fbpixel

Search icon
Search
Κεριά: Έτσι θα επιτύχετε μια premium ατμόσφαιρα
INTERIORS

Κεριά: Έτσι θα επιτύχετε μια premium ατμόσφαιρα

Δώστε νέα πνοή στη διακόσμησή σας


Τα κεριά μπορεί να αποτελέσουν ένα σημαντικό κομμάτι της διακόσμησης αλλά και της συνολικής ατμόσφαιρας που δημιουργούμε σε ένα σπίτι. Υπέροχες μυρωδιές με υψηλή αισθητική, ιδιαίτερα αυτήν την εποχή αποτελούν  την κατάλληλη προσθήκη όχι μόνο για τα χειμωνιάτικα απογεύματα δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο αλλά και για τα πρωινά στο γραφείο και κατά τη διάρκεια ενός χαλαρωτικού μπάνιου.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε όσα χρειάζεται να γνωρίσετε για να εντάξετε τα κεριά στους χώρους σας!

First things first 

Τα Χριστούγεννα τα χρώματα και τα αρώματα γίνονται πιο σκούρα και βαριά, και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποτυπωθεί και στα κεριά που θα εντάξετε στο προσωπικό σας περιβάλλον. Επιλέξτε αρώματα όπως gingerbread και κανέλα που θα κάνουν το σπίτι να μυρίσει σαν φρεσκοψημένα κουλουράκια. Μια chic επιλογή είναι και τα μοντέρνα κεριά σε μεταλλικές αποχρώσεις όπως το χρυσό και το ασημί. Εννοείται, επιλέγουμε και τα limited edition Christmas candles μεγάλων οίκων που κυκλοφορούν αυτήν την εποχή με εορταστικές λεπτομέρειες.  

856a3172-d183-47db-87e9-b3424e0b07e4.jpeg

Γνωρίζετε το perfume layering;

Το layering είναι τάση, όχι μόνο σε design και μόδα αλλά και niche αρώματα για το σώμα, και για την κατοικία σας. Προμηθευτείτε τα αγαπημένα σας κεριά και συνδυάστε τα με φρέσκα άνθη εποχής (δείτε αλεξανδρινό) για να απογειώσετε το Christmas vibe στον χώρο σας. Με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλίσετε ακόμα πιο έντονο άρωμα, ενώ παράλληλα θα έχετε δημιουργήσει μια απίστευτα κομψή κι εντυπωσιακή γωνιά στη διακόσμησή σας.

Οι ιδανικές νότες

Πείτε ένα μεγάλο «ναι» στις έντονες και πολύ γλυκιές, τις οποίες προτιμάμε για τους χειμερινούς μήνες και αφήστε στην άκρη προς το παρόν τα αρώματα του γιασεμί, της λεβάντας και του πεύκου. Μια safe επιλογή, η οποία κυριαρχεί ανεξαρτήτου εποχής, είναι η βανίλια, που έχει τον τρόπο να χαρίζει ένα κλίμα «ζεστασιάς» και ηρεμίας.

3a654b90-40af-40c3-abeb-35e96ea8ad7f.jpeg

Mix and match

Τα Χριστούγεννα, ο μαξιμαλισμός επιτρέπεται ωστόσο για να διατηρήσετε ένα elegant χειμωνιάτικο σκηνικό στο σπίτι σας όλον τον χρόνο καλό θα ήταν να κάνετε το γνωστό mic and match με τα κεριά σας. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να διακοσμήσετε το coffee table, καλό είναι να προσθέσετε έναν διακοσμητικό δίσκο, όπου μπορείτε να τοποθετήσετε μερικά κεριά σε διάφορα μεγέθη και στιλ. Από την άλλη στη βιβλιοθήκη ή το τζάκι σας τολμήστε να προσθέσετε κεριά μαζί με αγαπημένα βιβλία και γιατί όχι το αγαπημένο σας φυτό. Στο μπάνιο ή την κρεβατοκάμαρά σας από την άλλη μπορείτε να κρατήσετε το design πιο μίνιμαλ, επιλέγοντας του ίδιου μεγέθους κεριά τα οποία όταν θα τα ανάβετε μαζί θα θυμίζουν όμορφα λαμπιόνια.

Last but not least!

Ανάψτε τα καινούρια κεριά σας για συγκεκριμένη ώρα 

2cecde49-cdf4-4e36-a7c9-54bd4a0ebea0.jpeg
Σε αυτό το χρονικό διάστημα, το κερί -ανάλογα φυσικά και με το μέγεθός του- θα πάρει υγρή μορφή, γεγονός που θα δώσει την ευκαιρία στο φιτίλι να ενοποιηθεί με τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για τη σύσταση του κεριού. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε φορά που θα το ανάβετε, θα λιώνει ολοένα και πιο αργά, εφόσον η πρώτη του καύση πραγματοποιήθηκε σωστά.