fbpixel

Search icon
Search
Life & Career: 5+1 βιβλία που θα αλλάξουν ολοκληρωτικά τον τρόπο σκέψης σας
ARTS & CULTURE

Life & Career: 5+1 βιβλία που θα αλλάξουν ολοκληρωτικά τον τρόπο σκέψης σας

Τα αναγνώσματα που θα σας δώσουν motivation ν' αδράξετε τη ζωή


Το κλειδί της επιτυχίας και η άφιξη της απόλυτης ευδαιμονίας αποτελούν δύο επιθυμίες στις οποίες όλοι στοχεύουν, αλλά ο δρόμος της απόκτησής τους είναι μακρύς και απαιτεί κόπο και πολλή επιμονή. Χωρίς καμία αμφισβήτηση, η ευτυχία είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την ύπαρξη πίστης στον εαυτό και τις δυνατότητές σας, την αγάπη που λαμβάνετε από τους γύρω σας και την εσωτερική δύναμη που βγάζετε στο προσκήνιο κάθε φορά που καλείστε να φέρετε εις πέρας καταστάσεις και να αντιμετωπίσετε πιθανά εμπόδια. Πόσο εύκολη, όμως, είναι η επαφή με τον απτό ρεαλισμό που συχνά δε σας αφήνει να είστε absolutely right σε όλες τις φάσεις της καθημερινότητάς σας και κατά πόσο εφικτό είναι να ληφθούν υπόψη όσα οφείλετε να γνωρίζετε και να εντάξετε στη σκέψη σας για την ιδεατή ζωή που σκιαγραφείται μπροστά σας;

Ανακαλύψτε τη λίστα των βιβλίων που καταγράψαμε για εσάς & δείτε με άλλη ματιά -ουσιαστικότερη και πιο αισιόδοξη- τη ζωή!

Τα μυστικά της απόλυτης αυτοπεποίθησης, Dr. Robert Antony

1-bhXfM.jpg

Μήπως υποτιμάτε την αξία σας; Μήπως φοβάστε ότι θα κάνετε ή θα πείτε κάτι που είναι λάθος; Μήπως έχετε «αποδεχθεί τη μοίρα σας» και απλώς ζείτε «βγάζοντάς τα πέρα»; Το απόλυτα χρήσιμο εγχειρίδιο του Dr. Robert Antony, θα σας πείσει απόλυτα πως αυτός δεν είναι ο ιδανικός τρόπος για να ζείτε! Τώρα, όπως τόσοι άλλοι, μπορείτε να απολαύσετε το προσωπικό σας success story, μαθαίνοντας μια για πάντα τις αρχές της απόλυτης αυτοπεποίθησης που θα αλλάξουν τον τρόπο που ενεργείτε και δράττετε την καθημερινότητά σας. Στις σελίδες αυτού του πλούσιου οδηγού αποκαλύπτονται το ένα μετά το άλλο τα μυστικά που διδάσκονται στα εργαστήρια αυτοβελτίωσης και στα σεμινάρια του διεθνώς αναγνωρισμένου γιατρού, που έχουν διαμορφώσει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων: διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων, αστέρες του αθλητισμού, μεγάλες διασημότητες και σπουδαίοι χαρακτήρες του χθες και του σήμερα. Τώρα ήρθε η ώρα να τα μάθετε κι εσείς!

Τόλμησε και θα νικήσεις, Jack Canfield & Mark Victor Hansen

2.jpeg

Στα όνειρα κάθε ανθρώπου υπάρχει έντονα ο πόθος για τα χρήματα, την αγάπη και, τελικά, την ευτυχία… Οι περισσότεροι, όμως, δεν καταφέρνουν την επίτευξη των στόχων τους, να πραγματοποιήσουν τα όνειρα και τις αμέτρητες επιθυμίες τους, ενώ πάντα όλοι βρίσκονται σε ετοιμότητα να απαριθμήσουν ένα σωρό δικαιολογίες γι’ αυτό. Πραγματικός εχθρός όλων δεν αποτελούν οι λόγοι και οι δικαιολογίες που επικαλούνται όλοι όσοι διστάζουν, αλλά ο φόβος· φόβος της αποτυχίας, φόβος της επιτυχίας, φόβος πριν την πραγματοποίηση οποιασδήποτε προσπάθειας και την υλοποίηση των πράξεων που οδηγούν στην κάθαρση. Το ανάγνωσμα αυτό θα σας βοηθήσει asap να καταρρίψετε ολοκληρωτικά όλες εκείνες τις αφορμές που σας δημιουργούν εμπόδια, αναστολές, άγχος, ένοχες σκέψεις και χτίζουν έναν τοίχο προς τον δρόμο της επιτυχίας σας. Μέσα από αυτό θα κατανοήσετε ότι οι υποσυνείδητοι δισταγμοί σας είναι το πραγματικό πρόβλημα κι έτσι θα μπορέσετε να γίνετε κύριοι του εαυτού σας και να πάρετε αμέσως στα χέρια σας τον έλεγχο της ζωής σας. Last but not least, θα μάθετε να διαμορφώνετε τη σκέψη σας όπως ο νικητής που αληθινά είστε και να πιστέψετε σε όσα μπορείτε να καταφέρετε στη στιγμή.

Ζήσε το όνειρό σου, Alastair Humphreys

3-akGiW.jpg

Ο Alastair Humphreys γύρισε όλον τον κόσμο με το ποδήλατό του διανύοντας 46.000 μίλια και αποσπώντας τον τιμητικό τίτλο του «μεγαλύτερου περιηγητή του αιώνα μας», ενώ αποτέλεσε σημαντικό παράδειγμα για όσους θέλουν να κυνηγήσουν το όνειρό τους αλλά δεν έχουν βρει τον τρόπο. Στο βιωματικό βιβλίο που κατέγραψε με κάθε λεπτομέρεια, μοιράζεται με το αναγνωστικό κοινό τις εμπειρίες του και γίνεται πηγή έμπνευσης για εκείνους που διακατέχονται από το αίσθημα του δισταγμού και δεν τολμούν να παλέψουν, να ρισκάρουν, να πάνε κόντρα στα τοξικά λεγόμενα του κόσμου κι, εν τέλει, να ζήσουν. Διαβάζοντας λέξη προς λέξη και γυρνώντας τη μία σελίδα μετά την άλλη, θα δείτε πως τελικά δεν είναι και τόσο δύσκολο να πραγματοποιήσετε όσα βρίσκονται ιδεατά στο μυαλό σας και να φέρετε εις πέρας όλα εκείνα τα εμπόδια που μέχρι πρότινος σας κρατούσαν πίσω. Ο χρόνος ήδη κυλάει αντίστροφα, δε σας αφήνει να χάσετε ούτε λεπτό παραπάνω και σας προκαλεί να κερδίσετε στη μάχη που επιθυμείτε, είτε αυτή αφορά στην καριέρα σας είτε στην προσωπική σας ζωή. Η περιπέτεια είναι εκεί έξω. Τολμήστε να ανακαλύψετε τους δρόμους της!

Πώς να είσαι δυνατός, Anna Barnes

5.jpeg

Δεν είναι λίγες οι φορές κατά τις οποίες νιώθετε πίεση από τις καταστάσεις της ζωής και κατά κύριο λόγο από το εργασιακό σας περιβάλλον, τη στιγμή που όλα φαντάζουν ακατόρθωτα -χωρίς αρχή και τέλος. Η Anna Barnes, καταξιωμένη συγγραφέας που ξεχωρίζει για την καταγραφή βοηθητικών μεθόδων διαλογισμού, αποτυπώνει με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο τις δυσκολίες και τις αναποδιές της ζωής, που συχνά εμφανίζει στο διάβα της, ωστόσο με λίγη βοήθεια, δηλώνει με τεράστια αισιοδοξία πως όλα καταπολεμώνται. Εσείς ως αναγνώστες, οφείλετε να γνωρίζετε από πρώτο χέρι πώς να βασίζεστε στην εσωτερική σας δύναμη και να ξεπερνάτε τις αντιξοότητες που έρχεστε αντιμέτωποι. Εάν κάθε φορά δίνετε τον δικό σας αγώνα ώστε να αντιμετωπίσετε τις μεγάλες αλλαγές ή εύχεστε να διαθέτατε την αντοχή προκειμένου να διαχειριστείτε τις όποιες πιέσεις με ευκολία, μην ψάχνετε αλλού: γεμάτο συμβουλές, ρητά που γαληνεύουν την ψυχή και γεμίζουν το μυαλό σας με ιδέες και δραστηριότητες, το βιβλίο αυτό θα σας μάθει να γίνετε πιο ευέλικτοι, πιο αποφασιστικοί και -πάνω από όλα- περισσότερο δυνατοί.

Κατακτώ την ευτυχία, Tal Ben-Shahar

6-i27b2.jpg

Θέλετε να μάθετε πρώτοι τα μυστικά της καθημερινής χαράς και της διαρκούς ολοκλήρωσης; Να ένα παγκόσμιο best seller που θα σας δώσει τις απαντήσεις για το πώς θα κατακτήσετε την ευτυχία και θα αλλάξετε μια για πάντα τη ζωή σας! Ο Tal Ben-Shahar, ένας από τους δημοφιλέστερους καθηγητές στην ιστορία του Χάρβαρντ, εξηγεί step by step πώς μπορεί να βιώσει κανείς καθαρά την ευτυχία και να μη μείνει εγκλωβισμένος στον ατελέσφορο κύκλο της ηδονοθηρίας, στοχεύοντας στο να συνειδητοποιήσει ο αναγνώστης τι σημαίνει χαρά μέσα από τον προσωπικό του ορισμό και μαθαίνοντας πώς να την επιτυγχάνει με μικρές καθημερινές κινήσεις. Με τις ενέργειες που θα διδαχθεί, οι οποίες μπορούν να ενταχθούν εύκολα σε κάθε πρόγραμμα και να μεταμορφωθούν μέσω της συνήθειας σε καθημερινές τελετουργίες, θα οδηγηθεί λίαν συντόμως στην ολοκλήρωση. Το βιβλίο ως πανεπιστημιακή μελέτη, βασίζεται σε έρευνες ψυχολόγων και ψυχαναλυτών που έχουν δημοσιευθεί κατά την τελευταία δεκαετία και, ουσιαστικά, αποτελεί ένα θεμελιώδες έργο για το κίνημα της Θετικής Ψυχολογίας.

Πίστεψε σ’ εσένα, Rut Nieves

6-J9j2N.jpg

Όλοι σας μπορείτε να φέρετε στο μυαλό σας καταστάσεις που δεν μπορούσατε να επιστρατεύσετε τον καλύτερο δυνατό εαυτό σας τις πιο απαιτητικές στιγμές, όπως μια συνέντευξη για δουλειά, ένα project που σας είχε ανατεθεί στο παρελθόν και άβολες συζητήσεις που έπρεπε να υποστηρίξετε στο έπακρο τη θέση σας. Τις περισσότερες φορές, προσεγγίζετε τέτοιου είδους περιστάσεις με το άγχος να σας κυριεύει και ποτέ δεν έχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Η Rut Nieves, στο βιβλίο της που καθιέρωσε ένα διαφορετικό lifestyle για πολλούς, συγκέντρωσε όλες εκείνες τις πληροφορίες που άλλαξαν τη δική της ζωή σε λίγους μόνο μήνες και κατέγραψε λεπτομερώς όλα αυτά που δίδαξαν στην ανθρωπότητα οι μεγάλοι δάσκαλοι και συγγραφείς της ιστορίας, καθώς και οι τελευταίες ανακαλύψεις της επιστήμης. Εστιάζοντας στα παραπάνω, η ίδια κατάφερε να βρει τον πραγματικό εαυτό της, να νιώσει ευγνώμων μέσα από απλά, καθημερινά συμβάντα και ανθρώπους που βρίσκονταν κοντά της, να ανακαλύψει ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος και να καθιερωθεί νικήτρια μέσα από μια σειρά εμποδίων που αντίκρισε μπροστά της, εντοπίζοντας την ουσία του να ζεις. Η Nieves, μέσα από τα δικά της βιώματα και την πλέον καθαρή οπτική της, σας ζητά απεγνωσμένα να πιστέψετε σ’ εσάς!

Χαθείτε στις σελίδες των παραπάνω αναγνωσμάτων & βγείτε νικητές!