fbpixel

Search icon
Search
Magic, Wonder, and Joy: Χριστούγεννα στον Λευκό Οίκο
INTERIORS

Magic, Wonder, and Joy: Χριστούγεννα στον Λευκό Οίκο

Η επιβλητική διακόσμηση της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ


Τα Χριστούγεννα έφτασαν στον Λευκό Οίκο, χαρίζοντας σε όλους τους χώρους μαγευτική ατμόσφαιρα. Φέτος, η Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών, Jill Biden, παρουσίασε έναν από τους πιο λαμπερούς και μεγαλοπρεπείς χριστουγεννιάτικους στολισμούς που έχουν γίνει ποτέ! Στόχος της Πρώτης Κυρίας είναι να εμπνεύσει τους επισκέπτες να ζήσουν «τη μαγεία, το θαύμα και τη χαρά» των γιορτών, που άλλωστε αποτελούν και το φετινό θέμα.

98 Χριστουγεννιάτικα δέντρα, περισσότερα από 142.000 λαμπάκια και περίπου 34.000 στολίδια διακοσμούν τις αίθουσες του Λευκού Οίκου με τρόπο που αποτυπώνει την αφιλτράριστη απόλαυση και τη φαντασία της παιδικής ηλικίας.

Ο στολισμός στους δύο ορόφους, που είναι ανοιχτοί στο κοινό, είναι αφιερωμένος στα 200 χρόνια του βιβλίου «Twas the Night Before Christmas». Την ολοκλήρωση της διακόσμησης ανέλαβαν το εξειδικευμένο προσωπικό του Λευκού Οίκου σε συνεργασία με περισσότερους από 300 εθελοντές από όλη τη χώρα, που αφιέρωσαν τον χρόνο, την ενέργεια και τα ταλέντα τους.

Οι επισκέπτες εισέρχονται στην ανατολική πτέρυγα του Λευκού Οίκου κάτω από τα γιορτινά κλαδιά ενός μαγευτικού χριστουγεννιάτικου δέντρου. Η διακόσμηση της εισόδου τους προσκαλεί να ανακαλέσουν χαρούμενες εορταστικές αναμνήσεις των παιδικών τους χρόνων.

Ας εξερευνήσουμε όμως τους κυριότερους χώρους υποδοχής!

1. The East Landing

picture-2.jpg
Mandel Ngan

Είναι η πρώτη αίθουσα που συναντάμε μετά την είσοδο μας στον Λευκό Οίκο και διαθέτει το πρώτο και πιο σημαντικό χριστουγεννιάτικο δέντρο. Πρόκειται για ένα δέντρο αφιερωμένο στον Αμερικανικό στρατό, καθώς είναι στολισμένο με ξύλινα στολίδια σε μορφή χρυσών αστεριών-παρασήμων πάνω στα οποία αναγράφονται τα ονόματα των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος. 

2. The Library

picture-3.jpg
Kevin Dietsch

Ο στολισμός της βιβλιοθήκης αποτελεί μια ωδή στην τελετουργία και στην μαγεία της ανάγνωσης παιδικών παραμυθιών πριν από τον ύπνο κατά την περίοδο των γιορτών. Κλασικά χριστουγεννιάτικα βιβλία εκτίθενται σε όλο το δωμάτιο, ενώ ο Άγιος Βασίλης και οι τάρανδοι του μπορούν να εντοπιστούν να πετούν στον ουρανό από το παράθυρο.

3. The China Room

picture-5.jpg
Kevin Dietsch

Το China Room μεταμορφώθηκε σε ένα πραγματικό sweet shop με τις χριστουγεννιάτικες γεύσεις και μυρωδιές να κατακλύζουν τον χώρο. Με τον στολισμό αυτό η Πρώτη Κυρία θέλει να αναδείξει την οικογενειακή παράδοση και ενότητα, επαναφέροντας μνήμες από τις οικογενειακές στιγμές στην κουζίνα, ιδιαίτερα κατά την περίοδο των εορτών.

4. The East Room

picture-6.jpg
Mandel Ngan

Η προσμονή των Χριστουγέννων βρίσκεται στο επίκεντρο στο East Room, με τα Advent calendars να μετρούν αντίστροφα τις μέρες. Πίσω από κάθε αριθμό κρύβεται μια ιδιαίτερη έκπληξη για να απολαύσουν τα παιδιά όλων των ηλικιών.

5. The Blue Room

picture-7.jpg
Kevin Dietsch

Το Blue Room φιλοξενεί το επίσημο χριστουγεννιάτικο δέντρο του Λευκού Οίκου. Πρόκειται για ένα έλατο Fraser ύψους 5,6 μέτρων, που αγγίζει την οροφή και γεμίζει όλο το εύρος του δωματίου. Με φωτεινά χρώματα και τρισδιάστατα στοιχεία, το ογκώδες δέντρο αναδεικνύει χαρούμενες σκηνές, τοπία και γειτονιές από όλη τη χώρα.

6. The State Dining Room

picture-7-KV71P.jpg
Evan Vucci

Το State Dining Room έχει μετατραπεί σε πραγματικό εργαστήριο του Άγιου Βασίλη, με τους πάγκους εργασίας των ξωτικών και τα δώρα να περικυκλώνουν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα και να ολοκληρώνουν τη διακόσμηση. Εκεί, επίσης, βρίσκεται το φετινό gingerbread White House, που αποτελεί αναπαράσταση της ιστορίας «Twas the Night Before Christmas» .

7. The Big Foyer

picture-8.jpg
Mandel Ngan

Η εορταστική έκθεση του Λευκού Οίκου για το 2023 ολοκληρώνεται με μια εντυπωσιακή αναπαράσταση του «Twas the Night Before Christmas» στο μεγάλο Foyer. Με το έλκηθρο και τους τάρανδους του Άγιου Βασίλη να αιωρούνται στον αέρα, οι επισκέπτες θα ζήσουν « τη μαγεία, το θαύμα και τη χαρά» των Χριστουγέννων.


Feature image source: Mandel Ngan