fbpixel

Search icon
Search
Μια εντυπωσιακή βίλα στη Μύκονο μας φέρνει στο μυαλό το αυθεντικό ελληνικό καλοκαίρι
DESIGN

Μια εντυπωσιακή βίλα στη Μύκονο μας φέρνει στο μυαλό το αυθεντικό ελληνικό καλοκαίρι

Το Farmhouse που εντυπωσιάζει με το design του


Ένα αυθεντικό σπίτι του νησιού των Ανέμων με ιστορία από τα τέλη της δεκαετίας του '70 που βρίσκεται στο κέντρο του νησιού, χωρίς θέα στη θάλασσα, μετατράπηκε σε μία από τις εντυπωσιακές βίλες της Μυκόνου. Καθώς βρίσκεται σε ένα από τα πιο γόνιμα και παραγωγικά γεωργικά μέρη της Μυκόνου, το Μάου, η ιδέα ήταν εύκολο να υλοποιηθεί: δημιουργήθηκε μια «Αγροικία», όπου οι εξωτερικοί χώροι γίνονται το πιο σημαντικό μέρος του σχεδιασμού, με «πολλή προσωπικότητα», η οποία κάνει τη διαφορά. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένας επιτυχημένος συνδυασμός & ταίριασμα διαφορετικών στιλ -το μυκονιάτικο, αυτό με επιρροές 70's, της Αγροικίας, του μποέμ & του βιομηχανικού- και όλα αυτά σε πλήρη αρμονία με το περιβάλλον.

3-e5GnE.jpg

Αυτό το "Farmhouse" αποτελείται από τρία επίπεδα. Στην ανατολική πλευρά βρίσκονται τα τρία διαμερίσματα, τα οποία χωρίζονται από το υπόλοιπο σπίτι δημιουργώντας την κατάλληλη αίσθηση ιδιωτικότητας. Όλα τους, έχουν το δικό τους living room outdoor, το οποίο είναι συνδεδεμένο με τον ανατολικό λουλουδάτο κήπο του σπιτιού.

Τα κύρια καθιστικά και τα δύο master bedrooms βρίσκονται στη δυτική πλευρά. Εδώ, οι εξωτερικοί χώροι δεν είναι απλώς η επέκταση των indoor χώρων: και οι δύο μοιάζουν να έχουν σχεδιαστεί ως μία οντότητα. Η κύρια είσοδος είναι μια πέτρινη πύλη με μια εντυπωσιακή ξύλινη πόρτα, που ανοίγει προς μια πέργκολα ύψους 6 μέτρων. Από την άλλη, το αυθεντικό ξύλινο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου διατηρήθηκε, κοιτάζοντας την είσοδο και κάνοντας τον επισκέπτη να αναρωτιέται τι είναι μέσα και τι είναι έξω.

2-1XhPF.jpg

Γύρω από τις δύο γιγαντιαίες πέτρινες κολόνες που υποστηρίζουν την πέργκολα διπλού ύψους τοποθετούνται αρμονικά όλοι οι χώροι του σπιτιού. Ο εσωτερικός και ο εξωτερικός χώρος του καθιστικού, η τραπεζαρία, η in & out κουζίνα, το μπάρμπεκιου και το μπαρ. Επιπλέον, τα συνεχή δάπεδα τσιμέντου ενοποιούν τους εσωτερικούς κι εξωτερικούς χώρους και οδηγούν σε μια σειρά από άφθονα σκαλοπάτια στην πισίνα. Ένας κήπος κάκτων και φοινικών «αγκαλιάζει» την πισίνα, με φόντο την εκκλησία του 19ου αιώνα και τον κήπο με την ελιά.

1-iWZil.jpg

Το υλικό και η παλέτα χρωμάτων αποτελούνται από τσιμεντοκονίαμα από γήινες αποχρώσεις, βρύσες από χαλκό, χάλυβα Cor-ten, ξύλινες σανίδες, πορσελάνη, φωτιστικά από χάλυβα και μπαστούνι, πέτρινα χειροποίητα νεροχύτες, όλα λουσμένα σε ζεστό φως. Τα έπιπλα και οι διακοσμήσεις έχουν επιλεγεί προσεκτικά για να ενισχύσουν τη μοναδική προσωπικότητα του Farmhouse. Μια συνολική ματιά στη βίλα του νησιού που ενώνεται με τη φύση και παρουσιάζει ωστόσο μια σύγχρονη προσέγγιση σε design και αρχιτεκτονικό σχεδιασμό θα σας πείσει!

Ανατρέξτε στη gallery για περισσότερες φωτογραφίες!