fbpixel

Search icon
Search
Μάθετε πώς θα αξιοποιήσετε ιδανικά την άδειά σας ακόμα κι αν μείνετε στην πόλη
PSYCHOLOGY

Μάθετε πώς θα αξιοποιήσετε ιδανικά την άδειά σας ακόμα κι αν μείνετε στην πόλη

Εκμεταλλευτείτε τις summer free days σας υιοθετώντας διαφορετικές συνήθειες


Οι περιβόητες καλοκαιρινές άδειες συνήθως είναι άρρηκτα συνυφασμένες με αποδράσεις σε ονειρικούς προορισμούς στη χώρα, με τα νησιά να έχουν την τιμητική τους την τρέχουσα χρονική περίοδο. Κι όμως, υπάρχουν κι αυτοί που δεν καταφέρνουν να προγραμματίσουν ένα ταξίδι -ακόμα και σύντομο-, με αποτέλεσμα ο καύσωνας να τους βρίσκει στην πόλη, ψάχνοντας απεγνωσμένα λύσεις για να περάσουν όμορφα, δημιουργικά και κυρίως να ξεκουραστούν. Εάν κι εσείς ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία ανθρώπων και αναζητάτε διαφυγές με σκοπό να αποφορτιστείτε, βρίσκεστε στο κατάλληλο άρθρο.

Διαβάστε έναν προς έναν τους τρόπους για να αξιοποιήσετε την άδειά σας & μην αφήσετε ούτε στιγμή να πάει χαμένη!

Ανανεώστε τους χώρους της κατοικίας σας

shutterstock-1067675774.jpg

Ξεκινήστε να αφιερώνετε τον ελεύθερό σας χρόνο με δημιουργικούς τρόπους κι εστιάστε σε κάθε χώρο του προσωπικού σας «καταφυγίου». Σίγουρα υπάρχουν στιγμές μέσα στον χρόνο που νιώθετε ότι σας έχει κουράσει η εικόνα του σπιτιού σας που αντικρίζετε κάθε φορά που επιστρέφετε από μια απαιτητική ημέρα στη δουλειά. Ενώ θα θέλατε να αλλάξετε ορισμένα σημεία και να επέμβετε με έναν πιο updated τρόπο, ο φόρτος εργασίας, οι ανειλημμένες υποχρεώσεις και η καθημερινή κούραση, σας στερούν χρόνο και όρεξη στο να πραγματοποιήσετε όλες τις αλλαγές που έχετε βάλει στη λίστα σας εδώ και καιρό. Τώρα, όμως, έχετε τα χρονικά περιθώρια να υλοποιήσετε όλες σας τις επιθυμίες. Δεν υπάρχει κάτι πιο ευχάριστο από το να γυρίζετε ψυχολογικά φορτισμένοι στο σπίτι και να βρίσκεστε μπροστά σε όσα εσείς έχετε επιλέξει, σύμφωνα με το γούστο, την αισθητική και τη διάθεσή σας. Do it now και δείτε τη διάθεσή σας να αλλάζει στη στιγμή!

Παρακολουθήστε τις ταινίες και τις σειρές που έχετε στην watch list σας

shutterstock-1124588852.jpg

Πάει καιρός από τότε που είδατε μια ταινία ή μια σειρά χωρίς το άγχος του ξυπνήματος της επόμενης ημέρας; Εάν ναι, τα καλά νέα για εσάς είναι πως τώρα που σταδιακά αποφορτίζεστε από τα καθημερινά άγχη που σας προκαλούσε η δουλειά σας, είναι στο χέρι σας να απολαύσετε όλα εκείνα τα προγράμματα που θαυμάζατε από καιρό –μόνο από τα trailers και τα teasers. Καθίστε αναπαυτικά και παρακολουθήστε είτε μόνοι σας είτε με παρέα, κάνοντας την ορθότερη επιλογή προβολής, ανάλογα με τα γούστα σας και σύμφωνα με το τι απαιτεί η στιγμή. Αυτή είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να καλέσετε φίλους έτσι ώστε να περάσετε μια χαλαρή βραδιά όλοι μαζί και να βιώσετε το τέλειο home cinema. Στην προκειμένη περίπτωση, τα popcorn θεωρούνται απαραίτητα!

Διαβάστε ένα καλό βιβλίο

shutterstock-589384478.jpg

Εάν πάλι είστε από αυτούς που προτιμούν τα βιβλία, τότε ανατρέξτε στη βιβλιοθήκη σας ή στο κοντινότερο βιβλιοπωλείο κι επιλέξτε αυτό που σας κινεί το ενδιαφέρον. Περάστε τις ημέρες της άδειάς σας σχηματίζοντας νοερά εικόνες και στιγμές, μέσα από τις σελίδες του αναγνώσματος που θα κρατήσετε στα χέρια σας. Καλύτερα να προτιμήσετε κάποιο που να είναι ό,τι πρέπει για την τρέχουσα θερινή εποχή, έτσι ώστε το μαγικό σας ταξίδι να συμφωνεί απόλυτα με το όλο summer backdrop. Σε περίπτωση που θεωρείστε βιβλιοφάγοι, προμηθευτείτε αρκετές εκδόσεις, έτσι ώστε να αξιοποιήσετε όλες τις free ημέρες σας. Book lovers in action!

Κάντε τη γυμναστική που συνεχώς αναβάλλετε

shutterstock-303936200.jpg

Πλέον, δεν έχετε καμία δικαιολογία για να αφήσετε πίσω την προπόνηση που σχεδιάζετε να εντάξετε στο everyday πρόγραμμά σας! Ξεκινήστε με χαλαρές ασκήσεις για να μην πιαστείτε από το πρώτο σας training και δείτε πόσο εύκολα και γρήγορα θα αλλάξει η διάθεσή σας. Εάν επιθυμείτε να χάσετε και ορισμένη ποσότητα βάρους, τότε καλό θα ήταν να καθιερώσετε ένα πιο υγιεινό διατροφικό lifestyle, εξασφαλίζοντας φανερά τα αποτελέσματα στο σώμα σας. Μια καλή ιδέα, επίσης, είναι να ξεκινήσετε jogging ή χαλαρό περπάτημα, έτσι ώστε να μη χάνετε την επαφή με τη φύση που αυτήν την εποχή είναι όλα καταπράσινα. Εάν επιλέξετε αυτήν την πρόταση, don’t miss την επάλειψη αντηλιακού στο σώμα σας για να προστατευτείτε από τις καυτές ηλιακές ακτίνες. Ένα καπέλο και τα γυαλιά ηλίου, θα γίνουν οι σύμμαχοί σας και θα τα έχετε ως must items! Βέβαια, προτιμότερο θα ήταν εάν επιλέγατε να προγραμματίσετε τη βόλτα σας την ώρα που ο ήλιος δύει, κάνοντας το σώμα σας να μην ιδρώσει τόσο από την υπερβολική ζέστη.

Γνωρίστε καλύτερα την πόλη σας

shutterstock-1119976652.jpg

Αυτή η εποχή είναι η καταλληλότερη για να γνωρίσετε κάθε λεπτομέρεια της πόλης σας, που μπορεί να την είχατε παραλείψει. Ξεχυθείτε στους άδειους δρόμους, τώρα που όλοι έχουν φύγει για διακοπές, για να ανακαλύψετε κάθε καλά κρυμμένο μυστικό του αστικού τοπίου και συγκεντρώστε όλες τις καλοκαιρινές εικόνες που μπορείτε να εντοπίσετε. Πάρτε για συντροφιά σας ένα αγαπημένο σας πρόσωπο κι επισκεφθείτε όλα εκείνα τα αξιοθέατα και τα τουριστικά καταλύματα, που μέχρι πρότινος αγνοούσατε την παρουσία τους στην πόλη σας κι ελάτε σε επαφή με καθετί ιστορικό και μεγάλης σημασίας, συντελώντας κατασταλτικά στη διαμόρφωση του σύγχρονου πολιτισμού. Σκεφτείτε και την πιθανότητα να περιηγηθείτε στα μαγαζιά για να ανανεώσετε την γκαρνταρόμπα σας για τη νέα σεζόν που σε λίγο θα αρχίσει να κάνει την εμφάνισή της. Άλλωστε το shopping therapy δεν το βαριέται ποτέ κανείς! Η χαλαρωτική αύρα, που αποπνέει το καλοκαίρι, θα σας δώσει το απαραίτητο boost για να ξεκουραστείτε και να αφουγκραστείτε χρώματα και αρώματα, ακόμα και χωρίς βουτιές στη θάλασσα.

Βγείτε με φίλους που έχετε να δείτε καιρό

shutterstock-1177527226.jpg

Σίγουρα μπορεί να ανήκετε σε αυτούς που λόγω της έντασης του εργασιακού τους περιβάλλοντος, δε βρίσκουν τις αφορμές να συναντηθούν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Αυτή είναι η ευκαιρία σας να κανονίσετε εκείνον τον περιβόητο καφέ που τόσο καιρό θέλατε να εντάξετε στο πρόγραμμά σας, έτσι ώστε να περάσετε όμορφα τον χρόνο σας. Μπορείτε, επίσης, να προγραμματίσετε ένα dinner σε κάποιο από τα εστιατόρια που επιθυμείτε να βρεθείτε και να δοκιμάσετε τα εκλεκτά dishes τους. Εάν, όμως, λατρεύετε να αξιοποιείτε την ώρα σας σε κάτι πιο cozy, διαλέξτε κάποια κινηματογραφική προβολή, ανατρέχοντας στο πρόγραμμα των cinemas που ανανεώνεται διαρκώς. Όπως κι αν φαντάζεστε αυτές τις εξόδους με φίλους, το μόνο σίγουρο είναι πως δε θα βαρεθείτε ποτέ, μιας και ο καιρός που πέρασε για να βρεθείτε είναι το έναυσμα για τις συζητήσεις που δύσκολα βρίσκουν τέλος.

Τώρα, έχετε τον χρόνο για να βάλετε στο πρόγραμμά σας όλα όσα δεν μπορούσατε να κάνετε μέχρι πρότινος!

Κεντρική Φωτογραφία: Devin Doyle