fbpixel

Search icon
Search
L is for Layering: Τα tips που πρέπει να δοκιμάσετε αυτή τη σεζόν
THE LOOK

L is for Layering: Τα tips που πρέπει να δοκιμάσετε αυτή τη σεζόν

Όλα τα μυστικά που θα λατρέψετε


Καθώς οι ημέρες γίνονται μικρότερες και οι νύχτες μεγαλώνουν, ο Οκτώβριος μετατρέπεται σε μήνα αλλαγής όχι μόνο για τον καιρό αλλά και για ολόκληρη τη γκαρνταρόμπας μας. Μπορεί ακόμα η θερμοκρασία να είναι σε υψηλά επίπεδα για την εποχή, ωστόσο τα λίγο πιο ζεστά κομμάτια κάνουν την εμφάνισή τους ανά διαστήματα της ημέρας. Αυτό θα γίνεται όλο και πιο συχνό όσο περνάνε οι ημέρες και εμείς θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένες. 

Η διαδικασία των χειμερινών συνόλων μπορεί να γίνει απόλυτα δημιουργική, χαρίζοντας μας πρακτικά αλλά και απόλυτα stylish αποτελέσματα. Αρκεί να γνωρίζετε τους πιο εύκολους κανόνες του layering που θα δώσουν μία updated πινελιά στην εικόνα σας. 

Ανακαλύψτε τους παρακάτω!

Say yes to basics 

462144826-18461555320046921-599286158341969245-n.jpg
Image source: @anoukyve

Τα βασικά κομμάτια της συλλογή σας μπορούν να σας προσφέρουν μοναδικά αποτελέσματα. Οι δροσερές νύχτες μας δίνουν την ευκαιρία να εντάξουμε δειλά - δειλά τα σακάκια στην εικόνα μας ως cover-up. Μπορείτε να τα συνδυάσετε με t-shirts ή με tops. Από την άλλη μπορείτε να προσθέσετε πάνω από το tank top σας ένα oversized shirt για περισσότερη ζεστασιά αλλά και layers. Τους επόμενους μήνες αυτά τα σύνολα θα ολοκληρώνονται με maxi coats, puffer jakcets και κασκόλ, τα οποία θα προσφέρουν ένα πιο ολοκληρωμένο layering. 

Add turtlenecks under everything

6b5f7d7d092252fe39f3c61367641dcf.jpg

Αντλώντας έμπνευση από τα '90s it girls, όπως η Carolyn Bessette-Kennedy και η Kate Moss, τα ζιβάγκο μετατρέπονται σε απόλυτο must-have της φετινής σεζόν, προσθέτοντας τη δική του πινελιά στη διαδικασία του layering. Μπορεί να φορεθεί με τα πάντα. Μέσα από το σακάκι σας, από ένα πουκάμισο, μ' ένα πουλόβερ δεμένο στους ώμους. Το μυστικό για να είναι απόλυτα επιτυχημένο αυτό το σύνολο είναι να επενδύσετε σε λεπτά και υψηλής ποιότητας κομμάτια, έτσι ώστε να μην προστίθεται όγκος στη σιλουέτα σας αλλά και να χάσετε πόντους από την αισθητική σας.

Double sweaters obsession

460796785-1046251073346568-8069526587572839789-n.jpg
image source: @modedamour

Τα πουλόβερ αποτελούν ένα από τα βασικά κομμάτια της χειμερινής γκαρνταρόμπας. Άνεση, ζεστασιά και cozy αισθητική είναι τα βασικά στοιχεία που τα χαρακτηρίζουν. Τα παραπάνω τα κατατάσσουν στις πρώτες επιλογές των καθημερινών μας συνόλων. Χαρίστε τους έναν φρέσκο χαρακτήρα, δημιουργώντας το κατάλληλο layering. Επιλέξτε δύο jumpers και φορέστε τα μαζί, είτε το ένα πάνω από το άλλο είτε το ένα πάνω από το παλτό σας. Κινηθείτε σε μονοχρωμίες και συνδυάστε δύο διαφορετικούς τόνους. Οι τάσεις της σεζόν που διανύουμε έχουν ανάγκη από ανατρεπτικούς συνδυασμούς χρωμάτων, όπως το καφέ με το μαύρο και το καφέ με το μπλε. Από την άλλη αν επιθυμείτε να κινηθείτε σε πιο ασφαλή μονοπάτια τα monochromatic looks είναι τέλεια επιλογή!

Say yes to sweater vests 

ogrpbp4mxtdx9ko9ecs8fs-768-80jpg.webp
Image source: Launchmetrics Spotlight

Είναι ζεστά αλλά ελαφριά, ιδανικά για ζεστές μέρες που γίνονται λίγο πιο κρύες το βράδυ. Ξεφύγετε από τα στερεότυπα του preppy styling συνδυάζοντας το μ' ένα oversized T-shirt και ένα κλασικό μαύρο παντελόνι. Επίσης, επιλέγοντας ένα πιο παιχνιδιάρικο γιλέκο, είτε με σχέδιο είτε metallic,  δίνετε μια ενδιαφέρουσα πινελιά στα βασικά κομμάτια της γκαρνταρόμπας σας.

Leather and Luxe Fabrics

eoa3auq3rhxgqe38djss63-768-80jpg.webp
Image source: Launchmetrics Spotlight

Στο layering δεν σημαίνει ότι πρέπει να πειραματιζόμαστε μόνο με κλασικές γραμμές και σιλουέτες. Η επιλογή δερμάτινου παντελονιού μαζί μ' ένα maximal furry coats και ενός πολυτελούς κασμιρένιου πουλόβερ αποδεικνύει ότι η προσέγγιση more-is-more είναι υποτιμημένη όταν πρόκειται για την τέχνη του layering.