fbpixel

Search icon
Search
Οι εύκολες τεχνικές με concealer που θα αλλάξουν την όψη του δέρματός σας
BEAUTY

Οι εύκολες τεχνικές με concealer που θα αλλάξουν την όψη του δέρματός σας

Δοκιμάστε τες και δείτε τη διαφορά!


Το concealer αποτελεί ένα must-have make-up προϊόν που μπορεί να χρειαστείτε για κάλυψη, φωτεινότητα και όχι μόνο. Είναι από τα products που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ σας αλλά και την τσάντα σας τις δύσκολες μέρες στο γραφείο ή στην έξοδο. 

1. Το concealer είναι για την απόκρυψη και τη φωτεινότητα

Μην ξεχνάτε πως η χρήση του concealer θα πρέπει να είναι περιορισμένη για heavy-duty κάλυψη. Όσον αφορά την εξομάλυνση του τόνου της επιδερμίδας, αυτή είναι η δουλειά του foundation. Είτε θέλετε να καλύψετε τα σκούρα σημεία, τα σπυράκια, την ερυθρότητα ή τους μαύρους κύκλους, το concealer είναι το εργαλείο σας. Πάρα πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν το concealer, πιστεύοντας ότι θα φαίνονται πιο φυσικοί χωρίς αυτό, και αντ' αυτού προσπαθούν να φωτίσουν τους μαύρους κύκλους ή να ελαχιστοποιήσουν μια ατέλεια ή ένα σκούρο σημείο με επιπλέον στρώσεις foundation, ένα λάθος που αφήνει πάρα πολύ μακιγιάζ στο δέρμα παντού και ποτέ δεν προσφέρει αρκετή κάλυψη για τα προβληματικά σημεία. Για πολλούς ανθρώπους, το στρατηγικά εφαρμοσμένο concealer εξαλείφει εντελώς την ανάγκη για foundation ή ενυδατική με χρώμα. 

shutterstock-2341197057.jpg

2. Για τα μάτια, ξεκινήστε πάντα με την κρέμα ματιών

Χρησιμοποιήσετε πρώτα κρέμα ματιών για να εξομαλύνετε και να γεμίσετε την περιοχή κάτω από τα μάτια - αυτό βοηθά επίσης το concealer να αναμειχθεί πιο φυσικά. Η καλύτερη κρέμα ματιών, φυσικά, περιποιείται και το δέρμα γύρω από τα μάτια σας για μακροπρόθεσμα οφέλη: Αυτή η κρέμα που διορθώνει άμεσα το χρώμα και αποσυμφορεί, είναι φτιαγμένη με φυτομιμητική βιταμίνη Α για να βοηθά στην εξομάλυνση της όψης των ποδιών της χήνας με την πάροδο του χρόνου.

3. Re-apply αν διαπιστώσετε ότι το concealer σας δημιουργεί ρυτίδες, κολλάει ή αρχίζει να φεύγει

Πάρτε μια σταγόνα κρέμα ματιών και πιέστε την ακριβώς πάνω από το κονσίλερ σας. Με αυτόν τον τρόπο η περιοχή των ματιών ξυπνάει ξανά, οπότε δεν χρειάζεται να προσθέσετε περισσότερο concealer.

4. Διαλέξτε τη μορφή που σας αρέσει περισσότερο

Είτε σας αρέσει ένα παχύρρευστο προϊόν είτε κάτι πιο υγρό, η υφή και ο τρόπος συσκευασίας του κονσίλερ δεν δείχνουν πολλά για την αποτελεσματικότητά του. Αυτό που κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά είναι η περιεκτικότητα του concealer σε χρωστικές ουσίες. Όσο πιο πλούσια σε χρωστικές ουσίες είναι η φόρμουλα, τόσο το καλύτερο, επειδή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολύ λιγότερη ποσότητα για να πετύχετε το ίδιο αποτέλεσμα. Εκτός αυτού, θα πρέπει να διαλέξετε τη σύσταση που ταιριάζει περισσότερο στο είδος της επιδερμίδας σας.

shutterstock-2275869457-y7FDF.jpg

5. Χρησιμοποιήστε πινέλο (ανεξάρτητα από το είδος του concealer που έχετε)

Ακόμα και αν το concealer σας διαθέτει applicator, η χρήση πινέλου εξασφαλίζει μια πολύ πιο φυσική εμφάνιση. Διαφορετικά, λέει να χρησιμοποιείτε τη ζεστασιά των δαχτύλων σας για να λιώσετε μια πιο ξηρή φόρμουλα.

6. Ταμπονάρετε το concealer μόνο στο πραγματικό σημείο του προβλήματος

Η χρήση πινέλου το καθιστά αυτό εφικτό, και η τοποθέτηση concealer οπουδήποτε αλλού εκτός από τον σκούρο κύκλο ή το σημείο θα σας αφήσει με μια λιγότερο φυσική εμφάνιση και περισσότερο μακιγιάζ στο πρόσωπό σας.

7. Pat, don't blend μέθοδος

Με το μεσαίο δάχτυλό σας (ring finger) πατήστε ελαφρά αλλά σταθερά το κονσίλερ που μόλις εφαρμόσατε. Το χτύπημα κάνει την επίτευξη της επιθυμητής κάλυψης πολύ πιο εύκολη και είναι η καλύτερη τεχνική ανάμειξης.  Καθώς ταμπονάρετε ελαφρά, μπορεί να φαίνεται ότι το concealer δεν αναμειγνύεται. Αλλά κάντε το για μερικά δευτερόλεπτα ακόμα και ξαφνικά το concealer θα πρέπει να εξαφανιστεί, μαζί με τις κηλίδες, τις ατέλειες και τους κύκλους κάτω από τα μάτια σας.