fbpixel

Search icon
Search
Κρατήστε τη faux γούνα άψογη και διατηρήστε τη σαν καινούρια
STYLING TIPS

Κρατήστε τη faux γούνα άψογη και διατηρήστε τη σαν καινούρια

Tips για να είναι πάντα καθαρή και να σας προστατεύει με στιλ από το κρύο


Η θερμοκρασία πέφτει όλο και χαμηλότερα και εσείς βγάζετε ξανά στην επιφάνεια τις αγαπημένες σας γούνες. Σίγουρα όλες έχετε τουλάχιστον από μία στη γκαρνταρόμπα σας, την οποία ανυπομονείτε να φορέσετε κάθε χειμώνα λόγω της λάμψης και του glam χαρακτήρα που προσδίδει σε κάθε σας σύνολο από το πιο απλό μέχρι το πιο επίσημο και εκκεντρικό. Όσο υπέροχα είναι όμως αυτά τα πανωφόρια, είναι και αρκετά ευαίσθητα. Πέρα από τους λεκέδες ακόμα και ο αέρας ή η βροχή μπορεί να χαλάσουν την απαλή cozy όψη τους. Για να μπορείτε να απολαμβάνετε και να χαίρεστε άφοβα το δικό σας fur coat, έχουμε συγκεντρώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη σωστή περιποίησή του.

1. Πάρτε τα μέτρα σας

Ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι η faux γούνα σας παραμένει φρέσκια σαν να είναι καινούρια είναι να μη βραχεί. Φυσικά, είναι πιο εύκολο να το λέμε παρά να γίνεται κάτι τέτοιο, όμως πιστέψτε μας αξίζει να ρίξετε μία ματιά στις προβλέψεις του καιρού πριν επιλέξετε ποιο παλτό θα φορέσετε και να έχετε πάντα εύκαιρη μαζί σας μία ομπρέλα τις κρύες ημέρες του χρόνου. Η αποφυγή της βροχής μπορεί να χαρίσει ολόκληρες σεζόν ζωής στη γούνα σας.

2. Τίναγμα πρώτα

Πριν σκεφτείτε να κάνετε κάτι δραστικό, δοκιμάστε να κουνήσετε και να τινάξετε το παλτό σας, να κάνετε το λεγόμενο shake, για να απαλλαγείτε από τυχόν ανεπιθύμητα σκουπιδάκια και σκόνες.

3. Βούρτσισμα 

Είναι σημαντικό να βουρτσίζετε τη γούνα σας, είτε αληθινή είτε faux, με μια βούρτσα σκληρής τρίχας, ή μια βούρτσα κατοικίδιων ζώων, προς την κατεύθυνση της τρίχας μια φορά την εβδομάδα, ειδικά την περίοδο των βροχοπτώσεων. Με τον τρόπο αυτό, θα διατηρηθεί μαλακό το παλτό και καθαρή η σύνθεσή του χωρίς κόμπους και πλέγματα. Αν και πάντα είναι προτιμότερο το dry cleaning, εάν θέλετε περάστε την από ένα ολικό καθάρισμα.

fur-cleaning-1.jpg

4. Ελέγξτε την ετικέτα

Τα περισσότερα ρούχα συμπεριλαμβανομένων και οι γούνες, έχουν επάνω τους ετικέτες με συγκεκριμένες οδηγίες καθαρισμού, τις οποίες καλό θα ήταν να ακολουθήσετε. Δηλαδή αν επιτρέπεται το πλυντήριο, τσεκάρετε σε ποια θερμοκρασία και με ποια χρώματα μαζί μπορεί να πλυθεί.

5. Συχνότητα πλυσίματος 

Αυτό εξαρτάται σίγουρα από το πόσο συχνά φοράτε τη γούνα σας, αλλά καλύτερο είναι να μην πλένεται συνέχεια. Το ιδανικό θα ήταν μία φορά τον χρόνο στο τέλος της χειμερινής σεζόν, όταν ετοιμάζεστε να τη σηκώσετε και να κατεβάσετε τα ανοιξιάτικα/καλοκαιρινά σας ρούχα.

6. Καθαρίστε τοπικά

Το να βρέξετε όλη την επένδυση της γούνας σας μπορεί να χαλαρώσει τις ίνες και να καταστρέψει το παλτό. Αντ 'αυτού, χρησιμοποιήστε μια μικρή ποσότητα νερού και σαπουνιού, για να προσπαθήσετε να καθαρίσετε τους λεκέδες τοπικά τρίβοντάς τους απαλά με τα δάχτυλά σας.

7. Φυσικό στέγνωμα

Ποτέ μη στεγνώνετε τη γούνα σας με το πιστολάκι μαλλιών ή οποιοδήποτε άλλο είδος θερμαινόμενης συσκευής στεγνώματος. Αντιθέτως, τοποθετήστε το παλτό σας flat, έτσι ώστε το βάρος του νερού να μη διαστρεβλώσει το σχήμα του και αφήστε το να στεγνώσει φυσικά με τον αέρα.

8. Σε περίπτωση μεγάλης ζημίας απευθυνθείτε στους ειδικούς

Εάν δεν είστε σίγουροι για το πώς να καθαρίσετε τη γούνα σας μόνη σας ή αν ο λεκές είναι αρκετά μεγάλος και επίμονος, καλύτερα να απευθυνθείτε στους ειδικούς, για να αποφύγετε τον κίνδυνο να προκαλέσετε μεγαλύτερη ζημιά.   

9. Σωστή φύλαξη

Αποθηκεύστε τη γούνα σας κατά προτίμηση σε ένα δροσερό, σκοτεινό και ξηρό μέρος.

fur-cleaning-4.jpg