fbpixel

Search icon
Search
Κυριάκος Μητσοτάκης και Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη: Η συνάντηση με τον βασιλιά Κάρολο στο Κάστρο του Windsor κι η σημασία της
PEOPLE & MOMENTS

Κυριάκος Μητσοτάκης και Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη: Η συνάντηση με τον βασιλιά Κάρολο στο Κάστρο του Windsor κι η σημασία της

H συζήτηση διεξήχθη σε θερμό κλίμα


Η Ελλάδα βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο κι αυτή τη φορά, αφορμή στάθηκε το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μεγάλη Βρετανία, με τον Πρωθυπουργό να βρίσκεται -μεταξύ άλλων- στο Κάστρο του Windsor και να έχει μία σημαντική συνάντηση με τον βασιλιά Κάρολο Γ'. Η συνάντηση, στην οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόταν από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, διεξήχθη σε θερμό κλίμα κι αποτελεί τη συνέχεια μίας σειράς επαφών των δύο πλευρών, με φόντο και το μέλλον, με την ατζέντα των δύο ανδρών να είναι ξανά γεμάτη.

Συνάντηση με ξεχωριστή σημασία!

Η νέα εποχή και το Τατόι

Με τη βασίλισσα Ελισάβετ να αφήνει την τελευταία της πνοή μετά από μία σκληρή μάχη με αρκετά προβλήματα υγείας, ο Κάρολος ανέλαβε το θρόνο κι η νέα εποχή της Μεγάλης Βρετανίας, τον βρίσκει σε έναν νέο, σημαντικό ρόλο. Η ιδιαίτερη αγάπη που τρέφει για τη χώρα είναι γνωστή εδώ κι αρκετά χρόνια και τώρα, με αφορμή το νέο ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, ο βασιλιάς της Αγγλίας είχε ξανά την ευκαιρία να το δείξει με τον πιο εμφατικό τρόπο. Ο Πρωθυπουργός κι η σύζυγός του, βρέθηκαν στο Κάστρο του Windsor κι η συνάντησή τους με τον Κάρολο κράτησε κάτι λιγότερο από μία ώρα και διεξήχθη σε θερμό κλίμα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, κυρίαρχο θέμα συζήτησης αποτέλεσε η εκμετάλλευση και η ανάδειξη του κτήματος στο Τατόι. Πρόσφατα και με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, ο βασιλιάς Κάρολος είχε επισκεφθεί την Ελλάδα και το Τατόι κι είχε εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον για την ανάδειξη του κτήματος, με το συγκεκριμένο θέμα να τον απασχολεί ιδιαίτερα. 

«Είχα την ευχαρίστηση να συναντήσω την Αυτού Μεγαλειότητά του τον βασιλιά Κάρολο Γ' στο Κάστρο Windsor», σημείωσε ο Πρωθυπουργός στο λογαριασμό του στο Twitter, με την επίσημη ενημέρωση της ελληνικής ηγεσίας να αναφέρει «Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βασιλιά Κάρολο Γ’ στο Κάστρο του Windsor. Η συνάντηση, στην οποία ο Πρωθυπουργός συνοδευόταν από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, διεξήχθη σε θερμό κλίμα». Ο βασιλιάς Κάρολος έχει συναντηθεί αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με την ελληνική πλευρά να εκφράζει την ικανοποίησή της για τις συγκεκριμένες επαφές και το κλίμα που υπάρχει σε αυτές, με τη χώρα μας να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο και να αποτελεί ξανά θέμα συζήτησης για έναν πολύ καλό λόγο, σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η ιδιαίτερη σύνδεση με την Ελλάδα

22-11-28-0028-dpd4627.jpg

Το γεγονός πως ο βασιλιάς Κάρολος έχει πολύ ισχυρούς, οικογενειακούς δεσμούς με την Ελλάδα, δεν αποτελεί -πια- μυστικό. Ο πατέρας του, ο πρίγκιπας Φίλιππος και ο παππούς του, πρίγκιπας Ανδρέας, ήταν μέλη της ελληνικής βασιλικής οικογένειας, ενώ ο προπάππος του ήταν ο βασιλιάς Γεώργιος Α’ των Ελλήνων κι αυτός είναι κι ο λόγος που έχει επισκεφθεί πολλές φορές τη χώρα μας και σε κάθε ευκαιρία υμνεί την απίστευτη ομορφιά και το μεγαλείο της. Σύμφωνα με την Daily Mail, η ανακαίνιση του οικογενειακού σπιτιού του βασιλιά στην Ελλάδα, που αναμένεται να κοστίσει 12,3 εκατομμύρια λίρες ήταν ένα από τα θέματα που βρέθηκαν ψηλά στην ατζέντα των δύο ανδρών. Το Τατόι, που βρίσκεται περίπου 17 μίλια βόρεια της Αθήνας, ήταν κάποτε το σπίτι της βασιλικής οικογένειας της Ελλάδας, ενώ ο Κάρολος το είχε επισκεφθεί πέρυσι στο πλαίσιο της 200ης επετείου της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και της παρουσίας του στη χώρα.

«Η Ελλάδα μπορεί να υπολογίζει στους φίλους της στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι δεσμοί μεταξύ μας είναι ισχυροί και ζωτικοί και κάνουν τεράστια διαφορά στην κοινή μας ευημερία και ασφάλεια. Όπως ακριβώς οι ιστορίες μας είναι στενά συνδεδεμένες μεταξύ τους, έτσι είναι και το μέλλον μας», ανέφερε τότε ο βασιλιάς της Αγγλίας, θέλοντας να εκφράσει την ικανοποίησή του, με αφορμή το ταξίδι του στην Ελλάδα και φαίνεται πως έφτασε πλέον η στιγμή και για τα επόμενα βήματα. Αυτή τη φορά, ήταν η σειρά του Κυριάκου Μητσοτάκη να ταξιδέψει στη Μεγάλη Βρετανία, με τον Πρωθυπουργό να καταφθάνει στο Κάστρο του Windsor μαζί με τη σύζυγό του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, η οποία επέλεξε -όπως συνηθίζει- ένα minimal chic σύνολο, συνδυάζοντας μία μαύρη, midi φούστα σε Α γραμμή, με ένα λευκό πουκάμισο και στενό γκρι σακάκι, το οποίο ολοκλήρωσε ιδανικά με ένα ζευγάρι μαύρες δερμάτινες μπότες με τακούνι.