fbpixel

Search icon
Search
Lady Gaga: Κυκλοφορεί το πρώτο της βιβλίο και μιλάει για τη «μάχη» της με τις ψυχικές διαταραχές
ARTS & CULTURE

Lady Gaga: Κυκλοφορεί το πρώτο της βιβλίο και μιλάει για τη «μάχη» της με τις ψυχικές διαταραχές

Μια ενδελεχής ματιά στα άδυτα της προσωπικής ζωής της τραγουδίστριας


Μπορεί η ζωή της να θυμίζει ένα κινηματογραφικό film, αλλά η Lady Gaga έχει αποδείξει πως οι αδυναμίες έχουν και αυτές θέση μέσα στο πρόγραμμα ακόμα και των πιο hot προσωπικοτήτων της showbiz. Μια αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν, μας κάνει να θυμόμαστε πως μέσω του νέου της άλμπουμ, Chromatica, η 34χρονη super star έκανε φανερό στο κοινό της πως δεν είναι λίγες οι φορές κατά το παρελθόν που ήρθε αντιμέτωπη με διάφορες ψυχικές διαταραχές, κάτι το οποίο μεταδίδει ξεκάθαρα στο νέο της single.

Πέρα από τα συναισθήματα που θέλει να εμφυσήσει μέσω της μουσικής της, αυτό το φθινόπωρο κυκλοφόρησε και το πρώτο της βιβλίο με τίτλο Channel Kindness: Stories of Kindness and Community, το οποίο αποτελεί ωδή στη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής.

The book 

Μπορεί αυτή να είναι η πρώτη της εκδοτική απόπειρα, αλλά μέσα σε λίγες μόνο ημέρες από την κυκλοφορία του βιβλίου που φέρει την υπογραφή της κατάφερε να ευαισθητοποιήσει μεγάλη μερίδα ανθρώπων που «πολεμούν» με χρόνιες ψυχικές ασθένειες και ψάχνουν απεγνωσμένα τις θεραπευτικές λύσεις που θα τους βγάλουν από τον φαύλο κύκλο όπου είναι ενταγμένοι.

Ξεφυλλίζοντας κανείς τις 300 σελίδες αυτού του αναγνώσματος, γίνεται ολοκάθαρη η οπτική της τραγουδίστριας με βάση την οποία αντιμετωπίζει τις καταστάσεις της ζωής, αλλά και τον ίδιο της τον εαυτό. Συγκεκριμένα, λέξη προς λέξη εμβαθύνει κι εξηγεί πόσο σπουδαίο είναι ο καθένας από εμάς να διακατέχεται από καλοσύνη και αγνά συναισθήματα. Επίσης, αφιερώνει σημαντικό κομμάτι στα προσωπικά της βιώματα που κατακεραύνωναν την ψυχολογία της, και τα οποία κλήθηκε να αντιμετωπίσει.

Her own experience

Με στόχο να κάνει αυτό το πρακτικό εγχειρίδιο ένα τρανό αντίκτυπο της καλοσύνης και να ενθαρρύνει την αποδοχή και τη μάχη που καλείται να δώσει κάποιος απέναντι στις αντιξοότητες της ζωής, αποφάσισε να καταγράψει μια σειρά από σύντομες προσωπικές ιστορίες που ειπώθηκαν από ανθρώπους και θέλησε μέσα από αυτές να απεικονίσει το πρότυπο που είναι καλό να ακολουθούν όλοι.

Επιθυμώντας να επικοινωνήσει και να εκφράσει στους δικούς της ανθρώπους τον αγώνα που έδινε με τις ψυχικές ασθένειες, εξέφρασε την προσωπική της άποψη για φλέγοντα θέματα που διεκδικούν συνεχώς θέσεις στην επικαιρότητα και συχνά παραβλέπονται, μεταξύ των οποίων το στίγμα γύρω από την ψυχική υγεία, τα αποτελέσματα του εκφοβισμού, το να ζεις με μια αυτοάνοση ασθένεια, αλλά και το να είσαι μέλος της κοινότητας LGBTQ.

lady-gaga-brands-donald-trump-racist-and-a-fool-as.jpg

«Δεν ήξερα πώς να μιλήσω και να σταθώ στα πόδια μου χωρίς να νιώθω ντροπή. Όταν ήμουν νεότερη και είχα ψυχικά προβλήματα, η μαμά μου δεν ήξερε πώς να επικοινωνήσει μαζί μου γι' αυτό, δεν ήξερε τον τρόπο να μου μιλήσει και ούτε εγώ ήμουν σε θέση να το κάνω. Αν καταφέρουμε να αντλήσουμε έμπνευση από μία πράξη καλοσύνης, τότε έχουμε ολοκληρώσει την αποστολή μας. Δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι και αυτό το βιβλίο δείχνει ότι οι άνθρωποι πρέπει να είναι μαζί κι ενωμένοι»,
δήλωσε η ίδια σε συνέντευξή της με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου.

The Οverall 

Κάτω από τη σκιά μιας statement παρουσίας για την οποία όλοι έχουν κάτι να πουν και μετρώντας το ένα smash hit μετά το άλλο, η Lady Gaga το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκει αφορμές να μιλάει όσο περισσότερο μπορεί για όλα όσα πέρασε στο παρελθόν και της απέδειξαν το σκληρό πρόσωπο της ζωής. Το χαμόγελο που σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις της κοσμεί το πρόσωπό της, η ίδια βρίσκει τον τρόπο να το κάνει να φαίνεται όσο πιο αληθινό μπορεί, καθώς, όπως έχει δηλώσει, υπήρξαν φορές κατά τις οποίες κλείστηκε στον εαυτό της, την ταλαιπώρησαν οι σκέψεις της κι εξαιτίας αυτού μπήκε στη διαδικασία να ανακαλύψει κάθε πιθανό τρόπο επίλυσης που θα επανέφεραν την ψυχοσύνθεσή της.

Μέσα από έναν συνεχή αγώνα στον οποίο παραμένει πιστή, δείχνει να τα καταφέρνει και, πλέον, παραδίδει μαθήματα σε όσους βρέθηκαν στη θέση της ή δεν μπορούν να κατανοήσουν παρόμοιες καταστάσεις.

Θυμόμαστε, επίσης, πως πριν από έναν χρόνο η τραγουδίστρια αφιέρωσε τη συγκινητική ομιλία παραλαβής του βραβείου Grammy για την καλύτερη ερμηνεία του "Pop Duo" στην ψυχική υγεία και κατάφερε να αγγίξει συναισθηματικά τους πάντες. «Αν δε βρω άλλη ευκαιρία για να το πω αυτό, θέλω απλώς να αναφέρω ότι είμαι τόσο υπερήφανη που συμμετείχα σε μια ταινία που ασχολείται με θέματα ψυχικής υγείας (A Star Is Born). Είναι τόσο σημαντικό. Πολλοί καλλιτέχνες αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας. Κι εμείς πρέπει να φροντίσουμε ο ένας τον άλλον. Οπότε αν βλέπετε κάποιον που πονάει, μη στρέψετε αλλού το βλέμμα σας. Και αν πονάτε, όσο βαθύς κι αν είναι ο πόνος, προσπαθήστε να βρείτε αυτήν τη γενναιότητα μέσα στον εαυτό σας για να βουτήξετε βαθιά μέσα σας και να μιλήσετε σε κάποιον που γνωρίζει πώς να σας βοηθήσει. Σας αγαπώ, ευχαριστώ πολύ», είπε εκείνη τη βραδιά.

ladygagapsixikiigeia-66NKZ.jpg
Στιγμιότυπο από την απονομή του βραβείου

Το Channel Kindness δημιουργήθηκε μέσω του Born This Way Foundation, μιας οργάνωσης που ιδρύθηκε από τη Lady Gaga και τη μητέρα της το 2012 για την προώθηση της ενσυναίσθησης, της καλοσύνης, της γενναιότητας, της αποδοχής και της αγάπης στις νεότερες γενιές. Βρείτε το online εδώ