fbpixel

Search icon
Search
#menoumespiti: Tα 10 καλύτερα online courses που μπορείτε να παρακολουθήσετε και να κατακτήσετε τα όνειρά σας
LIFE & CAREER

#menoumespiti: Tα 10 καλύτερα online courses που μπορείτε να παρακολουθήσετε και να κατακτήσετε τα όνειρά σας

Ανακαλύψτε τα πιο ενδιαφέροντα μαθήματα κι επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει


Έχουμε πει πολλάκις ότι οι ημέρες της καραντίνας που έφερε μαζί της η επιδημία του COVID-19 μας δίνουν αφορμή, ώστε να πραγματοποιήσουμε ασχολίες κι ενδιαφέροντα που μέχρι στιγμής μας ήταν άγνωστα, δύσκολα ή απλά δεν είχαμε τον χρόνο να ασχοληθούμε μαζί τους. Σήμερα, #menoumespiti και παραμένουμε ενεργητικοί ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση και τη δημιουργικότητά μας. 

Αναλογιζόμενοι λοιπόν, τις νέες συνθήκες εγκλεισμού, ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον να μάθουμε τι είναι αυτό που στην ουσία θέλουμε και πώς θα το καταφέρουμε. Η άμεση πρόσβασή μας σε έναν τεράστιο όγκο διαδικτυακών επιλογών μας επιτρέπει να γνωρίσουμε καινούριους κόσμους και διάφορες τέχνες. Και αφού μπορούμε γιατί να μην το κάνουμε με τον καλύτερο τρόπο -like a pro? 

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τα 10 καλύτερα online courses που μπορείτε να παρακολουθήσετε αυτές τις ημέρες και να διευρύνετε τους ορίζoντές σας ολοκληρωτικά! 

1

Photography Basics and Beyond, Michigan State University

Μάθετε τα πάντα, από τον έλεγχο της κάμερας έως τις αρχές της σύνθεσης και της δημιουργικότητας σε μια φωτογραφία. Aναπτύξτε το ταλέντο που πιστεύατε ότι είχατε πάντα κρυμμένο μέσα σας και κρατήστε επαγγελματικά την κάμερά σας πια. Διάρκεια: Πέντε μαθήματα

2

Business Foundations Specialisation, Wharton

3

Modern Art & Ideas, MoMa

Γίνεται ειδικός σε θέματα, όπως είναι οι διάφοροι προορισμοί & χώροι, η τέχνη και η κοινωνία. Κάθε εβδομάδα ξεκινά με ένα βίντεο, που συνδέει έργα τέχνης από τη συλλογή του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης με το εκάστοτε επιλεγμένο θέμα, ενώ παράλληλα θα έχετε τη δυνατότητα να απολαμβάνετε ξεχωριστές συνεντεύξεις με καλλιτέχνες, σχεδιαστές κι επιμελητές εκθέσεων. Διάρκεια: Πέντε εβδομάδες.

4

Interior Design Masterclass, Kelly Wearstler

Μέσα από τα 17 βίντεο της γνωστής interior designer Wearstler, θα μάθετε να αντιλαμβάνεστε σωστά, πώς να κάνετε οποιοδήποτε χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος, να επιλέγετε κατάλληλα χρώματα, υλικά και υφές. Θα γνωρίσετε επίσης, πώς να επιμεληθείτε μοναδικές συλλογές τέχνης & αντικειμένων και να ορίσετε το δικό σας προσωπικό στιλ. Διάρκεια: 17 μαθήματα.

5

Creative Writing, Wesleyan University

6

Adobe Photoshop CC Advanced Class

Γίνετε επαγγελματίας και προχωρήστε σε όλα τα επίπεδα του προγράμματος σχεδιασμού -και όχι μόνο- Photoshop, μαθαίνοντας πώς να επεξεργάζεστε φωτογραφίες RAW και non-RAW και επιτύχετε το τέλειο αποτέλεσμα σε εικόνες, αλλά και σε δικά σας δημιουργήματα. Διάρκεια: 15 ώρες βίντεο, κατά απαίτηση.

7

What Is Contemporary Art?, MoMA

Γνωρίστε τα πάντα, από την τέχνη στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, την τηλεόραση και το διαδίκτυο, μέχρι τα ειδικά υλικά, τις κατασκευές και τη δύναμη της δημιουργίας. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων μάλιστα, θα αναλύσετε τρισδιάστατα γλυπτά από γυαλί και ίνες, ζωγραφισμένα πορτρέτα και καλλιτεχνικές παρεμβάσεις σε τηλεοπτικά προγράμματα και βιντεοπαιχνίδια. Διάρκεια: Έξι εβδομάδες.

8

De-Mystifying Mindfulness, Leiden University

9

Learning Personal Branding, LinkedIn - marketing expert Chelsea Krost 

Διδαχθείτε πώς να αναπτύξετε το ιντερνετικό προφίλ σας, να δημιουργήσετε τα δικά σας μηνύματα και να ορίσετε το κοινό σας. Μάθετε πώς θα χτίσετε την ταυτότητά σας στο διαδίκτυο, αλλά και πώς να μείνετε στην κορυφή σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη του content (περιεχομένου) στα social media. Διάρκεια: 48 λεπτά.

10

Singing Lessons: 1 Fundamentals, LinkedIn - professional vocalist Lari White

Singing Lovers, ενθουσιαστείτε! Τώρα μπορείτε να ασχοληθείτε πιο επαγγελματικά με την ιστορία του τραγουδιού, να μάθετε σωματικές ασκήσεις για να χτίσετε τη δυναμική σας σε αυτό, αλλά και τις βασικές ορολογίες που αφορούν τον ήχο, το βήμα και τη μελωδία. Θα γνωρίσετε επίσης πώς να χρησιμοποιείτε το πιάνο για να βρείτε τον σωστό τόνο. Διάρκεια: 2 ώρες 10 λεπτά.