε κάθε δωμάτιο, ενισχύοντας το κλίμα «ζεστασιάς» που είναι διάχυτο σε κάθε σημείο, καθώς οι θερμές αποχρώσεις είναι ένας από τους καθοριστικότερους παράγοντες που κινήθηκε ο αρχιτέκτονας και διακοσμητής. Οι χρυσές λεπτομέρειες, τέλος, «δένουν» αριστουργηματικά με το όλο concept.

simone-haag-melbourne-house-5077-hr-1644529453.jpg

Χρησιμοποιώντας όλα τα παραπάνω, δημιούργησαν το απόλυτο town house με έντονες γήινες αποχρώσεις, artwokrs που φανερώνουν την αγάπη τους για την τέχνη και πολλά αναγνώσματα από την τεράστια συλλογή τους. Όλα αυτά, συντέλεσαν στην εξασφάλιση του ιδανικού cozy space.

«Το ζητούμενο για εμάς ήταν να "μπλέξουμε" διάφορα στιλ και συνδυάσουμε τη διαχρονικότητα του χθες με τις μοντέρνες πινελιές του σήμερα. Τρέφουμε μια ιδιαίτερη αγάπη για τα βικτοριανά κτίσματα και αντικείμενα Άλλωστε, αυτού του είδους η αρχιτεκτονική είναι άμεσα συνδεδεμένη με την κουλτούρα και τη δική μας αισθητική», δήλωσε από κοινού η οικογένεια μιλώντας για το σπίτι της.

simone-haag-melbourne-house-4960-hr-1644529453.jpg
Ανακαλύψτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες από τους απίθανους χώρους της κατοικίας!

Φωτογραφίες: Elle Decor