fbpixel

Search icon
Search
Μια εντυπωσιακή βίλα στο Capri της Ιταλίας μας κάνει να ονειρευόμαστε το καλοκαίρι
INTERIORS

Μια εντυπωσιακή βίλα στο Capri της Ιταλίας μας κάνει να ονειρευόμαστε το καλοκαίρι

Αποτελεί τον απόλυτο θερινό προορισμό, ξεχωρίζοντας για τη γοητεία που εκπέμπει


Τα νησιά της Ιταλίας φημίζονται για τη γοητεία και τη γαλήνη που εκπέμπουν. Όσοι τα έχουν επισκεφθεί, ορκίζονται πως τίποτα άλλο δεν μπορεί να συγκριθεί με την ομορφιά τους, το μαγευτικό τους τοπίο, το μπλε του ουρανού και της θάλασσας και φυσικά με τη σπουδαία αρχιτεκτονική των εξοχικών κατοικιών που βρίσκονται εκεί.

Ένα τέτοιο νησί -και μάλιστα από τα πιο γνωστά- είναι το Capri, το οποίο ξεχωρίζει στον ιταλικό χάρτη για όσα προσφέρει στους επισκέπτες του: μια ηρεμία που δύσκολα εντοπίζει κανείς κάπου αλλού, ένα πανέμορφο σκηνικό που μοιάζει σαν να έχει βγει πραγματικά κατευθείαν από παραμύθι, καθώς και καταγάλανες θάλασσες που δίνουν μια εντύπωση για το πώς μπορεί να είναι ο παράδεισος.

Κάπου εκεί, βρίσκεται ένα εντυπωσιακό beach house, το οποίο βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία μιας οικογένειας που ζει μόνιμα στη Ρώμη. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό κτίσμα, που δεσπόζει σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία του νησιού, έχοντας για θέα ό,τι πραγματικά θα ονειρευόταν κανείς για τις διακοπές του!

1-TiaEj.jpg


Ψάχνοντας τον ιδανικό προορισμό για τις διακοπές της, η οικογένεια λάτρεψε από την πρώτη στιγμή τη γοητεία αυτής της πλευράς της Ιταλίας, γι' αυτό και θέλησε να κάνει δικό της ένα σπίτι στην εκεί περιοχή. Το συγκεκριμένο θεώρησε πως ήταν το κατάλληλο και χωρίς δεύτερες σκέψεις προχώρησε με την αγορά.

Να πούμε στο σημείο αυτό, πως η εξοχική αυτή κατοικία αποτελείται από τρεις ορόφους, με τρία υπνοδωμάτια στον καθένα, δύο μπάνια, τέσσερα living spaces, καθώς και δύο μεγάλες κουζίνες. Επίσης, οι outdoor χώροι του είναι ίσως το βασικό highlight αυτής της βίλας, μιας και αποτελούνται από τρεις πισίνες, μια τεράστια ταράτσα, αλλά και μια τεράστια καταπράσινη έκταση.

2-LkPAh.jpg


Εμβαθύνοντας στο design της κατοικίας, η κομψότητα και η απαράμιλλη φινέτσα είναι τα πρώτα που μας έρχονται στο μυαλό. Βλέπουμε πως οι περισσότεροι χώροι είναι διαμορφωμένοι από φυσικά υλικά -με πρώτο και πιο βασικό το ξύλο-, ενώ τα σε πρώτη εικόνα οι γήινοι τόνοι καταλαμβάνουν τον μεγαλύτερο μέρος όλων των δωματίων. Ακόμα, οι μαρμάρινες και γρανιτένιες επιφάνειες, αυξάνουν το όλο island vibe και του χαρίζουν μοντέρνα διάσταση.

Εξετάζοντας με μεγαλύτερη λεπτομέρεια τους χώρους, εντύπωση μας προκαλούν τα bold χρώματα που εναρμονίζονται με το γενικό μινιμαλιστικό ύφος και τις elegant γραμμές. Το βαθύ μπλε, το πορφυρό κόκκινο και το έντονο κίτρινο είναι οι πρωταγωνιστές σε πολλούς από τους τοίχους -τόσο στο interior όσο και στο exterior σκηνικό του σπιτιού. Ωστόσο, υπάρχει θαυμάσια αρμονία από χώρο σε χώρο, ενώ το όλο περιβάλλον έχει τον τρόπο να γίνεται «ένα» με το φυσικό τοπίο.

3-xDbKH.jpg


Όσο για τους outdoor χώρους, η μαγεία συνεχίζεται σε τέτοιο βαθμό που θυμίζει όνειρο. Υπάρχει μια αύρα, η οποία μας υπενθυμίζει πόσο πολύ μας έχει λείψει το καλοκαίρι και πως τελικά είναι κοντά -περισσότερο απ' όσο νομίζαμε. Όλα είναι τόσο προσεκτικά επιμελημένα και «δένουν» εκπληκτικά μεταξύ τους. Τεράστια δέντρα που χαρίζουν σκιά, τραπεζαρίες και summer corners για ατελείωτη χαλάρωση, όμορφα άνθη που αντανακλούν το φως του ήλιου, καθώς μιας ενέργεια που μας κάνει να αφήνουμε στην άκρη τα άγχη της καθημερινότητας, δίνοντας χρόνο στον εαυτό μας και κάνοντας πράγματα μόνο για εμάς.

Θαυμάστε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες του υπέροχου αυτού beach house!

Πηγή: Elle decor

Φωτογραφίες: Nathalie Krag