fbpixel

Search icon
Search
Melia Kreiling: H ελληνικής καταγωγής πρωταγωνίστρια της πιο δημοφιλούς σειράς του Hollywood ανοίγει τα χαρτιά της
MAGAZINE

Melia Kreiling: H ελληνικής καταγωγής πρωταγωνίστρια της πιο δημοφιλούς σειράς του Hollywood ανοίγει τα χαρτιά της

Το next best thing στον χώρο του παγκόσμιου θεάματος μας μιλάει για τις διάφορε πτυχές της προσωπικότητάς της


Πριν από περίπου δύο χρόνια ποντάραμε στο άστρο της δικής μας Melia Kreiling, ως του next best thing στη βιομηχανία. Σήμερα, όλα δείχνουν ότι εμείς κερδίζουμε το στοίχημα κι εκείνη μια επιτυχημένη πορεία προς την επιτυχία!

Κι όλα αυτά χάρη στο σταδιακό και μεθοδευμένο χτίσιμο της καριέρας της με συμμετοχές σε υπερ-επιτυχημένες τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές, με αποκορύφωμα τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στο οικογενειακό, γοτθικό δράμα “Filthy Rich” του Tate Taylor για το κανάλι Fox, όπου χρήμα, δύναμη και θρησκεία γίνονται η μαγιά για μια ιστορία που έχει καθηλώσει εκατομμύρια θεατές στους δέκτες τους. 

1-dsi3P.jpg
Φόρεμα από μεταλλικές ίνες Marella, Dil Fashion Group Καστόρινες over the knee μπότες Stuart Weitzman, Kalogirou Κρεμαστά σκουλαρίκια με ζιργκόν, Bejewel by Thalia Exarchou

Η σειρά επικεντρώνεται σε μια πλούσια οικογένεια του Νότου, που απέκτησε τα χρήματά της χάρη σ’ ένα χριστιανικό τηλεοπτικό δίκτυο, με τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα να γίνεται αφορμή να παρουσιαστούν τρία ακόμη παιδιά του εκτός γάμου, τα οποία διεκδικούν την αυτοκρατορία του. Ένα από αυτά, η γοητευτική Ginger Sweet, την οποία υποδύεται η Melia. Άραγε, έχει ανακαλύψει κάποια ταύτιση μεταξύ τους; «Το υπέροχο με την Ginger είναι ότι, ενώ ήξερε ποιος ήταν ο πατέρας της, ποτέ δεν το χρησιμοποίησε για να ωφεληθεί από αυτόν.

Ο ρόλος είναι ενδιαφέρων επειδή φαινομενικά δείχνει να επιδιώκει τα χρήματα, αλλά στην πραγματικότητα αυτό που αποζητά είναι ο σεβασμός και η αναγνώριση, κι αυτό αποτελεί βαθύτερο κίνητρο για έναν χαρακτήρα. Δεν είναι καθόλου απολογητική, είναι, όμως, απελευθερωμένη σεξουαλικά και πολύ πιστή σε αυτούς που αγαπά. Σίγουρα θα ήθελα να διοχετεύσω λίγο περισσότερο από την Ginger στη ζωή μου, μερικές φορές», μου εξομολογείται!

On & off

2-l7eAG.jpg
Βελούδινο φόρεμα Alexandre Vauthier, NoMa Concept Store Κρεμαστά σκουλαρίκια με ζιργκόν, Bejewel by Thalia Exarchou

Το “Filthy Rich” φέρει την υπογραφή του σκηνοθέτη Tate Taylor, τον οποίο θαύμαζε ανέκαθεν, και έτσι πραγματοποιεί ένα όνειρό της, ενώ τη γοητεύει ιδιαίτερα το γεγονός πως η σειρά διαθέτει πολλά κωμικά στοιχεία. «Ήξερα ότι θα ήταν μια πολύ διαφορετική δουλειά απ’ όλες όσες έχω δει στην τηλεόραση, καθώς ο Tate παίρνει ρίσκα κι έχει ένα πολύ ιδιαίτερο όραμα».

Ο ενθουσιασμός της, βέβαια, δε σταματάει εδώ, καθώς η νέα συνεργασία τής έχει προσφέρει μια καινούρια «οικογένεια», «ευτυχώς πολύ πιο λειτουργική από αυτήν της σειράς», όπως λέει χιουμοριστικά, και με την οποία περνάει καλά τόσο εντός όσο κι εκτός πλατό, με δράσεις που τους αποσυμπιέζουν από το άγχος των γυρισμάτων, όπως παιχνίδια, συζητήσεις για την Ελλάδα ή συνεστιάσεις με ελληνικές σπεσιαλιτέ. «Μια από τις αγαπημένες μου στιγμές ήταν όταν βρεθήκαμε στην ιστορική Γαλλική Συνοικία της Νέας Ορλεάνης και αναπαραστήσαμε τη Mardi Gras - την Τσικνοπέμπτη των Γάλλων. Ήταν πραγματικά μαγικό. Εκτός δουλειάς, διοργανώνουμε δείπνα και βραδιές παιχνιδιού σπίτι μου. Μέχρι και φακές τούς έχω μαγειρέψει κι έγλειφαν τα δάχτυλά τους!»

 Ανάμεσα στους συμπρωταγωνιστές της, η αγαπημένη Kim Cattrall και δε θα μπορούσα να μη ρωτήσω την άποψή της για το είδωλο του “Sex and The City”. «Είναι φανταστική ηθοποιός κι εκπληκτική στον ρόλο της. Είναι απολαυστικό να τη βλέπεις να ενσαρκώνει τον χαρακτήρα της, του δίνει πραγματικά όλα όσα έχει και σ’ εμπνέει αληθινά το να βρίσκεσαι σε μια δουλειά στην οποία “ηγείται” του cast μια γυναίκα».

Personal matters

3-ERjUQ.jpg
Φόρεμα από δαντέλα με βολάν Iro, Ιntevista Δερμάτινα μποτάκια, Karida 1912

Η ίδια αποδίδει την επιτυχία της σειράς στα θέματα που πραγματεύεται, πολλά από τα οποία είναι όσα διχάζουν την Αμερική, όπως οι αμβλώσεις, η ομοφοβία, η εξουσία, οι φυλετικές διακρίσεις, χαρακτηρίζοντας «πολύ Tate Taylor στιλ» το να μπορείς να μιλάς για σοβαρά ζητήματα και να είσαι ταυτόχρονα ψυχαγωγικός.

Επίσης, οι αναφορές στη θρησκεία και η σύνδεσή της με τον πλούτο αποτελεί το δυνατό χαρτί του σεναρίου, μια συνθήκη που την απομακρύνει συνειδητά από το να πιστεύει σε κάποιο δόγμα. «Όταν αρχίζουν να συνδέονται τα χρήματα με την πίστη, ξεκινάνε και τα προβλήματα. Φυσικά, οι περισσότερες δράσεις γύρω από τις θρησκείες είναι κερδοφόρες κι αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους δεν ανήκω σε καμία. Η θρησκεία δεν είναι κάτι στο οποίο συμμετέχω. Την πίστη, ναι, μπορώ να τη σκεφτώ, αλλά όχι τη θρησκεία. Ωστόσο, εκτιμώ τις παραδόσεις. Οι παραδόσεις μού δίνουν την αίσθηση του σεβασμού, της συνέχειας, ότι ανήκω κάπου», παραδέχεται.

Ποια είναι η σχέση της ίδιας, όμως, με τα χρήματα και πόσο σημαντικά τα θεωρεί για την ευτυχία της; «Τα χρήματα είναι απλά το μέσο για έναν σκοπό, δε θέλω περισσότερα από αυτά που χρειάζομαι. Φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι δε χρειάζομαι αρκετά, αν θέλω να έχω ένα ωραίο σπίτι, να ταξιδεύω, να έχω ωραία ρούχα, να βοηθήσω έναν φίλο... για όλα αυτά. Αλλά δε μ’ ενδιαφέρει ένας τραπεζικός λογαριασμός με πολλά μηδενικά, που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω, μόνο και μόνο για να αισθάνομαι πλούσια».

extra1.jpg
Φόρεμα κεντημένο με παγιέτες, Alice McCall, NoMa Concept Store Κρεμαστά σκουλαρίκια με ζιργκόν, Bejewel by Thalia Exarchou

Εν μέσω μιας παγκόσμιας πανδημίας, με μεγάλη αποχή από οποιαδήποτε εργασία για τους καλλιτέχνες και αναβολές μεγάλων παραγωγών, θαυμάζει απόλυτα την προσπάθεια του ιατρικού κόσμου, αναγνωρίζει τις δυσκολίες του αμερικανικού συστήματος υγείας και δηλώνει πολύ προσεκτική σε κάθε της βήμα, αναφερόμενη στους φόβους και τις προσδοκίες της απ’ αυτό που βιώνουμε. «Είναι τρομερό όλο αυτό και προσπαθώ να τηρήσω τους κανόνες, βοηθώντας την κατάσταση για όλους, όχι μόνο για μένα», λέει και προσθέτει: «Ελπίζω να επιστρέψουμε στη φύση ξανά μ’ έναν τρόπο. Οι άνθρωποι φεύγουν από τις πόλεις και προσπαθούν να βρουν την ηρεμία στη φύση – ίσως έτσι να θυμηθούμε πώς να γίνουμε ξανά μέρος της. Η ανησυχία μου είναι ότι θα ξεχάσουμε πώς να αλληλεπιδρούμε ουσιαστικά μεταξύ μας, χωρίς να φοβόμαστε ο ένας τον άλλον. Είναι τόσο παράξενο συναίσθημα να είμαστε διστακτικοί με όλους. Μου λείπει το να περπατάω με κάποιον ανέμελα και να τον αγκαλιάζω».

Μοιραία η συζήτηση οδηγείται στ’ αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών, αλλά και σε όσα την προβληματίζουν για την κατάσταση στη χώρα. «Στις ΗΠΑ, αυτήν τη στιγμή, η πρώτη προτεραιότητα, κατά τη γνώμη μου, είναι ο περιορισμός της πανδημίας. Είναι μια απίστευτα μεγάλη χώρα, με τις διαφορές μεταξύ των πολιτών να είναι τεράστιες, κι αυτό πρέπει ν’ αντιμετωπιστεί άμεσα, πριν γίνει πολύ επικίνδυνο κι ο καθένας αρχίσει να πυροβολεί με τα νεοαποκτηθέντα όπλα του λόγω απόγνωσης», μου τονίζει με ειλικρίνεια.

Love is the essence

extra3.jpg
Bελούδινo over Etro, μεταξωτό τοπ με δαντέλα και δερμάτινο παντελόνι, όλα Intevista Σκουλαρίκια με ζιργκόν, Bejewel by Thalia Exarchou

Στα 30 της, η ελληνικής καταγωγής καλλονή έχει κατακτήσει μεγάλο μέρος του ονείρου της. Ζει μόνιμα στο Λος Άντζελες, λατρεύει να κάνει μεγάλες ή μικρές οδικές διαδρομές στην Καλιφόρνια, «εκεί που η ματιά μπορεί απλά να περιπλανηθεί απρόσκοπτα σε μίλια λόφων, ερήμων, βουνών και θάλασσας». Μου εξηγεί πως δεν επισκέπτεται την Ελλάδα όσο συχνά θα ήθελε, λόγω υποχρεώσεων, ότι της λείπει η οικογένειά της και η ευκολία να εμφανίζεται στην πόρτα τους χωρίς προειδοποίηση - «ο ελληνικός αυθορμητισμός, αυτό που δεν έχουν άλλοι πολιτισμοί». Όσον αφορά στη μόδα, δε δείχνει αυτή να βρίσκεται ψηλά στην every day ατζέντα της, καθώς επιμελείται περισσότερο το στιλ της με αφορμή κάποιο προσωπικό ραντεβού ή επαγγελματική της υποχρέωση, αλλά ο καθημερινός της ενδυματολογικός κώδικας περιγράφεται με 2-3 λέξεις: «τζιν και μπλούζα, ίσως κι ένα εύκολο φόρεμα»!

Η ίδια δείχνει περισσότερο σίγουρη πλέον για τα επαγγελματικά της βήματα, ενώ απολαμβάνει κάθε στιγμή της επιτυχίας της. Κι αν τα όνειρα αλλάζουν μορφή με τα χρόνια, μου εξομολογείται ότι το όνειρο μιας οικογένειας έχει αρχίσει να πρωταγωνιστεί πλέον στις σκέψεις της. «Νομίζω ότι κάθε στάδιο της καριέρας έχει απίστευτες ευκαιρίες για προσωπική ανάπτυξη. Στην αρχή, ήμουν γεμάτη ενθουσιασμό κι αυτό ήταν αρκετό. Τώρα, δουλεύω με περισσότερη εμπιστοσύνη στις επιλογές μου, δε χρειάζεται να πω πια “ναι” σε όλα, μπορώ να κατευθύνω την καριέρα μου με πιο συνειδητό τρόπο. Και νομίζω ότι τα όνειρά μας αλλάζουν από καιρό σε καιρό για να εξυπηρετήσουν την ανάπτυξή μας. Τα δικά μου σήμερα περιλαμβάνουν την οικογένεια, κάτι που πριν από έναν χρόνο δεν είχα καν σκεφτεί», μου λέει αυθόρμητα, δίνοντάς μου την ευκαιρία να τη ρωτήσω για την αγάπη στην εποχή των κοινωνικών μέσων.

extra2.jpg
Bελούδινo over Etro, μεταξωτό τοπ με δαντέλα και δερμάτινο παντελόνι, όλα Intevista Σκουλαρίκια με ζιργκόν, Bejewel by Thalia Exarchou Δερμάτινα μποτάκια, Karida1912

«Η αγάπη για μένα είναι εύκολη. Όλα τ’ άλλα είναι δύσκολα. Ο συγχρονισμός, ειδικά. Τα άτομα που πρέπει να ταξιδεύουν και να μετακινούνται συνεχώς, όπως εγώ, δεν είναι εύκολο να βρίσκονται σε μια σταθερή σχέση. Προσπαθούμε και αποτυγχάνουμε, και προσπαθούμε ξανά... Όσο για τα κοινωνικά μέσα, είναι μια πολύ ανθυγιεινή απόσπαση της προσοχής από τις σχέσεις μας. Αλλά κι ένα τεράστιο μέρος της δουλειάς μας, που πρέπει απλώς να το διαχειριστούμε και να μην το αφήνουμε να επηρεάζει υπερβολικά την προσωπική μας ζωή». Η πιο χρήσιμη συμβουλή που της έδωσαν ποτέ είναι να μην ενεργεί με κίνητρο τον φόβο. Ίσως γι' αυτό, όταν της ζητάω να μου αναφέρει τρία πράγματα που για την ίδια αξίζει ν’ αγωνίζεσαι σε αυτήν τη ζωή, μου απαντάει χωρίς περιστροφές: «Αγάπη… Αγάπη… Αγάπη… Όλα τ’ άλλα είναι άσκοπα χωρίς αυτήν». Και ποιο θα μπορούσε, άλλωστε, ν’ αποτελεί μεγαλύτερο κίνητρο από την αγάπη, όταν ξεκινάς να φτιάχνεις την ιστορία της ζωής σου;

Credits

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΝΙΚΟΛ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ (D-TALES)

STYLING ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΛΙΓΓΟΥ

MAKE UP - ΜΑΛΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΚΚΑΣ (D-ΤALES)

ΒΟΗΘΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥ ΑΘΗΝΑ ΒΥΡΩΝΑ - ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΡΟΜΠΛΗ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Φόρεμα από κεντημένη μεταξωτή οργάντζα Dries Van Noten, Grigio

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ-ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020