fbpixel

Search icon
Search
Μαγευτείτε από την απαράμιλλη θέα ενός κήπου με μεσαιωνική έμπνευση στη Γαλλία
ESCAPE

Μαγευτείτε από την απαράμιλλη θέα ενός κήπου με μεσαιωνική έμπνευση στη Γαλλία

Το καταπράσινο καταφύγιο ενός παλιού μοναστηρίου του 17ου αιώνα ξεχωρίζει για την εκλεπτυσμένη του αισθητική


Η εσωτερική διαμόρφωση μιας κατοικίας αποκαλύπτει προσωπικές ιστορίες και σημαντικά στιγμιότυπα από το παρελθόν. Πέρα, όμως, από τη συγκεκριμένη περιοχή του σπιτιού, η διαρρύθμιση και η αισθητική ταυτότητα των κήπων αντανακλά πολύτιμους θησαυρούς νοσταλγικών εποχών. Αυτό συμβαίνει και στο σημερινό μας ταξίδι στη δυτική πλευρά της Γαλλίας και στο σαγηνευτικό Prieuré de Vauboin. Μεταφερόμαστε σε ένα αρχοντικό, το οποίο ήταν μοναστήρι του 17ου αιώνα στη Sarthe, το οποίο μας καλωσορίζει στην υπέροχη αυλή του.

 Η αίσθηση της γαλήνης και η μοναδική γοητεία της ησυχίας, μας καλωσορίζει σε μια ξεχωριστή εμπειρία εξερεύνησης δίπλα στην φύση. Ο σημερινός ιδιοκτήτης του, ο Thierry Juge, ο οποίος ζούσε παλαιότερα στο Παρίσι, αγόρασε το σπίτι τον Ιανουάριο. Παρά το γεγονός ότι δεν είχε καμία προηγούμενη εμπειρία και χωρίς να έχει διαβάσει ποτέ βιβλίο κηπουρικής, άρχισε να φτιάχνει τον τεράστιο κήπο γύρω από το κτίριο. Στόχος του ήταν να δημιουργήσει έναν μεσαιωνικού τύπου, hortus conclusus (περίκλειστο κήπο). 

The charming atmosphere 

ag-2204-050-1-production-digital.webp

Πρώτο βήμα στη διαδικασία ανανέωσης ήταν η κατασκευή ενός φράχτη από κορμούς καστανιάς. Στη συνέχεια, από την μπροστινή πόρτα του σπιτιού, έχτισε ένα σκαλοπάτι, το οποίο διασχίζει ένα μικρό ρυάκι που τροφοδοτείται από πηγές και οδηγεί στον κήπο. Μια σειρά από πολύχρωμα λουλούδια χωρίζουν το χώρο. Πρωταγωνιστικό ρόλο στον κήπο έχει αποκτήσει ένας περίτεχνος λαβύρινθος, δίπλα στον οπωρώνα, ο οποίος είναι αφιερωμένος στον διαλογισμό και την περισυλλογή. Ο Thierry τον αποκαλεί "πνευματική καρδιά του κήπου". Η αυλή αποτελείται από τρία κεντρικά σημεία, με το ένα να βρίσκεται ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο. 

Sculptural beauty 

tgr-2619-house-22aug17-sabina-ruber-b.webp

Μόλις ολοκληρώθηκε ο περιφραγμένος κήπος κοντά στο σπίτι, ο Juge προχώρησε στη δεύτερη φάση της διαμόρφωσης, στην οποία κεντρικό ρόλο παίζουν τα ξεχωριστά σχήματα που έχουν δημιουργηθεί από το απότομο έδαφος και τη σκιά των μεγάλων φυλλοβόλων δέντρων. Ο ίδιος τονίζει με χαρά: "Σε αντίθεση με την αυστηρή γεωμετρία στην περιοχή, εδώ ακολούθησα την υποκείμενη φυσική γλυπτική, κόβοντάς τα σε σχήματα και μοναδικές μορφές, η καθεμία με ξεχωριστή προσωπικότητα. Χρησιμοποιώ το ένστικτό μου και αφήνω τα φυτά να με καθοδηγήσουν". Κάποιες λειτουργούν ως μεμονωμένα κομμάτια, άλλες ως μέρος μιας συλλογής, συνθέτοντας natural κομψοτεχνήματα. Η ενέργεια, το πάθος και η εξοικείωσή του με κάθε φυτό είναι αξιοσημείωτη - όπως και οι τεχνικές του για τη δημιουργία των σχημάτων. Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες είναι το σφιχτό κούρεμα του φυλλώματος σε γυμνούς βλαστούς για να ενθαρρύνει την ανάπτυξη μέχρι ο κορμός να ντυθεί με φύλλα.

Η φύση μας χαρίζει τα πιο σπουδαία μηνύματα. Αρκεί πρώτα να θέλουμε να σεβαστούμε και να απολαύσουμε τη μαγική της ησυχία...

Μπορείτε να ανακαλύψετε ακόμη περισσότερες υπέροχες φωτογραφίες στη gallery!

Source: Architectural Digest 

Photo credits: Annaick Guitteny