fbpixel

Search icon
Search
LFW: O JW Anderson απέδειξε ότι είναι ο master της χειραγώγησης για τη SS25 season
TRENDS & CATWALKS

LFW: O JW Anderson απέδειξε ότι είναι ο master της χειραγώγησης για τη SS25 season

Κι ό,τι άλλο έχουμε ξεχωρίσει από την ΕΒδομάδα Μόδας του Λονδίνου


Η Νέα Υόρκη έδωσε τη σκυτάλη στο Λονδίνο για τη συνέχεια του Μήνα Μόδας. Από την πρώτη κιόλας ημέρα, οι διάσημοι σχεδιαστές που θεωρούνται masters της Βρετανικής πρωτεύουσας παρουσίασαν τις SS25 collections τους, στρέφοντας την προσοχή των fashion gurus όσο και των fashion lovers επάνω τους. Richard Quinn, JW Anderson και Simone Rocha ήταν μερικοί από αυτούς που ξεχώρισαν. 

JW Anderson

00008-jw-anderson-spring-2025-ready-to-wear-credit-gorunwayjpg.webp

Ο JW Anderson είναι γνωστός για τη μεγάλη του αγάπη για τη λεπτομέρεια, που μεταναστεύει και στη δουλειά του ως δημιουργικός διευθυντής στη LOEWE, η οποία στέκεται περήφανα στα παριζιάνικα εδάφη. Εχθές, εντυπωσίασε για ακόμα μία φορά με τις δημιουργίες του στη London Fashion Week. 

00016-jw-anderson-spring-2025-ready-to-wear-credit-gorunwayjpg.webp

Η συλλογή του για την περίοδο Άνοιξη/Καλοκαίρι 2025 πέκτεινε την ιδιόρρυθμη νοοτροπία του, παίζοντας με το μετάξι, το δέρμα και τη λάμψη για να δημιουργήσει εξωπραγματικές σιλουέτες. Η σειρά έφερε επίσης μια νέα αίσθηση κομψότητας, εξισορροπώντας το καθημερινό streetwear με το formal dressing, με αποτέλεσμα μια ολοκληρωμένη γκαρνταρόμπα για κάθε περίσταση. Το SS25 περπάτησε σε έναν μαγικό ρυθμό, παρασύροντάς μας σε φανταστικά βασίλεια με ντελικάτα slip dresses τυπωμένα με άπιαστα κουμπιά. Φορέματα μέχρι το μηρό γεννούν ψεύτικες κουκούλες με κορδόνια περίσφιξης, ενώ φουσκωμένα μπουφάν bomber αναδιαμορφώνονται σε ογκώδεις ολόσωμες εμφανίσεις.

00012-jw-anderson-spring-2025-ready-to-wear-credit-gorunwayjpg.webp

Τα μινιμαλιστικά φορέματα ανέμιζαν σε κάθε βήμα, με τις φούστες να στέκονται μ΄ έναν μαγικό τρόπο, ψηλά στο σώμα των μοντέλων. Από την πλευρά του casual, γιλέκα από πουλόβερ σε oversized γραμμες, ήταν κομμένα σε λωρίδες σε ορθογώνια μοτίβα, συνοδευόμενα από balloon pants που φοριούνται μέσα από μπότες. Τα περίεργα ιδεώδη του JW Anderson ήταν τολμηρά και άφοβα, που αντανακλώνται σε στρογγυλεμένα εξωτερικά ρούχα, ενδύματα σε στιλ τέχνης και χειροτεχνίας και πλεκτά με κόμπους και κοψίματα. Η συλλογή έκλεισε αναδεικνύοντας την έμφυτη ικανότητα του Anderson να ξεγελά το μάτι, δίνοντάς μας παράλληλα ένα ιδιαίτερο μάθημα μόδας.

Richard Quinn

00002-richard-quinn-spring-2025-ready-to-wear-credit-gorunwayjpg.webp

Γνωστός για το εκκεντρικό του στιλ και τα εντυπωσιακά του show, o Richard Quinn σήκωσε αυλαία στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου. Η συλλογή του, η οποία έλαβε χώρα πριν από μερικές ημέρες, παρουσίασε σιλουέτες εμπνευσμένες από τα '50s που φαίνεται να μεταδίδουν την αισθητική της «tradwife», η οποία πρόσφατα κατέκτησε το TikTok. Η τάση εξιδανικεύει τη ζωή στα προάστια εκείνης της εποχής - και ενώ ορισμένες πτυχές της είναι κάπως αμφιλεγόμενες, τα σχέδια του Quinn απέφυγαν σταθερά κάθε δυνητικά σκοτεινή περιοχή.

00024-richard-quinn-spring-2025-ready-to-wear-credit-gorunwayjpg.webp

Αντ' αυτού, εστίασε στις τάσεις της δεκαετίας του '50, ανακαλώντας τη διαχρονική κομψότητα που είχαν fashion icons, όπως η Grace Kelly, μέσα από τα ρομαντικά βραδινά και νυφικά του φορέματα. Στην αρχή, τα φορέματά που παρουσιάστηκαν δεν ήταν τόσο πρωτοποριακά όσο έχουμε δει στο παρελθόν, αλλά σύντομα απογείωσαν τον μαξιμαλισμό. 

00044-richard-quinn-spring-2025-ready-to-wear-credit-gorunwayjpg.webp

Φτερά "φτερούγισαν" από τα πορσελάνινα λευκά φορέματα και βολάν κυμάτιζαν από τα τελειώματα των κομματικών. Πολλά μοντέλα φορούσαν πέπλα και βραδινά γάντια - εισάγοντας μια αίσθηση παραδοσιακής κομψότητας - αλλά δεν ήταν όλα καθωσπρέπει. Η ουσιαστική μοντέρνα ματιά του Quinn παρουσίασε τις εμφανίσεις στο 2025, με ογκώδεις στρογγυλεμένες ποδιές, μυτερούς γιακάδες και ένα φόρεμα με φτερά που έκανε το μοντέλο να χάνεται. 

Simone Rocha

00003-simone-rocha-spring-2025-ready-to-wear-credit-gorunwayjpg.webp
Αν πιστεύετε ότι τα tutus είναι μόνο για τις μπαλαρίνες, η Simone Rocha με τη νέα της συλλογή αποδεικνύει το αντίθετο. Η άνοιξη/καλοκαίρι 2025 της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου ανέβασε την ιδέα της tutu σε νέα ύψη - δίνοντάς της παράλληλα μια πιο σκοτεινή πλευρά. Όπως έχουμε συνηθίσει να περιμένουμε από την Ιρλανδή σχεδιάστρια, η συλλογή της ακροβατούσε μεταξύ κομψότητας και μελαγχολίας - τα σχέδιά της αιχμαλώτισαν έναν απόκοσμο ρομαντισμό, καθώς τα παιδικά tutus ήταν "βουτηγμένα" σε ζωηρά κόκκινα χρώματα.
00009-simone-rocha-spring-2025-ready-to-wear-credit-gorunwayjpg.webp

Τα αξεσουάρ κέντρισαν επίσης το ενδιαφέρον. Ορισμένα από τα μοντέλα κρατούσαν τσάντες καλυμμένες με οργάντζα που έμοιαζαν με τυλιγμένα tutus - οι οποίες θα μπορούσαν κάλλιστα να γίνουν μία από τις «it» τσάντες της σεζόν. Έδειξε επίσης την πιο πειραματική της προσέγγιση στη μόδα, με statement φιόγκους, αποδομημένα πανωφόρια και διάφανες επικαλύψεις που αποκάλυπταν τις εύθραυστες λεπτομέρειες του σώματος κάθε μοντέλου.
00030-simone-rocha-spring-2025-ready-to-wear-credit-gorunwayjpg.webp

Το μοτίβο του τριαντάφυλλου έχει γίνει κάτι σαν την υπογραφή της Rocha, και ήταν στολισμένο σε φούστες, μπλούζες και παντελόνια, ενώ ενσωματώθηκε και ως αξεσουάρ, καθώς τα μοντέλα κοσμούσαν την πασαρέλα με μπουκέτα.