fbpixel

Search icon
Search
Μια by the beach κατοικία στη Noosa της Αυστραλίας ξεχωρίζει για τον μοντέρνο σχεδιασμό της
ESCAPE

Μια by the beach κατοικία στη Noosa της Αυστραλίας ξεχωρίζει για τον μοντέρνο σχεδιασμό της

Υπό την επιμέλεια των CLO Studios


Τα CLO Studios, με έδρα τη μακρινή Αυστραλία, μετρούν τη μία επιτυχημένη δουλειά μετά την άλλη και ξεχωρίζουν χάρη στη σύγχρονη οπτική με την οποία αντικρίζουν την αρχιτεκτονική. Διατηρώντας ένα ύφος που δεν υπερβαίνει τα όρια του μοντέρνου μινιμαλισμού και δε στερείται σε καμία περίπτωση τη λειτουργικότητα, το team που συνθέτει το αρχιτεκτονικό γραφείο γνωρίζει πολύ καλά πώς να συνδέει τα interior σκηνικά με το εξωτερικό περιβάλλον, εξασφαλίζοντας τις τέλειες ισορροπίες του ανάμεσα στο high end living και τη natural γοητεία.

Γυρνώντας τον χρόνο μερικούς μήνες πριν, οι αρχιτέκτονες του studio βρέθηκαν στη Noosa της Αυστραλίας και πιο συγκεκριμένα στο Queensland’s Sunshine Coast. Εκεί, κλήθηκαν να διαμορφώσουν εκ νέου μια ήδη εντυπωσιακή κατοικία, την οποία είχε επιμεληθεί αρχιτεκτονικά ο θρυλικός Sri Lankan architect, Geoffrey Bawa, λίγο πριν φύγει από τη ζωή, περίπου στις αρχές του 2000.

33998965ab584033c0d98829a1a8978e.jpg


Ακριβώς μπροστά στη θάλασσα της περιοχής, αυτό που αντίκρισαν οι αρχιτέκτονες ήταν μια εμβληματική κατοικία, άρρηκτα συνδεμένη με τη μοναδική ατμόσφαιρα του τόπου. Πλέον, το σπίτι ανήκει σε μια νεαρή οικογένεια, η οποία το έκανε δικό της με σκοπό να απολαμβάνει ξέγνοιαστες και πολυτελείς διακοπές. Αυτό που ζήτησαν οι αρχιτέκτονες από το design team ήταν να διατηρηθεί ο χαρακτήρας του σπιτιού, αλλά να εξασφαλιστεί μια πιο μοντέρνα διάσταση από χώρο σε χώρο. Έτσι, λοιπόν, κι έγινε!

Ποντάροντας στην εκλεπτυσμένη λειτουργικότητα και το σύγχρονο design, βλέπουμε πως όλοι χώροι -μέσα κι έξω- αποπνέουν έναν αέρα πολυτέλειας που γίνεται «ένα» με τη φυσική ομορφιά και με τα ανεμπόδιστα natural στοιχεία. Αρχικά, το πρώτο στοιχείο που μας εντυπωσιάζει δεν είναι άλλο από το exterior σκηνικό, το οποίο έχει πάρει νέα «ζωή» κι έχει μετατραπεί στο απόλυτο, ultra summery ειδυλλιακό σκηνικό, ιδανικό για στιγμές ατελείωτης χαλάρωσης για όλη την οικογένεια.

7748aa689f4c50c80e263b5d1d082d8b.jpg


Η tropical αισθητική, με τους πανύψηλους φοίνικες και το βαθύ μπλε της θάλασσας στο βάθος, λειτουργεί ως «καμβάς» για τα υπόλοιπα στοιχεία που προστέθηκαν και για τα living spaces, τα οποίο προσφέρουν απλόχερα την αίσθηση γαλήνης που αναδύεται στην ατμόσφαιρα. Όσο για το εσωτερικού του σπιτιού, παρόμοια σχεδιαστική φιλοσοφία συνθέτει ένα σκηνικό βγαλμένο από το μέλλον.

Το βασικότερο highlight στο design της κατοικίας είναι οι bold τόνοι που επιλέχθηκαν για να προσδώσουν μοντέρνα διάσταση. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πόσο υπέροχα «δένουν» με το πράσινο της φύσης. Το μαύρο, συγκεκριμένα, είναι αυτό που κυριαρχεί από γωνιά σε γωνιά, χωρίς αυτό να σημαίνει πως κάνει τους χώρους να δείχνουν μικρότερα από ό,τι είναι, καθώς τα μεγάλα παράθυρα κάνουν τα δωμάτια να «πλημμυρίζονται» από άπλετο φως.

c1de37bb89d0782e43cd6b9d307798e5.png


Extra διάσταση και φωτεινότητα εξασφαλίστηκε χάρη στις προσθήκες χρωμάτων και ξεχωριστών διακοσμητικών. Τα χρυσά στοιχεία και ο προσεγμένος τεχνητός φωτισμός δημιουργούν ένα ατμοσφαιρικό, luxury vibe, ενώ εξίσου μοντέρνες αποχρώσεις -όπως το γκρι και το λευκό- κάνουν το τελικό αποτέλεσμα πιο ενδιαφέρον. Ακόμα, οι ξύλινες επιφάνειες προσφέρουν διαχρονικότητα στο design και κάνουν το σπίτι να δείχνει πιο «ζεστό» και οικείο.

Ανατρέξτε στην gallery για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες της εκπληκτικής κατοικίας!