fbpixel

Search icon
Search
Μια εύκολη ρουτίνα ομορφιάς για λαμπερό δέρμα κατά τη διάρκεια των εορτών
FACE & BODY

Μια εύκολη ρουτίνα ομορφιάς για λαμπερό δέρμα κατά τη διάρκεια των εορτών

Ακολουθήστε πιστά τα holiday skin care tips που προτείνουμε


Οι γιορτές προσφέρουν υπέροχες ευκαιρίες για να περάσετε χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους σας, να απολαύσετε νόστιμα φαγητά και ποτά και να πάτε σε φανταχτερές εκδηλώσεις. Δυστυχώς, πολλά από τα πράγματα που απολαμβάνουμε στην ταραχώδη περίοδο των διακοπών μπορούν επίσης να επιβαρύνουν το δέρμα μας. Αλλά εδώ είναι τα καλά νέα! Η λήψη των κατάλληλων μέτρων όσον αφορά τη holiday ρουτίνα περιποίησης του δέρματος και τις καθημερινές σας συνήθειες μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη λάμψη σας και να αποτρέψετε τα ξεσπάσματα, ενώ εξακολουθείτε να απολαμβάνετε όλα όσα έχει να προσφέρει η μαγική αυτή εποχή.

Ακολουθούν τα 4 βασικά holiday skincare tips μας για να διατηρήσετε την λάμψη σας καθ' όλη τη διάρκεια των εορτών!

1. Δώστε προτεραιότητα στον ύπνο και καταπολεμήστε το άγχος

Με όλες τις προετοιμασίες των διακοπών και τις βραδινές εξόδους, ο καλός ύπνος κατά τη διάρκεια των διακοπών μπορεί να είναι μια πρόκληση. Όμως, το να δώσετε προτεραιότητα στον ύπνο και να διατηρήσετε το επίπεδο άγχους σας όσο το δυνατόν χαμηλότερα είναι το κλειδί για υγιές δέρμα. Ο λόγος; Όταν το σώμα μας κοιμάται, το λεμφικό σύστημα λειτουργεί για να αποβάλει τις τοξίνες. Ο εγκέφαλός μας παράγει επίσης ορμόνες αποκατάστασης του σώματος, όπως οι αυξητικές ορμόνες, οι οποίες απαιτούνται για την κυτταρική αναγέννηση και την επιδιόρθωση των ιστών.

snapinstaapp-387267441-336483725546049-4311644222133041713-n-1080.jpg

Επιπλέον, η έλλειψη ύπνου και το χρόνιο στρες αυξάνουν τα επίπεδα κορτιζόλης, η οποία είναι μια ορμόνη του στρες που μπορεί να επιβαρύνει σημαντικά το δέρμα σας. Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος και είναι συχνά το πρώτο μέρος που εμφανίζει σημάδια στρες και έλλειψης ύπνου, συμπεριλαμβανομένων των μαύρων κύκλων και των εξανθημάτων. Το σώμα χρειάζεται τουλάχιστον 7 - 8 ώρες ύπνου για τη βέλτιστη λειτουργία και επανόρθωση.

Αν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε καλά, σκεφτείτε να δημιουργήσετε μια ρουτίνα αυτοφροντίδας πριν από τον ύπνο για να χαλαρώσετε το σώμα και το μυαλό σας, να ετοιμαστείτε για ύπνο και να μειώσετε τα επίπεδα άγχους σας. Ο διαλογισμός, η γιόγκα, ένα χαλαρωτικό μπάνιο και η εκτέλεση της νυχτερινής ρουτίνας περιποίησης του δέρματός σας είναι όλοι υγιείς τρόποι για να αποφορτιστείτε στο τέλος μιας γεμάτης ημέρας.

2. Δώστε προσοχή στις γλυκιές απολαύσεις

Αν και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι νόστιμες λιχουδιές πάνε χέρι-χέρι με τις διακοπές, μπορούν επίσης να προκαλέσουν χάος στο δέρμα σας. Η πολλή ζάχαρη οδηγεί σε μια διαδικασία που ονομάζεται γλυκοποίηση, η οποία συμβαίνει όταν η ζάχαρη συνδέεται με πρωτεΐνες και λιπίδια στο σώμα. Η γλυκοποίηση μπορεί να εμποδίσει τη σωστή λειτουργία των κυττάρων σας, συμβάλλοντας στην αύξηση της βλάβης από τις ελεύθερες ρίζες. Ως αποτέλεσμα, διακυβεύονται οι λειτουργίες που διατηρούν την επιδερμίδα σας νεανική και λαμπερή, δηλαδή η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Το δέρμα σας θα είναι επίσης πιο ευάλωτο στους περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες, όπως ο ήλιος και η ρύπανση.

Αν δυσκολεύεστε να συγκρατήσετε τον εαυτό σας κατά την περίοδο των διακοπών, επιλέξτε πιο υγιεινούς τρόπους για να ικανοποιήσετε τις λιγούρες σας. Για παράδειγμα, τα μούρα και άλλα φρούτα είναι γλυκές, αλλά υγιεινές επιλογές που είναι γεμάτες αντιοξειδωτικές ουσίες για την καταπολέμηση των βλαβών από τις ελεύθερες ρίζες και την προστασία του δέρματος από την πρόωρη γήρανση.

3. Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ

Φυσικά, μπορείτε να απολαμβάνετε περιστασιακά ένα κοκτέιλ ή ένα ποτήρι κρασί για τις γιορτές, αλλά να θυμάστε ότι οι επιπτώσεις της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ στο δέρμα μπορεί να είναι σημαντικές. Το αλκοόλ διεγείρει την απελευθέρωση ισταμίνης και τη συσσώρευση ακεταλδεΰδης (η ουσία στην οποία διασπάται το αλκοόλ) στο σώμα. Αυτό πυροδοτεί την παραγωγή αντιδραστικών ελεύθερων ριζών, οι οποίες βλάπτουν το DNA του δέρματος και συμβάλλουν στη διάσπαση του κολλαγόνου, καθώς και σε πιθανή φλεγμονή και υπερμελάγχρωση.

snapinstaapp-408923796-18397281271062415-1405753404286679911-n-1080.jpg
Αν ψάχνετε για μια εορταστική αλλά φιλική προς το δέρμα επιλογή, σκεφτείτε ένα spritzer κρασιού που φτιάχνεται με ανθρακούχο νερό και μόνο μια σταγόνα κόκκινο κρασί. Το κόκκινο κρασί είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά, τα οποία είναι φανταστικά για το δέρμα. Η ενυδάτωση είναι επίσης ζωτικής σημασίας για το υγιές δέρμα, οπότε συνεχίστε να πίνετε νερό για να ξεπεράσετε τις συνέπειες μερικών επιπλέον κοκτέιλ και του χαμένου ύπνου.

4. Αφιερώστε χρόνο στο να αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας πριν τον ύπνο

Μη διστάσετε να αυξήσετε το μακιγιάζ μας για τα γιορτινά πάρτι, απλώς φροντίστε να το αφαιρείτε πριν από τον ύπνο. Το να αφήνετε το μακιγιάζ στο δέρμα κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να φράξει τους πόρους σας και να δημιουργήσει έδαφος για την ανάπτυξη βακτηρίων, δύο σημαντικούς παράγοντες που συμβάλλουν στην εμφάνιση εξανθημάτων και στην ανομοιόμορφη υφή του δέρματος.

Το να κάνετε διπλό καθαρισμό πριν από τον ύπνο είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι το δέρμα σας είναι απαλλαγμένο από το μακιγιάζ, αλλά μερικές φορές απλά είστε πολύ κουρασμένες. Κρατήστε ένα μπουκάλι με νερό micellar και μερικά βαμβάκια δίπλα στο κρεβάτι σας για εκείνες τις νύχτες που δεν μπορείτε να σταθείτε στο νεροχύτη του μπάνιου.

Ένα εύκολο skincare routine για λαμπερή επιδερμίδα στις διακοπές

snapinstaapp-277700947-535338117935749-8780755044526512030-n-1080.jpg
  1. Καθαρίστε σχολαστικά την επιδερμίδα σας: Ξεκινήστε την πρωινή και βραδινή ρουτίνα φροντίδας του δέρματος των διακοπών σας με μια καλή νότα, καθαρίζοντας σχολαστικά το δέρμα σας. Μπορεί να φαίνεται ασήμαντο, αλλά αυτό το βήμα είναι απαραίτητο, όχι μόνο για να διατηρήσετε το δέρμα σας απαλλαγμένο από σπυράκια, αλλά και για την προετοιμασία του δέρματος πριν από την εφαρμογή του μακιγιάζ. Το βράδυ, συνιστούμε να αφιερώσετε επιπλέον χρόνο για να κάνετε διπλό καθαρισμό για να αφαιρέσετε καλά το μακιγιάζ.
  2. Κάντε συχνά απολέπιση: Ο κρύος, ξηρός αέρας οδηγεί σε ξεφλουδισμένο, ξηρό δέρμα που μπορεί να συσσωρευτεί στην επιφάνεια της επιδερμίδας, προκαλώντας θαμπάδα και ανομοιόμορφο τόνο και υφή του δέρματος. Όλοι οι τύποι δέρματος μπορούν να επωφεληθούν από την απολέπιση μία ή δύο φορές την εβδομάδα για να γυαλίσετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, ώστε να ανανεώσετε και να αναζωογονήσετε τη λάμψη σας. Θα ανοίξει επίσης το δρόμο για να διεισδύσουν αποτελεσματικότερα άλλα προϊόντα περιποίησης του δέρματος.
  3. Δώστε στο δέρμα σας λίγη αγάπη: Ενυδατώστε και προστατέψτε την επιδερμίδα σας χρησιμοποιώντας την ενυδατική που είναι κατάλληλη τόσο για τον τύπο του δέρματός σας όσο και για τις ανάγκες της εποχής. Συνήθως τον χειμώνα, λόγω του κρύου και της ξηρασίας, οι πιο παχύρευστες φόρμουλες είναι εξαιρετικά ωφέλιμες για το δέρμα, καθώς προσφέρουν μεγαλύτερη προστασία του δερματικού φράγματος. Και, φυσικά, μην παραλείψετε να "κλειδώσετε" τη διαδικασία με την εφαρμογή του αγαπημένου σας ελαίου.
  4. Μην ξεχνάτε τα χείλη σας: Ένα ενυδατωμένο και λαμπερό δέρμα δεν είναι τίποτα δίχως juicy και hydrated χείλια. Η ξηρότητα των χειλιών καταπολεμείται εύκολα με συχνή απολέπιση, χρησιμοποιώντας ένα lip scrub, και φυσικά με ένα καλό lip balm της προτίμησής σας.
  5. Φροντίδα σώματος: Το σώμα σας χρειάζεται εξίσου πολλή ενυδάτωση και φροντίδα με την επιδερμίδα του προσώπου και των χειλιών σας. Ένα λάδι σώματος με μέλι ή με argan oil είναι το ιδανικό προϊόν για να διατηρήσετε το δέρμα σας ελαστικό, ενυδατωμένο και εξαιρετικά απαλό καθ' όλη τη διάρκεια των χειμερινών μηνών. Απλώς εφαρμόστε το σε υγρό δέρμα μετά το ντους. Ζεστάνετε μερικές σταγόνες στις παλάμες σας πριν το εφαρμόσετε σε όλο το σώμα και κάντε μασάζ για βαθιά ενυδάτωση.

Κεντρική φωτογραφία: @realbarbarapalvin