fbpixel

Search icon
Search
Madonna: Η ζωή της θρυλικής βασίλισσας της pop γίνεται ταινία αποκαλύπτοντας άγνωστες μέχρι τώρα πτυχές της
PEOPLE & MOMENTS

Madonna: Η ζωή της θρυλικής βασίλισσας της pop γίνεται ταινία αποκαλύπτοντας άγνωστες μέχρι τώρα πτυχές της

Τα highlights των στιγμών της στη μουσική βιομηχανία παίρνουν θέση για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη


Μέσω ενός Instagram live που συγκέντρωσε πληθώρα διαδικτυακού κοινού, η Madonna ανακοίνωσε το project που έχει θέσει στα σκαριά εδώ και καιρό, από την αρχή της καραντίνας συγκεκριμένα, που αφορά στην πραγματοποίηση της αυτοβιογραφικής της ταινίας. Δίπλα της στην αναμετάδοση αυτή αλλά και στο νέο αυτό βήμα, βρίσκεται η συγγραφέας-σεναριογράφος Diablo Cody με την οποία συνυπογράφει το σενάριο της ταινίας.

Συγκεκριμένα, οι δυο τους μιλώντας για όσα ετοιμάζουν έκαναν λόγο για την ταινία που πρόκειται να απασχολήσει τους cinema lovers αλλά και τους fans της pop queen, η οποία θα αφορά στον αγώνα που έδωσε για να επιβιώσει σε έναν ανδροκρατούμενο καλλιτεχνικό κόσμο, καθώς και τις στιγμές θριάμβου κατά τις οποίες κατάφερε να ξεχωρίσει και να φτάσει στην κορυφή των media. Τόσο η πασίγνωστη καλλιτέχνιδα όσο και η σεναριογράφος που έχει υπογράψει πολλές επιτυχίες της Έβδομης Τέχνης, εξέφρασαν τα συναισθήματά τους για την παραγωγή αυτήν που έρχεται: «Ειλικρινά, ήταν μια από τις καλύτερες εποχές στη ζωή μου και μια από τις χειρότερες εποχές. Ελπίζω να μπορώ να απεικονίσω ή να εκφράσω πόσο συναρπαστική εποχή ήταν για μένα με κάθε τρόπο». 

Η πολυπόθητη ταινία, πρόκειται να εστιάσει και σε άλλα σημεία της πορείας της θρυλικής τραγουδίστριας, όπως τη συνεργασία με τον Andrew Lloyd Webber για την ταινία "Evita", χάρη στον οποίο, εκείνη, κατέκτησε Χρυσή Σφαίρα.

Με αφορμή αυτό το νέο, λοιπόν, ας ανατρέξουμε στις πιο πολυσυζητημένες στιγμές της βασίλισσας της pop, από την αρχή της πορείας της μέχρι το σήμερα!

Σημαδεύοντας ανεπανόρθωτα τη ζωή της ο θάνατος της μητέρας της που πέθανε από καρκίνο, η Madonna ένιωσε από τη νηπιακή της ηλικία την ανάγκη να βρίσκεται με άλλους ανθρώπους και να αφήσει μια για πάντα πίσω της τη μελαγχολία που την κατέκλυσε μετά από αυτό το τραγικό συμβάν. Διαμορφώνοντας κατ' αυτόν τον τρόπο τη συμπεριφορά της εκ νέου, έμαθε να παλεύει για ό,τι επιθυμεί να κάνει δικό της, να προσπαθεί να φέρει εις πέρας κάθε κατάσταση -ακόμα και όταν αφορούσε κάποιο ταξικό γεγονός.

madonna.jpg

Μεγαλώνοντας, φανέρωνε ολοένα και περισσότερο την αγάπη της για τη μουσική, αποδεικνύοντας συνεχώς το ταλέντο που τη χαρακτήριζε και πραγματοποιώντας τα πρώτα της δειλά βήματα. Μετά την υπογραφή ενός συμβολαίου με την Sire, το 1982 κυκλοφόρησε το πρώτο της single με τίτλο "Everybody" και κατάφερε να κερδίσει μέσα στα επόμενα χρόνια πάνω από 5,000 δολάρια.

Τα χρόνια περνούσαν και η πρωτοεμφανιζόμενη τότε τραγουδίστρια είχε τον τρόπο να ξεσηκώνει τον κόσμο των ΗΠΑ τόσο στα 80s disco clubs όσο και στα ραδιόφωνα, αλλά και στις στήλες του ιστορικού Billboard. Ανέπτυξε ραγδαία τη φήμη της με την κυκλοφορία του πρώτου της άλμπουμ, "Madonna", ξεκινώντας μια πορεία στη μουσική βιομηχανία που γρήγορα πολλοί ζήλεψαν κι έκαναν λόγο για ένα νέο αστέρι που κατέφθασε για να «ταράξει τα νερά» στα οποία είχαν συνηθίσει μέχρι τότε τα music stages.

Έγινε θέμα συζήτησης μετά την εμφάνισή της στα πρώτα MTV Video Music Awards, όπου τραγούδησε πάνω σε μια γιγαντιαία γαμήλια τούρτα φορώντας ένα νυφικό και λευκά γάντια και το τότε σήμα κατατεθέν της, τη ζώνη "Boy Toy". Μερικούς μήνες αργότερα, κυκλοφόρησε και το δεύτερο άλμπουμ της με το θρυλικό τίτλο "Like a Virgin" μαζί με το ομώνυμο τραγούδι, που έμεινε στην κορυφή του Billboard Hot 100 chart για έξι συνεχόμενες εβδομάδες.

madonna-virgin-mtv-awards.jpg
Η εμφάνισή της στα πρώτα VMAs

Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του '80, η Madonna ήταν το απόλυτο είδωλο των '80s. Η λαμπρή της πορεία, ωστόσο, συνεχίστηκε χωρίς σταματημό και πισωγυρίσματα, κάτι που την οδήγησε ακόμα περισσότερο στην κορυφή στην οποία βρέθηκε να φωτογραφίζεται για αμέτρητα εξώφυλλα περιοδικών, συναυλίες και περιοδείες που συγκέντρωναν άπειρο κόσμο, τη στιγμή που το ultimate number one τόσο στα ραδιόφωνα όσο και στις στιγμές διασκέδασης των νέων και, μετέπειτα, κάθε ηλικίας.

Δεν μπορούμε, επίσης, να παραλείψουμε το iconic κομμάτι "Vogue" που κυκλοφόρησε στις αρχές του 1990 και θεωρήθηκε ο #1 χορευτικός ύμνος που αφιερώθηκε στους stars του Hollywood. Οι κινήσεις από το video clip του τραγουδιού είναι γνωστές ακόμα και σήμερα ως "voguing" κι αποτελεί συνώνυμο του κόσμου του modeling και της μόδας εν γένει.

Τα εκατομμύρια που κέρδιζε -και συνεχίζει να κερδίζει- επί καθημερινή βάση, έκαναν τους πάντες να παραμιλούν, να της κλείνουν το ένα συμβόλαιο μετά το άλλο και να την οδηγούν σε next levels που κανείς δε φανταζόταν. Κι όμως, απέδειξε ότι μπορούσε, κάτι που της προσέφερε ακόμα και συμβόλαια σε επιτυχημένες ταινίες, μεταξύ των οποίων οι Evita (1996), Swept Away (2002) και Die Another Day (2002).

d2msy6txcamvlg0.png
Στιγμιότυπο από το video clip του τραγουδιού "Like A Prayer"

Η μουσική της Madonna έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλών συζητήσεων και αναλύσεων από κριτικούς. Ο Robert M. Grant είχε εκφράσει στο παρελθόν την άποψή του για την τραγουδίστρια, λέγοντας: «Αυτό που έφερε την επιτυχία στην Madonna δεν είναι σίγουρα το εξαιρετικό φυσικό της ταλέντο. Ως τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, ηθοποιός είναι μάλλον μέτρια. Στηρίζεται στα ταλέντα των άλλων και οι προσωπικές σχέσεις με αυτούς της χρησίμευσαν για τις πολυάριθμες ανακαλύψεις στη μακροζωία της σταδιοδρομίας της», ενώ η ίδια είχε πει πως «Δεν ξέρω πώς μου ερχόταν η μουσική στο μυαλό. Σαν μαγεία. Έγραφα τραγούδια κάθε ημέρα. Έλεγα, wow, είναι γραφτό να κάνω αυτήν τη δουλειά».

Φτάνοντας στο σήμερα και φέρνοντας στο μυαλό μας τη συναυλία που παραχώρησε στη σκηνή του τελικού της Eurovision του 2019, στην οποία τραγούδησε μια διασκευή του "Like A Prayer" αλλά και μια νέα κυκλοφορία του άλμπουμ της, Madame X, θυμόμαστε τα σχόλια που δέχτηκε για το "fail" αποτέλεσμα -όπως πολλοί το χαρακτήρισαν. Συγκεκριμένα, ακόμα και πολλοί από τους fans της υποστήριξαν πως η φωνή της έβγαινε με δυσκολία και πως άδικα είχε δημιουργηθεί όλη αυτή η συζήτηση που προηγήθηκε της εμφάνισής της, αλλά και το εάν τελικά θα βρεθεί στην τεράστια αυτή σκηνή του θεσμού. Μετά τη μεγάλη βραδιά, οι κριτικές «έπεσαν βροχή» για το performance της τραγουδίστριας. Το γεγονός πως το δεύτερο κομμάτι που ακούστηκε στη σκηνή ήταν playback, δυσαρέστησε όσους περίμεναν ένα live αποτέλεσμα.

Δείτε ολόκληρη την επί σκηνής εμφάνισή της:


Σε μια πορεία που διαδεχόταν τη μία επιτυχία μετά την άλλη, η Madonna κατάφερε να κάνει δικό της ένα φανατικό κοινό που την ακολουθεί σχεδόν ευλαβικά σε καθετί με το οποίο καταπιάνεται ακόμα και σήμερα. Μπορεί η απόδοσή της να στερείται τη λάμψη και την επιβλητικότητα των χρυσών εποχών που ξεπερνούσαν κάθε ρεκόρ στα radio charts και στα cοvers των περιοδικών, αλλά το όνομά της καταφέρνει πάντοτε να φιγουράρει στην επικαιρότητα, με την ίδια να διατηρεί ανεξίτηλη τη φήμη της. Παρά τα 62 της χρόνια, ο τίτλος της Queen of Pop στέκεται αγέρωχος στη μουσική βιομηχανία, έχοντας «κουβαλήσει στους ώμους» του πολλά αμφιλεγόμενα σχόλια!

Ανατρέξτε στην gallery για να θυμηθείτε τις πιο iconic εμφανίσεις και τα looks της Αμερικανίδας τραγουδίστριας, που κατάφεραν να προκαλέσουν!