fbpixel

Search icon
Search
Le Splash: Ο Jacquemus παρουσίασε τη νέα του συλλογή στη Χαβάη
TRENDS & CATWALKS

Le Splash: Ο Jacquemus παρουσίασε τη νέα του συλλογή στη Χαβάη

Στις όχθες του Ειρηνικού Ωκεανού ο Γάλλος σχεδιαστής εντυπωσίασε για ακόμα μία φορά


H Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού μόλις ολοκληρώθηκε αλλά ο Simone Porte Jacquemus είναι αυτός που έβαλε την «τελεία» στην παρουσίαση των Fall/Winter 2022 collections. Ο Γάλλος σχεδιαστής, εκτός από τις δημιουργίες του είναι γνωστός και για τα ιδιαίτερα και πρωτότυπα shows που παρουσιάζει. Ποιο μπορεί να ξεχάσει την καταπληκτική ροζ πασαρέλα μέσα στα χωράφια από λεβάντες στην Προβηγκία αλλά και το μαγευτικό σκηνικό με τα στάχυα την περιοχή Val-D'Oise της Γαλλίας; Φέτος για πρώτη φορά αποφάσισε να βγει εκτός συνόρων και να ταξιδέψει στην μακρινή Χαβάη, και πιο συγκεκριμένα στο νησί Οάχου στις όχθες του Ειρηνικού Ωκεανού. Φυσικά και το αποτέλεσμα μόνο καταπληκτικό μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε. 

jacquemus-2.jpg

Η collection έχει το όνομα "Le Splash" και θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν προφητικό. Ο σχεδιαστής από την Μασσαλία αλλά και ολόκληρη η ομάδα του αιφνιδιάστηκαν από τις τοπικές και ξαφνικές βροχές, οι οποίες δημιούργησαν μία μικρή αναστάτωση πριν την έναρξη του show. Παρόλα αυτά ο ήλιος βγήκε σύντομα, φωτίζοντας τη γαλάζια πασαρέλα και τα neutral looks με τις εντυπωσιακές εκρήξεις χρωμάτων σε αξεσουάρ -κι όχι μόνο- που παρουσιάστηκαν. 

«Τι τρελή μέρα θα θυμάμαι για το υπόλοιπο της ζωής μου. Αυτή είναι η βροχή που ξεκίνησε όταν όλα τα μοντέλα ήταν έτοιμα να περπατήσουν στην πασαρέλα», έγραψε ο Jacquemus στα stories στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, δείχνοντας μέσα από φωτογραφίες το βροχερό τοπίο. 

Όπως υποδηλώνει το όνομα της συλλογής, η "Le Splash" αντλεί έμπνευση από το νερό, με «ζωηρούς» μπλε τόνους που θυμίζουν τα διάσημα έργα τέχνης του David Hockney, καθώς και αναφορές σε water sports. Τα μοντέλα περπάτησαν σε μια μπλε πασαρέλα στην παραλία, με μια σειρά από ιβουάρ looks που «άνοιξαν» το show. Οι αναφορές στα θαλάσσια σπορ φάνηκαν με τη μορφή ραφών και designs με φερμουάρ που εμπνεύστηκαν από τα wetsuits, ενώ τα life jackets επαναδημιουργήθηκαν ως puffer γιλέκα. Τα δίχτυα και τα cut-outs ήταν μερικές από τις λεπτομέρειες που ξεχώρισαν, με το πρώτο να μεταμορφώνεται σε crossbody harness αλλά και tank tops. 

jacquemus-3.jpg

Οι επιρροές από το καλοκαίρι, την παραλία και το νερό ήταν εμφανείς σε πολλά σημεία. Οι midi skirts σε σχήμα σωλήνα έμοιαζαν πολύ με πετσέτες θαλάσσης και τα μαγιό από την άλλη πλευρά, παρουσιάστηκαν φορεμένα τόσο ως εσώρουχο αλλά και πάνω από πουκάμισα ή παντελόνια. Σε άλλο σημείο, ο Jacquemus μας χάρισε μια σειρά από καλοκαιρινά κοστούμια με γυάλινα στολίδια που θυμίζουν σταγόνες νερού από την Καναδή καλλιτέχνιδα Tanya Lyons. Προσθέτοντας μια νότα αντίθεσης στα γνωστά tonal outfits, ο σχεδιαστής εισήγαγε ένα check print σε αέρινα πουκάμισα, shorts, φούστες, bras σακάκια.

jacquemus-1.jpg

Η συλλογή ήταν πλήρης με νέα designs στο σήμα-κατατεθέν του οίκου που είναι οι τσάντες, συμπεριλαμβανομένων των ανανεωμένων Sac Rond, Le Bambinou και La Vague. Η νέα Le Bomba, μια σιλουέτα που ακολουθεί τη φυσική καμπύλη του σώματος, έκανε επίσης το ντεμπούτο της. Από την άλλη πλευρά των αξεσουάρ, ο Jacquemus επιλέγει αδιάβροχα, όπως διάφανη πλαστική σακούλα, μάσκες, σημαδούρες ή ακόμα και μπρατσάκια φορεμένα στα μπράτσα.

Ο Simone Porte Jacquemus θα μαγνητίσει τα βλέμματα με κάθε του εγχείρημα, από τα pop-up stores μέχρι τα shows και τις καινούριες του collection, Σε μία περίοδο που οι καταστάσεις, οι οποίες βιώνουμε είναι ιδιαίτερες, η μόδα του Γάλλου σχεδιαστή είναι μία μικρή «όαση στην έρημο». Οι άνθρωποι με όραμα, αγάπη γι' αυτό που κάνουν και γεμάτοι αισιοδοξία ίσως αποτελούν την ελπίδα για το μέλλον που βρίσκεται μπροστά μας!


Κεντρική φωτογραφία: Hunter Abrmams