fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Λαμπερό δέρμα: Πώς να κάνετε μάσκες προσώπου με επαγγελματικό τρόπο

Και δείτε καλύτερα αποτελέσματα στην όψη της επιδερμίδας σας


Λαμπερό δέρμα: Πώς να κάνετε μάσκες προσώπου με επαγγελματικό τρόπο

Μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις, όταν πρόκειται για τη φροντίδα του δέρματος, είναι η εφαρμογή μιας μάσκας προσώπου, που ευελπιστείτε να σας χαρίσει υγιή όψη και αλαβάστρινη επιδερμίδα. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να ξέρετε και το πώς να εφαρμόσετε τις αγαπημένες σας face masks, προκειμένου να δείτε πραγματικά θετικά αποτελέσματα. Το πρώτο tip που πρέπει να γνωρίζετε είναι να έχετε στην κατοχή σας όλες όσες ανταποκρίνονται σε κάθε ανάγκη της επιδερμίδας σας και να εφαρμόζετε από μια ανάλογα με το τι χρειάζεστε κάθε φορά. Έπειτα, πολύ βασικός είναι ο τρόπος με τον οποίο θα τοποθετήσετε την καθεμία από αυτές στο πρόσωπό σας, οπότε δώστε βάση στα παρακάτω 3 θαυματουργά tips και κάντε μάσκες like an expert!

masks2.jpg

1. Χρησιμοποιήστε μια taking mask

Σίγουρα δεν έχετε ακούσει πολλές φορές για τη συγκεκριμένη μάσκα, αλλά πρόκειται ουσιαστικά για αυτήν που μειώνει τους πόρους και λειαίνει το δέρμα. Υπάρχουν παράγοντες, όπως η υγρασία, η ρύπανση, η ζέστη και η διατροφή που μπορεί να φράξουν και να κάνουν τελικά το δέρμα σας θαμπό και άτονο. Γι 'αυτό το πρόβλημα, ιδανική είναι η taking mask, αφού είναι πολύ σημαντική για την εξισορρόπηση της λειτουργίας του δέρματος. 

Οι face masks, μάλιστα, που περιέχουν άνθρακα, άργιλο ή σαλικυλικό οξύ εντάσσονται γενικά στην κατηγορία αυτή, οπότε διαβάστε πολύ καλά τις ετικέτες των προϊόντων, για να βεβαιωθείτε ότι διαθέτουν ένα από αυτά τα συστατικά. Πιο συγκεκριμένα, αναζητήστε μια που να περιέχει άνθρακα (clay στα αγγλικά) για να κάνετε απολέπιση και ταυτόχρονα διαθέτει κρεμώδη σύνθεση, καθιστώντας την αρκετά φιλική και απαλή για την επιδερμίδα.  

2. Έπειτα χρησιμοποιήστε μια giving mask

Εκτός από την taking mask, είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιήσετε επίσης μια μάσκα που είναι ιδανική για αφυδατωμένα δέρματα με τάση προς ξηρότητα. Η έλλειψη ύπνου, μια πιθανή ασθένεια, το στρες ή το αλκοόλ, μπορούν να απομακρύνουν τη ζωντάνια από το πρόσωπό σας. Παράλληλα, μπορούν να αποβάλουν και την υγρασία του, με αποτέλεσμα να εμφανίσετε ξηροδερμία. Αναζητήστε, λοιπόν, μια ευεργετική giving mask. Συνήθως, θα βρείτε να περιέχει συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ, τις βιταμίνες A, C και Ε, τα ολιγοπεπτίδια, τα πεπτίδια ή τη νιασιναμίδη, που βοηθούν αποτελεσματικά με αυτή την αναπλήρωση που χρειάζεται το δέρμα σας. 

masks3.jpg

Οι giving masks είναι γεμάτες από βιταμίνες, που μπορούν να βελτιώσουν την υγεία και την αντοχή του δέρματός σας, ενώ ελαχιστοποιούν τις αντιαισθητικές λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. How to: Μπορείτε να εφαρμόσετε μια τέτοια μάσκα αμέσως μετά από μια taking, εάν αισθάνεστε ότι το δέρμα σας το απαιτεί. 

3. Αφαιρέστε τες με τον σωστό τρόπο

Εάν βιάζεστε να αφαιρέσετε τη μάσκα προσώπου σας, τότε ξανασκεφτείτε το και φροντίστε να αφιερώσετε λίγο χρόνο σε αυτή τη διαδικασία. Υπάρχει, δηλαδή, ένας ειδικός τρόπος που πρέπει να εφαρμόσετε για να δείτε πραγματικά αποτελέσματα. 

Ρίξτε χλιαρό νερό στο πρόσωπό σας και πιέστε το ταμποναριστά, για να αρχίσει να αφαιρείται η μάσκα. Μη ρίχνετε απότομα νερό πάνω του, γιατί μπορεί να ταλαιπωρήσετε την επιδερμίδα σας. Μάλιστα, η πίεση του νερού, μπορεί να καταστρέψει το φυσικό, προστατευτικό φράγμα του δέρματος και όταν το φράγμα αυτό είναι μειωμένο, το δέρμα θα αρχίσει να γίνεται πιο αφυδατωμένο, ξηρό και μπορεί και πιο ευαίσθητο. Επίσης, αυτός ο τρόπος μπορεί να σπάσει τα τριχοειδή αγγεία. 

 With clay

With clay

Retexturizing Mask with Rose Clay, Origins

 With charcoal

With charcoal

Himalayan Charcoal Purifying Glow Mask, The Body Shop

 With hyaluronic acid

With hyaluronic acid

Hydraphase Intense Masque, La Roche-Posay

 The glamorous

The glamorous

Supermud Clearing Treatment Mask, Glamglow

 The fruity

The fruity

Hydrating Kiwi Mask, Darphin

 For glow

For glow

Face Mask for Radiance & Revitalization, Apivita