fbpixel

Search icon
Search
Μαύρα στίγματα; Τα μυστικά για να τα καταπολεμήσετε με επιτυχία
FACE & BODY

Μαύρα στίγματα; Τα μυστικά για να τα καταπολεμήσετε με επιτυχία

Όλοι οι τρόποι για να απαλλαγείτε μια και καλή από αυτά


Φαίνεται απλό, αλλά ξέρετε πραγματικά πώς να απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα; Λίγο ή πολύ έχετε διαχειριστεί και προσπαθήσει να αντιμετωπίσετε τα μαύρα στίγματα με τις πασίγνωστες λωρίδες πόρων, πιθανόν από την εποχή που πηγαίνατε στο λύκειο. Το ρεπορτάζ όμως, μαζί με μια τζούρα πραγματικότητας αποδεικνύει ότι αυτός δεν είναι κι ο καλύτερος τρόπος για να τα απαλλαγείτε μια για πάντα απ’ αυτά.

mayra-stigmata-tips-katapolemisis.jpg

Τι είναι τα μαύρα στίγματα;

Τα ξεχωρίζετε από το σκούρο τους χρώμα, ενώ προεξέχουν ελαφρά. Στα καλά νέα τώρα δεν έχουν πόνο. Οι δερματολόγοι τα θεωρούν ακμή ήπιας μορφής, αλλά σε κάθε περίπτωση ευχάριστα δεν τα λες, καθώς κοντράρουν στα ίσα την αψεγάδιαστη και λεία επιδερμίδα σας.

Τα μαύρα στίγματα εμφανίζονται ξαφνικά και συχνάζουν κυρίως στο πρόσωπο -μύτη, πηγούνι και μέτωπο-, αλλά μπορείτε να τα εντοπίσετε τόσο στην πλάτη, όσο και στα χέρια και το στήθος.

Γιατί εμφανίζονται;

Τα μαύρα στίγματα κάνουν εμφάνιση μετά από φραγμένα τριχοθυλάκια. Στην πραγματικότητα τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και το σμήγμα, ενώνονται και σχηματίζουν ένα «πώμα», το οποίο μαυρίζει, καθώς έρχεται σε επαφή με τον αέρα.

Πώς να αντιμετωπιστούν;

Η εξειδικευμένη ρουτίνα περιποίησης θα βοηθούσε σημαντικά. Καθαρισμός, απολέπιση, μάσκες και γενικά χρειάζονται προϊόντα, αλλά και μικρές συμβουλές που να απομακρύνουν το σμήγμα.

Πλένετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα

Ο καθαρισμός πρωί και βράδυ βοηθάει σημαντικά στο να αφαιρείτε άμεσα και αποτελεσματικά σκόνη, ρύπους κ.α., προκειμένου να παραμείνει η επιδερμίδα σας τελείως καθαρή.

maura-stigmata.jpg

Πλένετε το πρόσωπό σας μετά την άσκηση

Ο ιδρώτας σε συνδυασμό με σκόνη και νεκρά κύτταρα προκαλεί την εμφάνιση των μαύρων στιγμάτων, οπότε θέλει προσοχή και καθαρισμό και μετά από την άσκηση.

Χρησιμοποιήστε λωρίδες πόρων με κάποια προσοχή

Οι λωρίδες πόρων μπορούν να είναι αποτελεσματικές αν ακολουθήσετε πιστά και τις οδηγίες που συνοδεύουν το προϊόν, που έχετε επιλέξει. Το πιο σημαντικό είναι να εφαρμόζονται σε καθαρή και στεγνή επιδερμίδα κι ιδανικά πριν κοιμηθείτε, έτσι ώστε να μην ακολουθήσει μακιγιάζ ή έκθεση στον ήλιο. 

Διαβάστε και άλλα μυστικά καταπολέμησης των μαύρων στιγμάτων, αλλά και περισσότερα θέματα ομορφιάς & ευεξίας στο Beauty Diaries.