fbpixel

Search icon
Search
MFW: Οι street style εμφανίσεις που ανυπομονούμε να δημιουργήσουμε
THE LOOK

MFW: Οι street style εμφανίσεις που ανυπομονούμε να δημιουργήσουμε

Αντλήστε έμπνευση από τις εικόνες του φωτογραφικού μας φακού στο Μιλάνο


Η Εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο έριξε αυλαία, δίνοντας τη σκυτάλη στο Παρίσι, όπου θα γραφτεί και ο επίλογος του Fashion Month για την περίοδο Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023. Καθ'όλη τη διάρκεια της εβδομάδας που μας πέρασε αγαπημένοι οίκοι και οι ευφάνταστοι creative directors τους παρουσίασαν υπέροχες συλλογές, εμπνευσμένες από τη δυναμική γυναίκα του σήμερα και τις ανάγκες της. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι collections ήταν πιο wearable από κάθε άλλη φορά και τα shows «έκρυβαν» ιδιαίτερα μηνύματα. 

Φυσικά, Fashion Week χωρίς τα it girls και τις street style εμφανίσεις τους δεν υπάρχει. Άλλωστε εδώ και μερικά χρόνια τα looks των fashionistas έξω από τα catwalks μας απασχολούν εξίσου με τις τάσεις που παρουσιάζονται στις πασαρέλες. Οδεύοντας όλο και πιο βαθιά στην «καρδιά» του φθινοπώρου, νιώθουμε την ανάγκη για εμπνευσμένα σύνολα που θα μας κεντρίσουν το ενδιαφέρον και θα «κλέψουν» την προσοχή.

Ο φωτογραφικός φακός του GLOW μας μεταφέρει τα πιο fashionable street style looks από την ιταλική πόλη και εμείς σας τα παρουσιάζουμε παρακάτω. Ανακαλύψτε τα!

1. Androgen

img-2806.jpg

Από τις πασαρέλες της περασμένης άνοιξης για την περίοδο F/W22 έγινε απόλυτα ξεκάθαρο ότι το αντρόγυνο στιλ και τα αξεσουάρ που το πλαισιώνουν, όπως είναι οι γραβάτες και τα γιλέκα, έχουν επιστρέψει με τον πιο δυναμικό τρόπο, κάνοντας όλες τις γυναίκες που αγαπούν τη μόδα να ανυπομονούν να το δοκιμάσουν. Το come back αλλά και την κομψή αισθητική του επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο το super model Irina Shayk με την εμφάνισή της στο show του Georgio Armani. Το μαύρο κοστούμι με το λευκό πουκάμισο και την black tie που επέλεξε της χάρισε για ακόμα μια φορά τον τίτλο του fashion icon!

2. Tailored style 

img-2723.jpg

Αν είστε λάτρεις του tailored style και τις polished αισθητικής θα ξεχωρίσετε το συγκεκριμένο look και σίγουρα θα το δοκιμάσετε asap. Τα κοστούμια σε πιο αυστηρές γραμμές και σε κλασικές αποχρώσεις, όπως το μαύρο με λεπτές ρίγες θα γίνουν must. Είτε ετοιμάζεστε για τις office εμφανίσεις είτε για εξόδους με φίλους, θα ταιριάζει απόλυτα. Αντλήστε έμπνευση από την Caroline Issa, η οποία επέλεξε για το show του Salvatore Ferragamo μ' ένα black striped suit, το οποίο συνδύασε με μία ζώνη για να τονίσει τη σιλουέτα της, loafers και λευκές κάλτσες... à la Michael Jackson.

3. Barbiecore

img-2725.jpg

Όσο και να θέλετε να «ξεφύγετε» από αυτό δεν θα μπορέσετε. Ακόμα και αν δεν είστε υποστηρικτές του barbiecore θα υποκύψετε στη γοητεία και του και θα το δοκιμάσετε. Το φθινόπωρο προβλέπεται να είναι «ροζ» γι' αυτό μη διστάσετε να το επιχειρήσετε. Η διάσημη fashionista Viky Rader ή αλλιώς όπως είναι γνωστή στο Instagram @vikyandthekid μας εμπνέει με το look που διάλεξε για το show του MSGM, αναδεικνύοντας το ροζ χρώμα αλλά διατηρώντας μια αρμονία στην εικόνα της. Το φούξια μακρύ παλτό είναι αυτό που «κλέβει» την παράσταση, ενώ παράλληλα το loose denim σε pink & black tones και το μαύρο top της ολοκληρώνουν άρτια το outfit. 

4. Oversized blazer

img-2724.jpg

Η oversized αισθητική έχει την τιμητική της το φετινό φθινόπωρο. Μπορεί για πολλές η δημιουργία ενός συνόλου σε φαρδιές γραμμές head to toe να αποτελεί μία πιο απαιτητική διαδικασία, ωστόσο τα πράγματα δεν είναι τόσο περίπλοκα όσο φαντάζουν. Βασικό κομμάτι και high trend δεν είναι άλλο από ένα fashionable blazer σε slouchy design. «Παντρέψτε» το με αντίστοιχα κομμάτια, όπως ένα τζιν παντελόνι κι ένα t-shirt για day to night εμφανίσεις, ακριβώς όπως έκανε και η Alessanra Airo για το catwalk του οίκου Philosophy di Lorenzo Serafini στο βροχερό Μιλάνο. Τα statement accessories κάνουν τη διαφορά. 

5. Neutrals

img-2802.jpg

Αν πρέπει να ξεχωρίσουμε μόνο μία τάση που κυριάρχησε στους δρόμους του Μιλάνου την περασμένη εβδομάδα, τότε αυτή θα είναι τα neutrals. Κι ενώ με την επέλαση των έντονων χρωμάτων τα είχαμε αφήσει για λίγο στην άκρη, τώρα μπαίνουν για ακόμα μια φορά δυναμικά στο «παιχνίδι». Για super wow looks, ακολουθήστε το παράδειγμα της Olivia Palermo, η οποία δημιούργησε ένα tonal outfits σε μπεζ και καφέ αποχρώσεις, head to toe Max Mara. Από τα αγαπημένα μας!

6. Casual is for Cardigans

img-2801.jpg

Ο κόσμος της μόδας έχει στρέψει την προσοχή του στην άνεση και στο πως αυτή μπορεί να συνδυαστεί με την κομψότητα και την υψηλή αισθητική. Όπως αποδεικνύεται τα cardigans θα αποτελέσουν ιδιαίτερο κομμάτι σ'αυτήν την προσπάθεια. Η Δανή fashionista και Co-founder του brand Rotate, Jeanette Madsen, αποτύπωσε με τον καλύτερο τρόπο την παραπάνω άποψη. Ένα oversized cardigan μαζί μ' ένα glittery loose παντελόνι ήταν αρκετά για να δημιουργήσουν ένα από τα πιο απλά αλλά παράλληλα stylish looks που συναντήσαμε στο Μιλάνο.

7. Set

img-2722.jpg

Τα σετ συνεχίζουν να απογειώνουν τη φήμη τους με νέα, εντυπωσιακά και άκρως fashionable σχέδια. Σας βοηθούν να δημιουργήσετε επιτυχημένες εμφανίσεις γρήγορα, χωρίς να χρειαστεί να καταβάλετε ιδιαίτερη προσπάθεια. Για άκρως statement looks ακολουθήστε το παράδειγμα της Anna Roda Vittielo, η οποία επέλεξε για το catwalk του Philosophy di Lorenzo Serafini ένα printed black & white co-ord από στενό παντελόνι και πουκάμισο. Τα γάντια της στην ίδια φιλοσοφία χάρισαν έξτρα πόντους ενώ τα μαύρα pointed higheels λειτούργησα συμπληρωματικά.

8. Total White

308937335-1105034656885164-6190620522447803127-n.webp
Image source: @eleanna_tabouri | Cretids: @francescababbi

Το λευκό μοιάζει ακόμα πιο υπέροχο την περίοδο που διανύουμε, καθώς η αντίθεση που δημιουργεί με τις μουντές ημέρες του φθινοπώρου και του χειμώνα είναι μοναδική. Αν αναρωτιέστε πως θα το δημιουργήσετε, δεν έχετε παρά να εμπνευστείτε από το total white look της Ελεάννας Ταμπούρη έξω από το show του Emporio Armani. Δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά για να εντυπωσιάσει. Συνδύασε μία midi skirt με blazer με μεταλλικές λεπτομέρειες, total look Nevroblazer. Μεταλλικές γόβες Sergio Rossi και μαύρα αξεσουάρ ολοκλήρωσαν την εικόνα της. 

Φωτογραφίες: Βασιλική Ταλάσογλου | @vasilikitalasoglou | @vasilikital_