fbpixel

Search icon
Search
Κατακράτηση στην παραλία; Πώς να απομακρύνετε το φούσκωμα σε χρόνο dt
WELLNESS

Κατακράτηση στην παραλία; Πώς να απομακρύνετε το φούσκωμα σε χρόνο dt

Ο detox οδηγός που μας διευκολύνει άμεσα και δραστικά


Το καλοκαίρι έχει εισβάλλει με ταχύτατους ρυθμούς στη ζωή μας και αγαπημένο μας καταφύγιο πλέον αποτελούν τα καθιερωμένα διήμερα δροσιάς. Αρκετές φορές, όμως, πριν την παραλία, έχει τύχει να παρατηρήσουμε κατακράτηση υγρών στο σώμα μας, αφήνοντάς μας μια όχι και τόσο ευχάριστη αίσθηση, ειδικά αυτήν την εποχή. Πρήξιμο στην κοιλιά, τα πόδια ή τα χέρια είναι χαρακτηριστικά δείγματά της. Πολλές φορές οι αιτίες που προκαλούν μιας ήπιας μορφής κατακράτηση συνδέονται άμεσα με την καθημερινή μας ζωή, με πρωταγωνιστές τις διατροφικές μας επιλογές, αλλά και ψυχολογικούς ή ορμονικούς παράγοντες, όπως το στρες. Η ισορροπία των υγρών στον οργανισμό μας είναι αρκετά λεπτή και είναι πιθανόν με πολύ γρήγορο τρόπο να διαταραχθεί. Δεν χρειάζεται, όμως, να ανησυχήσουμε. Μπορούμε με ηρεμία, απλά βήματα και φυσικούς τρόπους να απαλλαγούμε από τα συγκεκριμένα πρηξίματα. 

Εμείς συγκεντρώσαμε πέντε natural και δραστικές λύσεις για να ξεκινήσουμε από σήμερα και να νιώσουμε πιο ανάλαφρες

Μειώνουμε την κατανάλωση αλατιού

Η κεντρική αιτία όσον αφορά τις διατροφικές μας συνήθειες ταυτίζεται με την πρόσληψη του νατρίου, το οποίο σε μεγάλες ποσότητες στον οργανισμό μας προκαλεί την κατακράτηση. Γι' αυτό, λοιπόν, είναι σημαντικό να μειώσουμε την κατανάλωση αλμυρών γευμάτων. Μια εύκολη εναλλακτική, η οποία λειτουργεί ως καμουφλάζ και ταυτόχρονα αποκαθιστά την ανάγκη μας για μια έντονη γεύση είναι να προσθέσουμε διαφορετικά βότανα και μπαχαρικά αντί για αλάτι. Ακόμη, καλό είναι να αποφύγουμε και την επιλογή συσκευασμένων τροφίμων, τα οποία αποτελούνται από υψηλά επίπεδα νατρίου. 

Πίνουμε πολύ νερό

Είναι απαραίτητο να καταναλώνουμε ενάμιση με δύο λίτρα νερό την ημέρα και ειδικά το καλοκαίρι. Χρειαζόμαστε τα υγρά ώστε να στραγγίξουν το υπερβολικό αλάτι και να αποτοξινώσουν απευθείας τον οργανισμό μας. Αποτελεί μια σωτήρια λύση για την κατακράτηση και είναι σημαντικό να έχουμε αυτήν την επιλογή ως προτεραιότητα στην detox to λίστα μας. Ακόμη μια λύση, ειδικά αν αγαπάμε τα βότανα και το τσάι, είναι να ετοιμάσουμε το αγαπημένο μας ρόφημα και στη συνέχεια να προσθέσουμε λεμόνι, λίγο μέλι και παγάκια. 

270189712-594917951600295-537839663575433100-n.jpg
Image source: @eyeswoon

Προτιμούμε το σπιτικό φαγητό

Είναι απαραίτητο, όσο και να πιέζουν οι ρυθμοί της δουλειάς, αλλά και οι καθημερινές υποχρεώσεις, να βρούμε λίγο χρόνο ώστε να τον αφιερώσουμε στο μαγείρεμα και την προετοιμασία των γευμάτων μας. Εύκολες και υγιεινές συνταγές με φρέσκες πρώτες ύλες αποτελούν την ιδανική επιλογή ώστε να ελέγχουμε και την ποιότητα, αλλά και την ποσότητα των υλικών που θα χρησιμοποιήσουμε, με προσοχή ξανά στο αλάτι, αλλά και στα λίπη. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα παρατηρήσουμε ότι το φούσκωμα θα αρχίσει να υποχωρεί.

Κάνουμε γυμναστική

282379068-1240671263402488-6947787620377965956-n.jpg
Image source: @daurpower

Είτε στο γυμναστήριο είτε στο σπίτι μας μπορούμε να ακολουθήσουμε ένα πρόγραμμα γυμναστικής, το οποίο να εστιάζει στην ανακούφιση από τα πρηξίματα, αλλά και στην απομάκρυνσή τους από το σώμα μας. Κατάλληλη επιλογή έχει αποδειχθεί η έντονη αεροβική, η οποία κάνει πιο έντονη την εφίδρωση του οργανισμού μας με αποτέλεσμα να εξαφανίζεται σιγά σιγά η κατακράτηση. Μια ωραία ιδέα για να αισθανθούμε ακόμη πιο όμορφα ταυτόχρονα με την γυμναστική είναι να ξεκινήσουμε ένα άθλημα έντονης αεροβικής, όπως κολύμπι, τένις ή ποδηλασία.

Περιορίζουμε αλκοόλ και καφέ

Ο συνδυασμός αλκοόλ με καφεϊνη σε καθημερινή βάση μπορεί να αποβεί μοιραίος για την πρόκληση, αλλά και έξαρση της κατακράτησης. Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι να "χτίσουμε¨και να διατηρήσουμε μια ισορροπία στην κατανάλωσή τους. Μια κούπα καφέ την ημέρα και κρασί ή κάποιο αλκοολούχο ποτό τα σαββατοκύριακα είναι μια πολύ καλή αρχή.

Enjoy the detox!