fbpixel

Search icon
Search
Long Distance Relationship: 5 tips για να διατηρήσετε τη σχέση σας «ζωντανή»
PSYCHOLOGY

Long Distance Relationship: 5 tips για να διατηρήσετε τη σχέση σας «ζωντανή»

Τα μυστικά που θα λειτουργήσουν υπέρ σας


Οι σχέσεις πολλές φορές γίνονται δύσκολες και απαιτητικές, πόσο μάλλον όταν ανάμεσα στο ζευγάρι υπάρχει ένα μεγαλύτερο εμπόδιο: η απόσταση. Πολλοί μπορεί να μην πιστεύουν πως ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες είναι εφικτό να διατηρηθεί ένας υγιής, πιστός δεσμός. Από την άλλη πλευρά δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως δεν μπορεί να ευδοκιμήσει και αργά ή γρήγορα θα καταλήξει στον χωρισμό. Αναμφισβήτητα, αντιλαμβανόμαστε πως μια σχέση εξ αποστάσεως είναι ιδιαίτερα απαιτητική. Χρειάζεται υπομονή και θέληση. Όσοι έχετε βιώσει έναν τέτοιου είδος δεσμό, γνωρίζετε πως υπάρχουν πολλά πράγματα που θα πρέπει να διαχειριστείτε. Πρώτα απ’όλα τον ίδιο σας τον εαυτό. Οι σκέψεις μας διογκώνονται. Από τη μία, προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στο γεγονός πως δεν θα τον συναντάμε τακτικά και από την άλλη να πρέπει να δείχνουμε εμπιστοσύνη, παρόλο που διάφορα περνάνε από το μυαλό μας. Γι αυτό, είναι σημαντικό πριν πάρετε την απόφαση να το δοκιμάσετε, να είστε προετοιμασμένοι, καθώς δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν όλοι.

shutterstock-1465603898.jpg

Παρόλα αυτά δεν είναι λίγες οι φορές που βλέπουμε ζευγάρια να αντέχουν στο χρόνο και μάλιστα να καταφέρνουν να διατηρούν και τον ρομαντισμό μεταξύ τους. Είτε βρίσκεστε σε διαφορετικές πόλεις ή χώρες ή ακόμη και ηπείρους, το μυστικό κρύβεται στις πιο απλές συνήθειες. Τι πάει να πει αυτό;

Συνεχίστε να διαβάζετε & ανακαλύψτε παρακάτω 4+1 συμβουλές για να μειώσετε τα χιλιόμετρα που σας χωρίζουν…

1. Video calls

    Η τεχνολογία θα πρέπει να γίνει η καλύτερή σας «φίλη», ειδικότερα η χρήση της κάμερας. Σαφώς, θα συνομιλείτε μέσω μηνυμάτων ή τηλεφώνων, αλλά καλό θα ήταν να προτιμάτε τουλάχιστον δύο φορές τη μέρα να αφιερώνετε λίγη ώρα για να επικοινωνείτε μέσω βίντεοκλησης. Με αυτό τον τρόπο, υπάρχει αμεσότητα, αναπτύσσεται περαιτέρω η οικειότητα, έχετε την ευκαιρία να συζητήσετε για διαφόρων ειδών ζητήματα και να αισθανθείτε πως είστε μαζί. Επιπλέον, η οπτική επαφή βοηθάει ακράδαντα.

    2. Schedule

      Η αναμονή αυξάνει την επιθυμία. Κάθε φορά που θα συναντιέστε μπορείτε να επαναπρογραμματίζετε την επόμενη φορά που θα συναντηθείτε. Μπορείτε μάλιστα να έχετε ένα ημερολόγιο, ώστε να σημειώνετε καθημερινά τις μέρες που περνάνε. Όσο πλησιάζει ο καιρός, τόσο θα ανυπομονείτε όλο και περισσότερο. Έτσι, θα ξέρετε πως έχετε κάτι να περιμένετε και δεν θα βρίσκεστε σε σύγχυση.

      3. Sexting

        Το κομμάτι της ερωτικής επαφής αποτελεί μια βασική προτεραιότητα στις περισσότερες σχέσεις. Μας συνδέει με το ταίρι μας και μας ικανοποιεί. Είναι κι αυτό που λείπει αρκετά στα εξ’αποστάσεως ζευγάρια. Επομένως, δεν θα πρέπει να το αμελείτε και αντιθέτως να επενδύετε σε αυτό. Δοκιμάστε διάφορες πτυχές του sexting ή και το cyber sex. Επίσης, να είστε σίγουροι πως η σεξουαλική σας ζωή, όταν θα συναντιέστε θα βρίσκεται στα ύψη της.

        278397571-1115055309351214-6168120166917931345-n.jpg
        Image source: @parisianamour

        4. Things to do

          Είναι πολύ όμορφο να μοιραζόμαστε την καθημερινότητά μας με το σύντροφό μας, να κάνουμε πράγματα μαζί και να αποκτάμε τις δικές μας συνήθειες. Αυτό, φυσικά, συμβαίνει και σε αυτή την περίπτωση. Ορίστε κι εσείς κάποιες από αυτές της ρουτίνας σας, τις οποίες θα τις πραγματοποιείτε παρέα. Για παράδειγμα, μπορείτε να παρακολουθείτε την ίδια ώρα μια ταινία ή να βλέπετε την ίδια σειρά. Επιπρόσθετα, άλλες ιδέες είναι να γυμνάζεστε μαζί από το σπίτι μέσω κάμερας, να ακούτε την αγαπημένη σας μουσική, αλλά και να μαγειρεύετε. Αισθανόμαστε περισσότερο ασφαλείς, όταν περνάμε ποιοτικό χρόνο σαν ζευγάρι. Μην αφήσετε την απόσταση να σταθεί εμπόδιο σε αυτό.

          5. Love letters

            Με αφορμή την ταινία To all the boys Ive loved before”, ένα μυστικό που θα βοηθούσε το δεσμό σας να διατηρήσει τη σπίθα του, θα ήταν να δοκιμάζετε πιο παλιές τεχνικές. Πριν εφευρεθεί το διαδίκτυο, τα γράμματα αποτελούσαν το σήμα κατατεθέν. Είναι μια εναλλακτική και εξαιρετική λύση να το ζήσετε πιο ρομαντικά και να στέλνετε που & που ερωτικές επιστολές. Θα είναι το δικό σας παιχνίδι. Εάν δεν σας ενδιαφέρει τόσο σαν πρόταση, μπορείτε να εκφράζετε τα συναισθήματά σας μέσω μηνυμάτων στο κινητό. Γενικά, μέσω κάποιου μέσου από το οποίο δεν μιλάτε καθημερινά, ώστε να υπάρχουν συγκεντρωμένα.