fbpixel

Search icon
Search
Lust for travel: Τα 5 διαχρονικά films που ενισχύουν τη διάθεσή μας για ταξίδι
ARTS & CULTURE

Lust for travel: Τα 5 διαχρονικά films που ενισχύουν τη διάθεσή μας για ταξίδι

Χαρίζοντάς μας ταυτόχρονα τροφή για σκέψη


Κάθε ταινία πάντα αποτελεί ένα πολύτιμο κρησφύγετο, το οποίο μας χαρίζει την ευκαιρία να συμμετέχουμε σε μια μοναδική ιστορία δράσης, μυστηρίου και έντονου ρομαντισμού, απαραίτητα δομικά στοιχεία που μονοπωλούν το ενδιαφέρον μας από τα πρώτα λεπτά. Στις πολλές κατηγορίες των films, κυριαρχούν και αυτά που μας δίνουν το κίνητρο να ξεκινήσουμε ένα ταξίδι και μια πολλά υποσχόμενη περιπέτεια, μακριά από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας. Προορισμοί με ειδυλλιακά ηλιοβασιλέματα, στενά δρομάκια μιας μεγαλούπολης, γεμάτα από ατμόσφαιρα ρομαντισμού και διαδρομές εξερεύνησης κάτω από τον καυτό ήλιο, μας δίνουν τροφή για σκέψη και έμπνευση για να ξεκινήσουμε τις δικές μας πορείες ξεκούρασης και ανακάλυψης ενός τόπου.

Ας δούμε μαζί τις all-time-classic ταινίες, οι οποίες θα ενισχύσουν τη διάθεσή μας για ταξίδι! 

Catch Me If You Can (2002)

image-w1280-1.jpg

Ένας δεξιοτέχνης στην τέχνη της πλαστογραφίας, ο Frank Abagnale, Jr., τον οποίο ενσαρκώνει ο Leonardo DiCaprio, έχει «εργαστεί» ως γιατρός, δικηγόρος και συγκυβερνήτης μιας μεγάλης αεροπορικής εταιρείας, όλα αυτά πριν από τα 18α γενέθλιά του. Οι δεξιότητές του επέτρεψαν στον Abagnale να γίνει ο πιο επιτυχημένος ληστής τραπεζών στην ιστορία των ΗΠΑ, καθιστώντας τον πράκτορα του FBI, την κύρια αποστολή του Carl Hanratty, τον οποίο υποδύεται ο Tom Hanks, να τον συλλάβει. Η σκηνοθετική υπογραφή του διακεκριμένου φιλμ "Catch Me If You Can", το οποίο κυκλοφόρησε το 2002 ανήκει στον σπουδαίο Steven Spielberg. 

Lost in Translation (2003)

lost-in-translation-1.jpg

Μια ξεχωριστή συνάντηση, η οποία οδηγεί σε μια ιδιαίτερη σχέση ανάμεσα σε δύο διαφορετικές φαινομενικά προσωπικότητες, μας προσκαλεί στο βροχερό Τόκιο. Στην comedy "Lost in Translation", Ο Bill Murray ενσαρκώνει τον κεντρικό ήρωα, Bob Harris, Αμερικανός αστέρας του κινηματογράφου που περνά κρίση μέσης ηλικίας όταν ταξιδεύει στον μακρινό αυτό τόπο για να προωθήσει το ουίσκι Suntory. Εκεί έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την Charlotte, την οποία υποδύεται η Scarlett Johansson, μια αποξενωμένη Αμερικανίδα απόφοιτο κολεγίου, η οποία αναζητεί το κατάλληλο για αυτήν μέλλον. Το σενάριο και τη σκηνοθεσία του φιλμ υπογράφει η Sofia Coppola.

Out of Africa (1985)

out-of-africa-1985-3.jpg

Ταξιδεύουμε πίσω στον χρόνο και στο μακρινό 1985, χρονιά - ορόσημο για την κυκλοφορία του ρομαντικού δραματικού φιλμ "Out of Africa" με τη σκηνοθετική υπογραφή του Sydney Pollack. Η ιστορία εκτυλίσσεται στην αποικιακή Κένυα του 20ου αιώνα, όπου παρακολουθούμε μια Δανή βαρόνη και ιδιοκτήτρια φυτείας να αποκτά μια παθιασμένη ερωτική σχέση με έναν κυνηγό μεγάλων θηραμάτων, ο οποίος διακρίνεται για το ελεύθερο πνεύμα του. Η ταινία βασίζεται χαλαρά στο αυτοβιογραφικό βιβλίο του 1937 Out of Africa γραμμένο από τον Isak Dinesen (το ψευδώνυμο της Δανής συγγραφέως Karen Blixen), με πρόσθετο υλικό από το βιβλίο του Dinesen του 1960 Shadows on the Grass και άλλες πηγές. Πρωταγωνιστούν: Meryl Streep, Robert Redford, Klaus Maria Brandauer, κ.ά.

The Best Exotic Marigold Hotel (2011)

resized-99263-the-second-best40f5e1f-8c93-14-19379-t800.jpg

Αλλάζουμε σκηνικό και μεταφερόμαστε στην Ινδία, στα κεντρικά δρομάκια της οποίας ανακαλύπτουμε, χάρη στην πλοκή του film "The Best Exotic Marigold Hotel". Τα αστέρια του Hollywood, Dame Judi Dench, Bill Nighy και Maggie Smith, ενσαρκώνουν τους κεντρικούς ήρωες, τρεις Βρετανούς συνταξιούχους, οι οποίοι ταξιδεύουν στην Ινδία για να μείνουν σε αυτό που πιστεύουν ότι είναι ένα πρόσφατα ανακαινισμένο ξενοδοχείο. Λιγότερο πολυτελές από ό,τι διαφημίζεται, το Marigold Hotel αρχίζει ωστόσο σιγά σιγά να τους γοητεύει με απροσδόκητους τρόπους. 

Under the Tuscan Sun (2003)

5f9aa79f69331a0011bc5fa1.webp

Βασισμένη στα ομώνυμα απομνημονεύματα της Frances Mayes το 1996, η ταινία "Under the Tuscan Sun" κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2003 με τη σκηνοθετική υπογραφή της Audrey Wells. Μας παίρνει μαζί της στη διαχρονικά ρομαντική ατμόσφαιρα της Τοσκάνης και στην προσωπική διαδρομή μιας πρόσφατα χωρισμένης συγγραφέως, η οποία αγοράζει μια έπαυλη στην περιοχή, ελπίζοντας ότι θα οδηγήσει σε μια αλλαγή στη ζωή της. Πρωταγωνιστούν: Diane Lane, Sandra Oh, Lindsay Duncan, κ.ά. 

Happy re-watching!