fbpixel

Search icon
Search
Καθαρά Δευτέρα: 6 εναλλακτικές & ενδιαφέρουσες προτάσεις για να περάσετε υπέροχα
WELLNESS

Καθαρά Δευτέρα: 6 εναλλακτικές & ενδιαφέρουσες προτάσεις για να περάσετε υπέροχα

Αδράξτε αυτήν την ημέρα ακόμα και κάτω από διαφορετικές συνθήκες, απολαμβάνοντας την κάθε στιγμή


Άλλη μια μέρα διασκέδασης, που ωστόσο θα την περάσουμε πολύ διαφορετικά από άλλες χρονιές. Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας έχει ξεκινήσει για τα καλά και αυτό είναι μια καλή ευκαιρία για να ηρεμήσετε από τους ρυθμούς της καθημερινότητας, να δώσετε χρόνο στον εαυτό σας και να περάσετε όμορφες στιγμές με τα πολύ κοντινά σας πρόσωπα. Άλλωστε, πάντα υπάρχουν λύσεις τις οποίες εάν ακολουθήσετε μπορείτε να ξεχαστείτε εντελώς και να κάνετε αυτές τις ημέρες να έχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά σας. 

Διαβάστε παρακάτω τις πιο ενδιαφέρουσες ιδέες που συγκεντρώσαμε για εσάς, με σκοπό να περάσετε υπέροχα και να χαλαρώσετε!

1. Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα απολαυστικό πρωινό

Μια υπέροχη μέρα ξεκινά από το πρωί, γι' αυτό κι εσείς αξίζει να τη διαμορφώσετε κατάλληλα ώστε να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο κάθε στιγμή. Φτιάξτε ένα λαχταριστό πρωινό και απολαύστε το στο μπαλκόνι σας, χωρίς έννοιες και περιττά άγχη. Πιείτε τον καφέ σας και σκεφτείτε όλα αυτά που σάς κάνουν να νιώθετε όμορφα και δημιουργικά. Η μέρα σάς ανήκει!

bee9d7bb4226b6c4b00cccde2e3146ff.jpg

2. Πατήστε "off" στις ειδοποιήσεις & αφήστε στην άκρη το κινητό

Να μια καλή ευκαιρία για να ξεχαστείτε εντελώς από το στρες της δουλειάς σας! Αντιμετωπίστε αυτήν την ημέρα σαν μια καλή αφορμή για να ζήσετε όμορφες στιγμές, δίχως το μυαλό σας να πηγαίνει στην οθόνη του κινητού, η οποία πλέον αποτελεί μονόδρομο για όλους μας. Εστιάστε σε άλλα πράγματα, πιο δημιουργικά, όπως το να περιποιηθείτε τον εαυτό σας ή το σπίτι σας, να πείτε «ναι» σε ένα DIY project ή να διαβάσετε ένα βιβλίο.

3. Take an online tour για ψυχαγωγικούς σκοπούς

Ο μόνος λόγος για να στρέψετε το ενδιαφέρον σας σε κάποια συσκευή είναι να παρακολουθήσετε κάτι για καθαρά ψυχαγωγικούς λόγους. Μια ωραία ιδέα είναι να «χαθείτε» σε τόπους μακρινούς μέσα από online tours στις πιο ειδυλλιακές πρωτεύουσες του κόσμου, αφήνοντας τη φαντασία σας να οργιάσει και κάνοντας όνειρα για το μέλλον. Ακόμα, πατήστε "play" στην αγαπημένη σας μουσική και αφεθείτε στους ρυθμούς της.

11-LDUEo.jpg

4. Ελάτε σε επαφή με την τέχνη

Για όλους εσάς τους λάτρεις της τέχνης, μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση είναι να απολαύσετε τη "Λίμνη των Κύκνων" σε online streaming μέσω του Christmas Theater, ενώ ακόμα οι «Πιο Δυνατές» της Άννας Ανδριανού είναι μια παράσταση-ωδή στη γυναικεία δύναμη που θα σας συναρπάσει. Όσο για τους cinema lovers, η ινδική ταινία "Dealer" στο Netflix, αποτελεί μια σίγουρα επιλογή που δεν πρέπει να χάσετε.

5. Εξασκείστε τις μαγειρικές σας ικανότητες

Η μαγειρική δε θα μπορούσε να λείπει από μια τέτοια μέρα! Μπείτε με την οικογένειά σας ή τους πολύ κοντινούς σας φίλους στην κουζίνα για να ετοιμάσετε το τραπέζι της Καθαρά Δευτέρας, κάνοντας έτσι ακόμα πιο ευχάριστη την όλη διαδικασία και ακολουθώντας όλες τις παραδόσεις στο φαγητό, όπως είναι καθιερωμένες όλα αυτά τα χρόνια. Φτιάξτε τις αγαπημένες σας συνταγές και απολαύστε λαχταριστά πιάτα όλοι μαζί!

12-pjKni.jpg

6. Χαρείτε τη φύση

Εσείς που βρίσκεστε κοντά στη φύση, έχετε την τύχη να χαρείτε τις ομορφιές που αυτή προσφέρει και η μέρα της Καθαράς Δευτέρας είναι ό,τι πρέπει για μια σύντομη εξόρμηση. Είτε μόνοι σας είτε με κάποιο πρόσωπο της ζωής σας, φορέστε τα αθλητικά σας και ανακαλύψτε καλύτερα την περιοχή όπου μένετε, περπατώντας ή ακόμα και κάνοντας ποδήλατο. Έτσι, μπορείτε να θαυμάσετε τα χρώματα της άνοιξης που έχουν κάνει το τοπίο να δείχνει ακόμα πιο ονειρικό, ενώ ίσως αυτή να είναι και μια καλή ευκαιρία και για ένα ξέγνοιαστο picnic!

Enjoy!