fbpixel

Search icon
Search
Marie Kondo: 6 πράγματα που πρέπει φέτος να βγάλετε από τη ντουλάπα σας
LIFE & CAREER

Marie Kondo: 6 πράγματα που πρέπει φέτος να βγάλετε από τη ντουλάπα σας

Η αγαπημένη coach δίνει τις δικές της λύσεις


Η guru της οργάνωσης Marie Kondo είναι το απόλυτα ειδικό άτομο για να σας λύσει όλες τις απορίες για το σωστό tidying up. Έτσι, τη χρονιά που πέρασε και όλοι έμειναν σπίτι κατάφερε για ακόμη μια φορά να εμπνεύσει εκατομμύρια ανθρώπους έτσι ώστε να βρεθούν ένα βήμα πιο κοντά στα resolutions που έθεσαν. Αν, λοιπόν, και εσείς είστε έτοιμοι να κάνετε μια ακόμη αλλαγή και να δείτε τη ντουλάπα σας να μεταμορφώνεται δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις συμβουλές τις και να βρείτε τα 6 πράγματα που θα πρέπει να ξεφορτωθείτε άμεσα. 

Διαμορφώστε ανάλογα τις σκέψεις σας και τις συνήθειές σας και να είστε σίγουροι πως θα ξεκινήσετε να ζείτε σε έναν χώρο, όπου τα πάντα -ανά πάσα στιγμή- θα βρίσκονται στη σωστή θέση. Άλλωστε, σύμφωνα με τους ψυχολόγους, ο τρόπος για να δείτε διαφορετικά τη ζωή σας είναι να ξεκινήσετε από τα βασικά.

Ακολουθήστε τα βήματα!
marie-kondo-organosi-ntoulapas.png

1. Το ίδιο πουκάμισο σε 4 διαφορετικά χρώματα

Πολλοί από εσάς ασπάζεστε τη φιλοσοφία πως αν σας ταιριάζει ένα πουκάμισο, θα πρέπει να το έχετε σε επτά διαφορετικά χρώματα. Παρόλα αυτά αν το ξανασκεφτείτε θα ανακαλύψετε πως τελικά αυτή η επιλογή σας φορτώνει με περιττά πράγματα καθώς συνήθως φοράτε μόνο το ένα -ή και κανένα- από αυτά. Εάν έχετε διπλά κομμάτια, βγάλτε τα όλα έξω, βάλτε τα σε μια σειρά και επιλέξτε αυτό που φοράτε πιο συχνά. Υπάρχουν άπειρες δυνατότητες για υπέροχα street style, μην περιορίζεστε στο ίδιο μπλουζάκι πέντε ημέρες την εβδομάδα.

marie-kondo-organosi-ntoulapas-4.jpg

2. Τα ρούχα που είναι πολύ μικρά ή πολύ μεγάλα

Είναι εύκολο να ανατρέξετε στη μέρα που "συμπιέσατε" κατά λάθος το ακριβό σας πουλόβερ επειδή το βάλατε στο στεγνωτήριο. Αυτό, όμως, δε σημαίνει πως θα πρέπει να το κρατάτε επ' αόριστον ανάμεσα στα υπόλοιπα ρούχα που χρησιμοποιείτε. Μάλλον ήρθε η στιγμή να το αφήσετε πίσω και ακριβώς η ίδια λογική ισχύει και για το φόρεμα που αγοράσατε δύο μεγέθη μεγαλύτερα επειδή το βρήκατε σε έκπτωση. Είναι απόλυτα κατανοητό πως είναι δύσκολο να αποχωροστείτε κομμάτια που αγαπήσατε ή κομμάτια για τα οποία ξοδέψατε πολλά χρήματα, αλλά είναι σημαντικό να είστε ρεαλιστές και να θυμάστε πως σημαντικά είναι αυτά που σας είναι χρήσιμα. 

Κοιτάξτε αυτά τα κομμάτια και ρωτήστε τον εαυτό σας τι τα καθιστά ξεχωριστά και αξίζει να διατηρήσετε. 
marie-kondo-organosi-ntoulapas-2.jpg


3. Τα φθαρμένα σουτιέν

Μια ακόμη μεγάλη "πληγή" στις γυναικείες ντουλάπες δεν είναι άλλη από τα πολυφορεμένα εσώρουχα. Προσπαθείστε να κυριαρχήσετε στον εαυτό σας και να πετάξετε αυτά που αγαπάτε αλλά πλέον δεν σας εξυπηρετούν. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, πως ένα σουτιέν το οποίο είναι φθαρμένο δεν μπορεί να κάνει ομοιόμορφη εφαρμογή. Μπορείτε φυσικά να παρατείνετε δραστικά τη ζωή του σουτιέν σας με την κατάλληλη φροντίδα: 

  • Μην διπλώνετε το σουτιέν σας για να εξοικονομείτε χώρο αποθήκευσης, καθώς μπορεί να παραμορφώνει τα κύπελλα με την πάροδο του χρόνου.
  • Πλένετε πάντα σε ζεστό νερό και ξεπλένετε με κρύο νερό. Το ζεστό νερό μπορεί να παραμορφώσει το σουτιέν σας. 
  • Ποτέ μην τοποθετείτε το σουτιέν σας στο στεγνωτήριο.
  • Αγοράστε σουτιέν που να σας χωράνε άνετα όταν τα κουμπώνετε στο πιο χαλαρό "αγκιστράκι". Στη διάρκεια της ζωής του είναι βέβαιο πως θα χαλαρώσει και πως θα πρέπει να το στενεύσετε. 
marie-kondo-organosi-ntoulapas-7.jpg

4. Το ένα κομμάτι που κάποτε λατρεύατε

Αυτό το ρούχο που πλέον διατηρεί μια τιμητική θέση στη ντουλάπα σας, μάλλον πρέπει να δωθεί για ανακύκλωση. Όλοι έχετε ρούχα που λατρεύατε τα οποία έχετε να αγγίξετε μήνες. Το φόρεμα και το σακάκι που φορούσατε κάποτε τρεις φορές την εβδομάδα και πλέον δεν ταιριάζει στο στύλ που χτίσατε είναι σίγουρο πως θα μπορέσει να το αγαπήσει κάποιος άλλος. Οτιδήποτε δε σας ενδιαφέρει πλέον, ήρθε η ώρα να το αφήσετε. 

marie-kondo-organosi-ntoulapas-1.jpg

5. Τα ασύνδετα αντικείμενα

Με την πάροδο του χρόνου, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε μια συλλογή από τυχαία πουκάμισα, καπέλα και τσάντες που καλύπτονται από λογότυπα διάφορων φεστιβάλ ή και από τοπικούς αγώνες στους οποίους συμμετείχατε. Μπορεί, λοιπόν, να σας φαίνεται ωραίο να έχετε μια σειρά από επιλογές καπέλων και totes για την απροσδόκητη περιπέτεια που ενδεχομένως θα ζήσετε αλλά δίνοντας αυτό που δεν χρειάζεστε, θα ανοίξετε πολύ περισσότερο χώρο στην ντουλάπα σας για να δείτε τι έχετε και τι από αυτά θα φορέσετε πραγματικά. Οι αναμνήσεις είναι καλό να παραμένουν στο παρελθόν εάν δεν σας χρησιμεύουν πια. 

marie-kondo-organosi-ntoulapas-5.jpg

6. Οτιδήποτε δεν έχετε φορέσει σε διάστημα ενός χρόνου

Εάν εξακολουθείτε να αγωνίζεστε με το ποια κομμάτια θα πρέπει να διατηρήσετε, κοιτάξτε κάθε ρούχο σας και ρωτήστε τον εαυτό σας αυτές τις ερωτήσεις: Μου κολακεύει το σχήμα ή την επιδερμίδα μου; Μπορώ να το δω να ταιριάζει καλά με την υπόλοιπη ντουλάπα μου; Μου αρέσει ακόμα; Είναι ακόμα κατάλληλο; Νιώθω άνετα σε αυτό; Θα το αγόραζα ξανά αν το είδα στα καταστήματα τώρα; Είναι κατεστραμμένο; Γιατί δεν το έχω φορέσει;