fbpixel

Search icon
Search
Kitchen Backsplash: Οι κορυφαίες τάσεις για να ακολουθήσουμε τη νέα χρονιά
INTERIORS

Kitchen Backsplash: Οι κορυφαίες τάσεις για να ακολουθήσουμε τη νέα χρονιά

Πηγαίνουμε ένα βήμα μπροστά και δημιουργούμε ένα ενδιαφέρον concept στον μαγειρικό μας χώρο


Η κουζίνα μας, εκτός από ένα λειτουργικό μέρος, που εξυπηρετεί την καθημερινή οργάνωση και προετοιμασία του φαγητού, αποτελεί και έναν χώρο, που είναι σημαντικό να βρίσκεται σε αισθητική ισορροπία και αρμονία με το υπόλοιπο σπίτι. Το backsplash, το σημείο δηλαδή πίσω από τη μαγειρική εστία, παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη συγκεκριμένη επέκταση της εσωτερικής διαμόρφωσης της κατοικίας μας και είναι σημαντικό να δώσουμε έμφαση στην επιλογή των υλικών, των χρωμάτων, αλλά και του concept, που θέλουμε να δομήσουμε. Δεν ξεχνάμε ότι κατά τη διάρκεια της επιλογής του κατάλληλου backsplash, πρέπει να εμπιστευτούμε το προσωπικό μας γούστο και styke και να ακούσουμε, με αυτόν τον τρόπο, το ένστικτό μας. 

Στα design trends του 2023 θα κυριαρχεί η συνεχής έλξη για φυσικές πέτρες, αναμεμειγμένες με ασυνήθιστους συνδυασμούς χρωμάτων ντουλαπιών. Μια πολυτελής εμφάνιση πλακιδίων θα βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, μαζί με ζωντανούς χρωματισμούς τους. Παρατηρούμε, λοιπόν, ότι ξεκινάμε να ξεφεύγουμε από τη minimal προσέγγιση και κατευθυνόμαστε προς μια διαφορετική αισθητική κουλτούρα, στην οποία πρώτο και τελευταίο λόγο έχει μια ενδιαφέρουσα ένταση. 

Εάν αναζητάτε και εσείς καινούργια backsplashes στην κουζίνα σας, μπορείτε να πάρετε μια πρώτη γεύση από τις φρέσκες τάσεις, που θα αγαπήσουμε τη νέα χρονιά. 

Ceramic blue backsplash

992f722022815cf74299cce605a3e065.jpg

Τα γαλάζια κεραμικά πλακάκια ισορροπούν μεταξύ vintage αισθητικής κουλτούρας και σύγχρονου design και αποπνέουν αέρα ρομαντισμού και κομψότητας στο σχεδιασμό της κουζίνας μας. Το γαλάζιο μοτίβο είναι πιο παραδοσιακό και προσθέτει την τέλεια αρμονία στις λεπτές λεπτομέρειες των ντουλαπιών και των υδραυλικών εγκαταστάσεων.

Majolica tile backsplash

760cb7d6af3370c6e6f4bd11505ef6a4.jpg

Τα πλακίδια majolica έχουν εμπνευστεί από την traditional αρχιτεκτονική ιταλικών βιλών. Μια exclusive τεχνοτροπία που καταφέρνει να εξασφαλίσει πολυτέλεια, φρεσκάδα σαν να κάνουμε βόλτα σε ένα γοητευτικό κτήμα της Τοσκάνης. Σημαντικό στοιχείο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι να προσέξουμε ιδιαίτερα τα decoration pieces, που θα προσθέσουμε για το τελικό αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό να ανήκουν, εξίσου, σε κοινές ιδέες, αισθητική και θεματικό πλαίσιο, όπως για παράδειγμα ένα αρχοντικός πολυέλαιος. 

Moroccan eggshell backsplash

f931e64ab32ee0499226a994e0db814c.jpg

Γεωμετρικά πλακάκια, που κουβαλούν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του Μαρόκου μπορούν να μεταμορφώσουν σε χρόνο dt τον χώρο της κουζίνας μας. Αποτελούν την ιδανική επιλογή για τους λάτρεις της ethnic φιλοσοφίας. 

Mermaid backsplash

06e086b2cf2cbbd0b067f333b87e3949.jpg

Οι μπλε πινελιές στα πλακάκια είναι η ιδανική προσθήκη για να «σπάσουμε» τη μονοτονία soft αποχρώσεων, όπως το μπεζ και το λευκό. Είναι γεγονός ότι τα συγκεκριμένα χρώματα ταυτίζονται με συναισθήματα δροσιάς και αισιοδοξίας και έχουν τη δύναμη να χαρίσουν την fresh ατμόσφαιρα, που αναζητούμε στην κουζίνα μας.  

Retro backsplash

3cc0e706bc95ac8ad933ca2779a1ec4d.jpg
Δυναμικά χρώματα. όπως το κίτρινο, σε συνδυασμό με ιδιαίτερα patterns μας ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο και στη funky διάθεση της δεκαετίας του '70. Μια απόφαση αρκεί για να αλλάξουμε από το μηδέν την κεντρική θεματολογία της κουζίνας μας.