fbpixel

Search icon
Search
Louis Vuitton: Ποιο είναι το νέο βήμα που σκοπεύει να κάνει στην Ελλάδα;
#GREEKSDOITBETTER

Louis Vuitton: Ποιο είναι το νέο βήμα που σκοπεύει να κάνει στην Ελλάδα;

Μία νέα, σπουδαία στιγμή για ολόκληρη τη χώρα


Η Ελλάδα έχει βρεθεί στο επίκεντρο για πολλούς, διαφορετικούς λόγους το τελευταίο διάστημα κι αυτό από μόνο του, είναι κάτι που προκαλεί πολλά χαμόγελα. Όλα τα βλέμματα στρέφονται επάνω της, όλη η προσοχή πέφτει σε αυτήν και ο κόσμος, μετράει -ήδη- αντίστροφα με φόντο την summer-season. Επομένως, μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι ο όμιλος LVMH εξετάζει τα next steps του, που αφορούν και την Ελλάδα. Τι ετοιμάζει; Συνεχίστε να διαβάζετε, για να ανακαλύψετε όλες τις απαντήσεις και ό,τι περιμένουμε να συμβεί μέσα στο επόμενο διάστημα.

Ένα σημαντικό βήμα!

Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί ξανά

lv-mykonos-3.jpeg

Είναι γεγονός ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις και οι διάσημοι οίκοι ψάχνουν συνεχώς το επόμενο βήμα, θέλουν συνεχώς να επεκτείνονται και να βλέπουν τις μετοχές τους να μεγαλώνουν. Έτσι και τώρα, ο οίκος Louis Vuitton σχεδιάζει να λειτουργήσει ένα νέο, υπερπολυτελές ξενοδοχείο στην Αθήνα, ψάχνοντας το κατάλληλο ακίνητο στο κέντρο της πρωτεύουσας. Το πασίγνωστο brand έχει ήδη να επιδείξει ένα άκρως εντυπωσιακό κατάστημα στην "καρδιά" της πόλης, στην οδό Βουκουρεστίου, ενώ προστέθηκαν στη λίστα και τρία super-hot καταστήματα στην κοσμοπολίτικη Μύκονο, που κάθε καλοκαίρι αποτελούν πόλο έλξης για τους A-listers που καταφθάνουν στο νησί, προκειμένου να απολαύσουν τις διακοπές τους.

shutterstock-389751781.jpg

Μάλιστα, πολύ σύντομα πρόκειται να κάνει το grand opening μία boutique που θα μαγνητίζει τα βλέμματα στην Astir Marina της Βουλιαγμένης. Τα πλάνα του πανίσχυρου ομίλου που συνεχώς μεγαλώνει και αποκτά νέα δυναμική -ωστόσο- δεν σταματούν εκεί. Στον λαμπερό κόσμο του real estate θεωρείται δεδομένο, πως το next step στην Ελλάδα θα αφορά τη δημιουργία ενός υπερπολυτελούς ξενοδοχείου, καθώς αυτή την περίοδο, αναζητείται το κατάλληλο ακίνητο στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να εγκαινιάσει ο οίκος Louis Vuitton το νέο του απόκτημα. Η πρώτη χώρα που ετοιμάζεται να υποδεχθεί ένα νέο, αντίστοιχο ξενοδοχείο είναι η Γαλλία, καθώς το 2026 πρόκειται να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια ενός brand-new hotel στην Λεωφόρο Ηλυσίων Πεδίων, δίπλα ακριβώς από το μεγαλύτερο κατάστημα του οίκου κι όπως φαίνεται, δεν αποκλείεται κάτι ανάλογο να συμβεί και στην Ελλάδα...

Το big step

Η Ελλάδα είναι μία χώρα με πολύ ιδιαίτερα vibes και δεν αποτελεί μυστικό, ότι οι μεγάλοι οίκοι μόδας κάνουν focus σε αυτήν, όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Ειδικά στη διάρκεια της summer-season, αποκτά μία πολύ έντονη λάμψη, γίνεται πιο σαγηνευτική και αποτελεί Νο1 επιλογή για A-listers και celebrities που καταφθάνουν σε αυτήν, προκειμένου να απολαύσουν τις διακοπές τους. Δεν προκαλεί έκπληξη -λοιπόν- ότι και ο οίκος Louis Vuitton στρέφει όλη την προσοχή του σε αυτήν. Οι πωλήσεις της ελληνικής θυγατρικής του iconic brand έφτασαν τα 52 εκατ. ευρώ και τα κέρδη ξεπέρασαν τα 10.55 εκατ. ευρώ μέσα στο 2023, ενώ εξίσου επιτυχημένη ήταν και η χρονιά που προηγήθηκε, καθώς το 2022, τα κέρδη του οίκου από τις πωλήσεις στην Ελλάδα έφτασαν συνολικά τα 51.97 εκατ. ευρώ. 

shutterstock-712532167.jpg

Τώρα, όλα δείχνουν ότι ο πήχης ανεβαίνει ακόμη πιο ψηλά και η στόχευση είναι λίγο διαφορετική. Δεν πρόκειται για το opening μίας νέας boutique, ενός ακόμη καταστήματος. Ο πανίσχυρος όμιλος, που βλέπει τις μετοχές του συνεχώς να αυξάνονται, προετοιμάζει εδώ κι αρκετό καιρό το δικό του, big step στην Ελλάδα και όλα δείχνουν ότι σύντομα θα υπάρξουν νέες, σημαντικές εξελίξεις. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μία ακόμη πολύ-πολύ σημαντική εξέλιξη για τη χώρα, που βλέπει για μία ακόμη φορά ανθρώπους με τεράστια δυναμική να στρέφουν το βλέμμα τους σε αυτήν. Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκαθαρίσει ακόμη περισσότερο το τοπίο και άπαντες, περιμένουν πλέον απαντήσεις γι' αυτό το νέο βήμα, που -αναμφίβολα- θα αλλάξει τις ισορροπίες και θα χαρίσει έναν τελείως διαφορετικό αέρα στην Αθήνα...