fbpixel

Search icon
Search
Men's Fashion Report: Οι 6 super hot τάσεις που αναδείχθηκαν στην αντρική Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού
TRENDS & CATWALKS

Men's Fashion Report: Οι 6 super hot τάσεις που αναδείχθηκαν στην αντρική Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού

Οι Spring/Summer '23 συλλογές των iconic brands που κέντρισαν το ενδιαφέρον κάθε άντρα με στιλ


Οι Spring/Summer '23 συλλογές των μεγαλύτερων fashion houses λειτούργησαν ως πηγή έμπνευσης για κάθε σύγχρονο άνδρα, που επιμελείται την εικόνα του και θέλει να συμβαδίζει με τις τάσεις της εποχής. Από τα κομψά, αυστηρά κοστούμια του οίκου Prada, μέχρι τα έντονα χρώματα των Comme des Garçons, Hermès και Louis Vuitton, αλλά και τα αθλητικά κομμάτια που επαναπροσδιόρισαν οι Marine Serre και Dior, ήδη έχουν διαμορφωθεί οι τάσεις της επόμενης σεζόν, προκαλώντας μας να τις δοκιμάσουμε asap!

Παρακάτω συγκεντρώσαμε τα hot right now trends από τις πασαρέλες της επόμενης άνοιξης και του καλοκαιριού, τα οποία μπορείτε να επιλέξετε για τα looks σας από τώρα!

1. Loose jeans

befunky-collage32-n5eP6.jpg
JW Anderson, Marine Serre, Givenchy

Τα τζιν items βρίσκονται και πάλι στο επίκεντρο. Ή μήπως δεν έφυγαν ποτέ από τη μόδα; Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα διαχρονικό trend, το οποίο αποτελεί πάντα μια safe επιλογή και μπορεί να συνδυαστεί εύκολα σε κάθε outfit και περίσταση. Μάλιστα, μεταξύ άλλων οι JW Anderson, Marine Serre και Givenchy επαναφέρουν τα light wash και τα ripped κομμάτια των '00s και τις αντιθέσεις στα χρώματα, ενώ καλούν κάθε άντρα να υιοθετήσει ένα look με πιο loose επιλογές, οι οποίες είναι πολύ πιο updated και ταυτόχρονα απίστευτα άνετες. Φαρδιά παντελόνια και βερμούδες, coats και cropped jackets είχαν την τιμητική τους.

2. The new athleisure look

befunky-collage33.jpg
Marine Serre, Hermès, Dior

Δεν ήταν λίγοι οι οίκοι που επαναπροσδιόρισαν τα σπορ κομμάτια, δίνοντάς τους μια πιο μοντέρνα και stylish πινελιά. Dior και Marine Serre μάς έδειξαν πόσο τέλεια μπορούν να συνδυαστούν τα μαγιό και οι bermudas με ποδηλατικά κολάν - ένα combo που ταίριαξε μοναδικά με χρωματιστά πουλόβερ και oversized πουκάμισα. Αντίστοιχα, ο οίκος Hermès άντλησε έμπνευση για τη νέα του συλλογή από το sportswear streetstyle, με σκοπό να δημιουργήσει σύνολα που «παντρεύουν» τις formal γραμμές με πιο νεανικό χαρακτήρα στα ρούχα, συστήνοντας chinos, φαρδιά overshirts και T-shirts, funky sneakers και ταξιδιωτικές τσάντες.

3. Formal way

befunky-collage34.jpg
Dior, Prada, Versace

Ένα κοστούμι θεωρείται must-have για την ντουλάπα ενός άντρα ανεξαρτήτως ηλικίας. Σε αυτήν την ιδέα δείχνει να βασίζεται κάθε χρόνο ο οίκος Prada, που παρουσίασε κλασικές επιλογές για τον σύγχρονο άντρα, σχεδιάζοντας κοστούμια σε κλασικές αποχρώσεις, όπως το μαύρο και λευκό. Μοντέρνοι και πρωτοποριακοί, οι Dior και Versace κινήθηκαν σε πιο playful μονοπάτια, με τον πρώτο οίκο να δημιουργεί το νέο hot trend στα κοστούμια: για πρώτη φορά είδαμε τέσσερα «μανίκια» στα blazers, με τα δύο να βγαίνουν από το κάτω μέρος, δημιουργώντας το πολυπόθητο layering. Χρησιμοποιώντας δύο σακάκια, το δικό του layering ανέδειξε και ο Versace, αυτήν τη φορά σε πιο έντονα χρώματα και διαφορετικά μεταξύ τους patterns.

4. Being bold

befunky-collage35.jpg
Comme des Garçons, Hermès, Louis Vuitton

Άλλη μια σεζόν που τα έντονα χρώματα και τα εκκεντρικά μοτίβα θα βρεθούν στο επίκεντρο των trends. Στη φετινή αντρική Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού το λιλά -που είναι και το χρώμα της χρονιάς σύμφωνα με την Pantone- διεκδίκησε σημαντικό έδαφος, με τους Hermès και Louis Vuitton να το απογειώνουν με τον τρόπο που μόνο αυτοί γνωρίζουν: printed πανωφόρια και αδιάβροχα jackets, παπούτσια και αξεσουάρ. Το δικό της μοναδικό show μάς χάρισε και η Comme des Garçons μέσα από μια avant-garde επίδειξη, στην οποία οι statement σιλουέτες και το mix & match κυριάρχησαν.

6. Oversized fits

befunky-collage36.jpg
Louis Vuitton, Loewe, Prada

Όπως τα joyful χρώματα, έτσι και οι oversized γραμμές έχουν έρθει στον κόσμο της μόδας με σκοπό να μείνουν. Το ενδιαφέρον μάς κέντρισε το show της Loewe που πέρα από τα ογκώδη bombers -άλλα από αυτά έφταναν μέχρι τον αστράγαλο, ενώ άλλα μέχρι τη μέση-, είδαμε πώς η eco-friendly συνείδηση αποτελεί αναπόσπαστο χαρακτηριστικό των συλλογών του οίκου. Τα παπούτσια με τις πρασινάδες θα μείνουν για πάντα στο μυαλό των fashion lovers! Ακόμη, οι Louis Vuitton και Prada απογείωσαν τους όγκους, με τον πρώτο οίκο να χρησιμοποιεί βάτες για τα ενδύματά του και τον δεύτερο να δημιουργεί layers με vintage looking δερμάτινες και καρό καμπαρντίνες.