fbpixel

Search icon
Search
Λεμφικό μασάζ: Τι είναι και γιατί πρέπει να το εντάξετε στη ζωή σας asap
WELLNESS

Λεμφικό μασάζ: Τι είναι και γιατί πρέπει να το εντάξετε στη ζωή σας asap

Θέλετε να δείτε το σώμα σας να μεταμορφώνεται;


Είναι γεγονός ότι τα ενοχλητικά «φουσκώματα» ταλαιπωρούν αρκετές γυναίκες -κι όχι μόνο- κι όσο κι αν προσπαθούμε με κάθε τρόπο και μέσο να απαλλαγούμε από αυτά, η μάχη είναι αρκετά δύσκολη. Αυτό δε σημαίνει -ωστόσο- πως είναι κι ακατόρθωτο να πετύχουμε τον τελικό μας στόχο. Τα πρηξίματα και η κατακράτηση αποτελούν μεγάλο «πονοκέφαλο», όμως ένα καλό, λεμφικό μασάζ -ή και περισσότερα- μπορούν πραγματικά να δώσουν τη λύση και να κάνουν σημαντική διαφορά, μεταμορφώνοντας το σώμα. Συνεχίστε να διαβάζετε, για να ανακαλύψετε τα benefits του μασάζ και προχωρήστε στο next step, εντάσσοντάς το στην καθημερινότητά σας.

Αναλάβετε δράση!

Τι είναι το λεμφικό μασάζ;

Το λεμφικό μασάζ -ή αλλιώς η χειροκίνητη λεμφική αποστράγγιση (MLD)- είναι ένα είδος θεραπείας που κάνει focus στην αύξηση της ροής του λεμφικού υγρού στο σώμα, που μεταφέρει τις τοξίνες και άλλα ανεπιθύμητα υλικά έξω από το σώμα και συμβάλλει στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος. Μία σειρά από ιατρικές έρευνες, έχουν δείξει πως το λεμφικό μασάζ βοηθά το σώμα να διατηρήσει τη σωστή κυκλοφορία του αίματος και τις λειτουργίες του ανοσοποιητικού, ενώ σε συνδυασμό με τα αιθέρια έλαια και τις τονωτικές λοσιόν που εφαρμόζονται, τονώνει την επιδερμίδα σε βάθος κι ενεργοποιεί η διαδικασία της ανανέωσής της. 

Κατά τη διάρκεια του λεμφικού μασάζ, χρησιμοποιείται ένας ήπιος βαθμός πίεσης, ενώ οι κινήσεις εκτελούνται με ρυθμικότητα για να διεγερθεί η κυκλοφορία της λέμφου. Η καταπολέμηση της ανεπιθύμητης κατακράτησης υγρών και της κυτταρίτιδας σε μηρούς, γλουτούς και κοιλιά, είναι μερικά μόνο από τα benefits του, καθώς προωθεί τη φυσική μετακίνηση της λέμφου ανοδικά, μέσω συγκεκριμένης φοράς της μάλαξης. Το make the long story short, είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος, για να αποκτήσει ξανά σχήμα το σώμα σας και να αναδειχθούν ιδανικά τα δυνατά σας σημεία. 

Τα οφέλη του

attractive-african-woman-enjoying-face-massage-spa-salon-scaled.jpg


Το λεμφικό μασάζ είναι μια τεχνική που κάνει focus στο λεμφικό σύστημα, βοηθώντας το να λειτουργεί πιο γρήγορα κι αποτελεσματικά, επιταχύνοντας τη διαδικασία απομάκρυνσης του συσσωρευμένου υγρού. Πρόκειται για έναν τύπο μασάζ που γίνεται σε όλο το σώμα και κυρίως στα χέρια, σε ολόκληρο το μήκος των ποδιών, στην κοιλιά και τους γλουτούς, αλλά και στο πρόσωπο και το λαιμό, επιμένοντας σε προβληματικές περιοχές, με φόντο την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους. Παρακάτω, ακολουθούν μερικά από τα benefits του:

  • Διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και την αναγέννηση των ιστών
  • Κατευθύνει και αυξάνει τη λεμφική ροή, προάγοντας την ταχύτερη απομάκρυνση της περίσσειας του διάμεσου υγρού
  • Μειώνει το πρήξιμο και την κατακράτηση νερού
  • Βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, μέσω της αποβολής των τοξινών
  • Ελαχιστοποιεί την εμφάνιση της κυτταρίτιδας μειώνοντας την ποσότητα του υγρού που πιέζει τις διασταυρούμενες ίνες κάτω από το δέρμα σας
  • Προωθεί τη σωματική και ψυχική χαλάρωση
  • Παρέχει μια συνολική ελαφρότητα στο σώμα
  • Δίνει ενέργεια στο σώμα

Το πρώτο πράγμα που είναι πολύ πιθανό να παρατηρήσετε μετά από ένα λεμφικό μασάζ, είναι ότι το σώμα σας θα μοιάζει πιο ανάλαφρο και ξεκούραστο. Παράλληλα, πιθανότατα θα παρατηρήσετε μια ροζ απόχρωση στο δέρμα σας που σχετίζεται άμεσα με την αυξημένη ροή αίματος, ωστόσο, αυτό δε θα είναι κάτι που θα πρέπει να σας προκαλέσει οποιαδήποτε ανησυχία. Είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό και αντιθέτως, είναι και μία πρώτη ένδειξη, για την επιτυχία αυτού του μασάζ.

shutterstock-693068743.jpg


Μπορεί -επίσης- να παρατηρήσετε αυξημένη κινητικότητα σε ορισμένους μύες του σώματος, καθώς και μια αίσθηση extra ενέργειας μέσα στο σώμα σας, καθώς η λέμφος κινείται πιο σωστά, ενώ είναι πολύ-πολύ σημαντικό να παραμείνετε ενυδατωμένοι μετά από κάθε συνεδρία, με το νερό να αποτελεί μεγάλο σύμμαχό σας. Η festive-season πλησιάζει όλο και περισσότερο και τώρα, είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνετε focus στον εαυτό σας και να αφιερώσετε λίγο περισσότερο χρόνο σε εσάς και στο σώμα σας. Μία ισορροπημένη διατροφή, σε συνδυασμό με συστηματική άσκηση, αλλά και με μερικές συνεδρίες λεμφικού μασάζ θα σας οδηγήσουν εκεί ακριβώς όπου θέλετε, μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα...