fbpixel

Search icon
Search
Legs Workout: 8 εύκολες ασκήσεις για να αποκτήσετε τα πόδια των ονείρων σας
WELLNESS

Legs Workout: 8 εύκολες ασκήσεις για να αποκτήσετε τα πόδια των ονείρων σας

Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει λίγο πριν τους καλοκαιρινούς μήνες


Το θετικό με το κομμάτι της γυμναστικής είναι πως μπορούμε να γυμναστούμε οπουδήποτε κι αν βρισκόμαστε-στο σπίτι, σε πάρκο, στο γυμναστήριο. Όταν υπάρχει θέληση και διάθεση, τίποτα δεν μπορεί να μας σταματήσει στο να αποκτήσουμε το σώμα που ονειρευόμαστε. Μετά από τις ασκήσεις για τους γλουτούς και τα χέρια, έρχεται και η σειρά για τα καλλίγραμμα πόδια, αφού όλες επιθυμούμε, ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού να διατηρούμε λεπτά υγιή πόδια. Οι ασκήσεις που σας συγκεντρώσαμε είναι από τις πιο αποτελεσματικές και με ένα σωστό πρόγραμμα γυμναστικής θα δείτε άμεσα αποτελέσματα.

Βρείτε παρακάτω τις 7+1 ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να γυμνάσετε τα πόδια σας

Sumo Squats

legs-1.png

Σταθείτε όρθιοι, σταθεροποιήστε καλά τα πέλματα σας στο έδαφος και ανοίξτε τα πόδια σας περισσότερο από το άνοιγμα των ώμων με τις φτέρνες να κοιτάνε προς τα έξω. Η άσκηση εκτελείτε λυγίζοντας τα πόδια σας όσο πιο χαμηλά μπορείτε, κάνοντας τα γνωστά «καθίσματα». Ιδανικά επαναλάβετε 3 σετ από 15 επαναλήψεις.

Side leg raises

4-KI8ny.png

Η ισορροπία παίζει σημαντικό ρόλο, γι αυτό μπορείτε να σταθείτε όρθιοι δίπλα από ένα τοίχο και ακουμπώντας το ένα σας χέρι να σηκώνετε το πόδι σας όσο πιο ψηλά μπορείτε. Μην κουνάτε όλο σας το κορμί, πρέπει να είστε σταθεροί. Εκτελείτε πρώτα το δεξί και έπειτα το αριστερό πόδι και όχι εναλλάξ. Επίσης, η ίδια άσκηση μπορεί να εκτεληθεί κι αν ξαπλώσετε στο έδαφος, έχοντας πλάι το κορμό σας και σηκώνετε το πόδι σας. Επαναλάβετε ξεχωριστά την κάθε μεριά από 3 κύκλους από 20 επαναλήψεις.

Side Leg Extensions

shutterstock-1237918867-1.jpg

Σε αυτήν την άσκηση πρέπει να βρίσκεστε στο έδαφος, τοποθετώντας τα γόνατα και τις παλάμες κάτω και σηκώνετε το πόδι σας στο πλάι όσο πιο ψηλά μπορείτε. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή να μην κινείται η λεκάνη την ώρα της άσκησης και εκτελέστε την και από τις δυο μεριές από 3 σετ και 20 επαναλήψεις.

Calf raises

angela-calf-exercises-main-1557866836.jpeg

Βρείτε κάποιο σκαλοπάτι, ή ακόμα και απλά όρθιοι στο έδαφος και με τεντωμένα γόνατα, ανεβαίνετε «προς τα πάνω» πάντα μέχρι τις μύτες των ποδιών σας σε κάθε επανάληψη. Είναι μια άσκηση, η οποία θα σας κάνει να νιώσετε μια «καύση», γι αυτό επιχειρήστε να την κάνετε για αρχή από 2 σετ και 15 επαναλήψεις και αργότερα μπορείτε να την αυξήσετε στους 3 κύκλους.

Single Leg Bridge

3-jOtuz.png


Ξαπλώνετε ανάσκελα και σηκώνετε το πόδι ψηλά-εκτελείτε ξεχωριστά την κάθε μεριά, μια με το δεξί και μια με το αριστερό πόδι. Εάν για παράδειγμα κάνετε την άσκηση πρώτα με το αριστερό, το δεξί πόδι τοποθετείστε το με λυγισμένο το γόνατο να πατάει καλά στο έδαφος και σηκώνετε σταθερά το αριστερό πόδι ψηλά. Μπορείτε να βάλετε χρονόμετρο στο κάθε πόδι από 45 δευτερόλεπτα για να ολοκληρώσετε την άσκηση.

Deep Side Lunges

5-vZezg.png

Από όρθια στάση και με ελαφρώς ανοιχτά πόδια κάνετε βαθιές προβολές από τη μια μεριά και μετά από την άλλη. Επαναλάβετε από 20 προβολές και έπειτα άλλες 20 από την άλλη.

Flutter Kicks

2-KkscT.png

Σε αυτήν την άσκηση ξαπλώνετε στο έδαφος και έχετε τα πόδια σας τεντωμένα και με τον ρυθμό σας τα σηκώνετε εναλλάξ. Σκεφτείτε την όπως τα ψαλιδάκια απλά δεν θα σχηματίζετε το «Χ» και απλά θα τα σηκώνετε πάνω-κάτω τεντωμένα. Ιδανικά πραγματοποιήστε την από 3 σετ και 20 επαναλήψεις.

Leg Extensions

shutterstock-1477333955.jpg

Όπως και στην άσκηση «Side Leg Extensions» παίρνετε ξανά την ίδια στάση, αλλά αυτή τη φορά δεν σηκώνεται το πόδι σας στο πλάι αλλά στην ευθεία που βρίσκεστε το σηκώνετε απλά προς τα πάνω και εννοείται ψηλά. Επαναλάβετε από 3 σετ και 15 επαναλήψεις και στα δυο πόδια.

Σε κάθε workout είναι σημαντικό να προσέχετε την στάση του σώματος και να κάνετε σωστά διαλείμματα. Όταν συνηθίσει το σώμα σας και διατηρήσετε μια σταθερή ρουτίνα γυμναστικής μπορείτε να αρχίσετε να αυξάνετε τα σετ και τις επαναλήψεις ή ακόμη και να χρησιμοποιήσετε κάποιο βαράκι για έξτρα βάρος. Να ακούτε το σώμα σας και να μην το ζορίζετε, γιατί η ασφάλεια είναι η προτεραιότητα μας!