fbpixel

Search icon
Search
Μια εξοχική κατοικία στο χωριό Μεθώνη της Πύλου είναι μια ωδή στην υψηλή αισθητική
INTERIORS

Μια εξοχική κατοικία στο χωριό Μεθώνη της Πύλου είναι μια ωδή στην υψηλή αισθητική

Για τον σχεδιασμό της το Urban Soul Project έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην πλούσια κληρονομιά της τοπικής αρχιτεκτονικής


Αποτελεί το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι της Πελοποννήσου και διακρίνεται για την πλούσια φυσική ομορφιά της, αλλά και την βαριά ιστορική υπογραφή, την οποία κουβαλά. Στο νοτιοδυτικό τμήμα του νομού Μεσσηνίας, η Πύλος μας προσκαλεί να συστηθούμε με την ειδυλλιακή θέα της, αλλά και τα ατμοσφαιρικά σκηνικά που κυριαρχούν σε κάθε σημείο της, ειδικά τις στιγμές, στις οποίες δύει ο ήλιος. Στο σημερινό μας ταξίδι στον συγκεκριμένο γοητευτικό προορισμό, έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε μια πετρόκτιστη εξοχική κατοικία, η οποία ξεχωρίζει για την εκλεπτυσμένη αισθητική της ταυτότητα. Λευκό χρώμα, πρωτότυπη δομή και εστίαση στο φυσικό φως, το οποίο λούζει κάθε ημέρα την περιοχή, αποτελούν τις λέξεις - κλειδιά για να περιγράψουμε με λίγα λόγια την αισθητική της ταυτότητα. 

wedge-house-urban-soul-project-5.jpg

Την επιμέλεια του σχεδιασμού, αλλά και της διαμόρφωσής της, έχει η καταρτισμένη ομάδα του Urban Soul Project με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Σεβόμενοι την τοπική αρχιτεκτονική, κατάφεραν να συνθέσουν την ιδανική αισθητική αρμονία, η οποία συνδέει τη σύγχρονη άνεση με την παράδοση του νησιού. Χαρακτηριστικά της γνωρίσματα αποτελεί η κλίση της οροφής σε συνδυασμό με το πλήρες άνοιγμα της πρόσοψης με το μεγαλύτερο ύψος να επιτρέπει την ανεμπόδιστη θέα καθώς και την είσοδο άπλετου φυσικού φωτός. Το Wedge House, όπως είναι ο επίσημος τίτλος του, μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα αμάλγαμα από ενδιαφέρουσες αντιθέσεις, οι οποίες οδηγούν σε μια μοναδική αρμονία, άκρως εναρμονισμένη με το φυσικό τοπίο της Πύλου.

Directing the view 

wedge-house-urban-soul-project-15.jpg

Κεντρικό γνώρισμά της δομής της βίλας αποτελεί το σφηνοειδές της σχήμα, κάνοντας ξεκάθαρα τα σημεία φυγής και κατευθύνοντας την πανοραμική θέα προς τη θάλασσα. Η πισίνα, τα καθιστικά και οι εξωτερικές σκάλες ακολουθούν το συγκεκριμένο μοτίβο, συνθέτοντας από κοινού μια μοναδική αισθητική αρμονία, στην οποία, όπως διακρίνουμε, τίποτα δεν μπορεί να πάει λάθος. Προχωρώντας στους εσωτερικούς χώρους, πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει η κεκλιμένη οροφή, η οποία κυριαρχεί και στα δύο επίπεδα, στα οποία είναι οργανωμένοι οι χώροι του υπνοδωματίου, το οποίο περιλαμβάνει ιδιωτικό μπάνιο, η κουζίνα, το καθιστικό και το γραφείο. 

The empire of simplicity

wedge-house-urban-soul-project-2.jpg

Παραμένοντας στους εσωτερικούς χώρους του, παρατηρούμε τα έντονα στοιχεία της μινιμαλιστικής προσέγγισης, την οποία ακολούθησε η καταρτισμένη ομάδα σχεδιαστών, με τις γήινες χρωματικές παλέτες να έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο. Ψηλές και εκτενείς τζαμαρίες, οι οποίες χαρίζουν άμεση στην εξωτερική πισίνα, αλλά και στη θάλασσα, δίνουν το δικό τους σύνθημα για να ξεκινήσει κάθε ημέρα στο νησί με τον πιο ήρεμο τρόπο. Υλικά, όπως το ξύλο και το μάρμαρο, τα οποία επικρατούν σε κεντρικούς χώρους, όπως η κουζίνα, συμβάλλουν ενεργά στην επιθυμητή αίσθηση απλότητα, η οποία ενέχει στοιχεία πολυτέλειας. 

Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες της γοητευτικής κατοικίας στη gallery! 

Source: Arch Daily

Photographs:Kimberley Powell