fbpixel

Search icon
Search
Κάντε αυτά τα φθινοπωρινά updates και το δέρμα σας θα σας ευγνωμονεί
FACE & BODY

Κάντε αυτά τα φθινοπωρινά updates και το δέρμα σας θα σας ευγνωμονεί

Προσεγγίστε όλα τα θέματα ολιστικά


Όπως η γκαρνταρόμπα σας αλλάζει κάθε εποχή, έτσι και η φροντίδα του εαυτού σας πρέπει να παίρνει διαφορετικές μορφές. Το φθινόπωρο είναι και επίσημα εδώ και για αυτό το λόγο απαιτεί μια διαφορετική προσέγγιση σε πολλά από αυτά που έχετε συνηθίσει. Έτσι, αν δεν έχετε αλλάξει ακόμη τις συνήθειες σας, τώρα είναι η ώρα να δείτε τα πάντα διαφορετικά και να προετοιμάσετε το σώμα σας για τους ψυχρότερους μήνες και τις μικρότερες μέρες.

face-beauty-skin-annelauremais.jpg
@annelauremais

Αυτοφροντίδα

Δώστε προτεραιότητα στον ύπνο

Τώρα που οι μέρες είναι μικρότερες και η βιταμίνη D αρχίζει και μειώνεται, είναι εύλογο να νιώθετε παραπάνω κούραση. Επειδή εκτίθεστε σε λιγότερες ώρες φωτός καθημερινά, ο σώμα παράγει περισσότερη μελατονίνη -μια ορμονη του ύπνου- και είναι πιθανό να έχετε παρατηρήσει κάποιες αλλαγές. Μερικές φορές, αντί να πηγαίνετε ενάντια στο σώμα είναι σημαντικό να ακούτε τι έχει να σας πει. Και έτσι, αντί ο πρώτος στόχος σας να γίνει το να καταπολεμάτε την κούραση, σκεφτείτε αυτή την εποχή ως μια περίοδο ξεκούρασης και αποκατάστασης και προσαρμόστε ανάλογα τη ρουτίνα σας.

Επικεντρωθείτε στις σχέσεις

Ναι, καλά διαβάσατε. Η φροντίδα του εαυτού σας περιλαμβάνει και τις σχέσεις σας. Η ουσιαστική σύνδεση είναι ένα σημαντικό μέρος μιας ρουτίνας ευεξίας, επειδή οι ικανοποιητικές σχέσεις συμβάλλουν στη βελτίωση της ευτυχίας και του συνολικού αισθήματος ικανοποίησης που βιώνετε. Ο χειμώνας είναι η ιδανική εποχή για να δώσετε προτεραιότητα στις σχέσεις, για να πάρετε περισσότερα τηλέφωνα και για να δείτε περισσότερες ταινίες με αυτούς που αγαπάτε. Μάλιστα, μην ξεχνάτε πως υπάρχουν και πολλές διασκεδαστικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε και εκτός σπιτιού, όπως μια βόλτα σε ένα πάρκο ή ένας καφές στο πιο cozy μέρος της γειτονιάς σας.

clairerose-skin-beauty-face.jpg
@clairerose

Θρέψη

Αφαιρέστε τα ωμά τρόφιμα και τα κρύα γεύματα

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα ζουμερό καρπούζι, μια φρέσκια σαλάτα ή ένα δροσιστικό smoothie. Αλλά όταν η θερμοκρασία πέφτει σίγουρα θα παρατηρείτε κάποια αλλαγή στην όρεξη σας και στο σώμα σας. Ο οργανισμός ζητάει μαγειρεμένα, ζεστά γεύματα και πιο spicy συνταγές. Αν αυτό σας ακούγεται γνώριμο, τότε να σας ενημερώσουμε πως η λιγότερη έκθεση στον ήλιο έχει και αυτό το αποτέλεσμα. Σας κάνει να αναζητείτε τρόφιμα που θα τονώσουν τη διάθεση και θα ζεστάνουν το σώμα. Να θυμάστε ότι οι σαλάτες και τα smoothies δεν είναι τα μόνα υγιεινά τρόφιμα. Γίνετε δημιουργικοί με θρεπτικά μαγειρευτά, σούπες και ψητά λαχανικά.

Ενσωματώστε εποχιακά προϊόντα

Εάν δεν το γνωρίζετε ήδη, το να καταναλώνετε τα προϊόντα της εκάστοτε εποχής είναι μια από τις πιο sustainable πράξεις που μπορείτε να κάνετε. Η εποχή αυτή προσφέρει πολλά νόστιμα και γευστικά φρούτα και λαχανικά όπως μήλα, πορτοκάλια, λωτούς, αχλάδια, κολοκυθάκια και γλυκοπατάτες. Φυσικά, αν δε μπορείτε να ζήσετε χωρίς αβοκάντο ή σας αρέσει να τρώτε μάνγκο όλο το χρόνο δε σημαίνει ότι πρέπει να πείτε “όχι” σε προϊόντα που είναι εκτός εποχής. Άλλωστε πιο σημαντικό είναι να τρώτε φρούτα και λαχανικά, ανεξάρτητα από την περίοδο.

clairerose-face-skin-beauty.jpg
@clairerose

Φροντίδα του δέρματος

Προσθέστε περισσότερα στρώματα

Η αναφορά στις πιο ηλιόλουστες ημέρες, όταν πρόκειται για το skincare, οδηγεί πάντα σε ένα συμπέρασμα. Οποιαδήποτε βλάβη έχει προκληθεί στο δέρμα, κατά την καλόκαιρινή περίοδο, οφείλει να λάβει την απαραίτητη φροντίδα άμεσα. Αυτή είναι λοιπόν η καλύτερη στιγμή για να κάνετε refresh στην περιποίηση σας. Αν δεν ξέρετε τον τρόπο, τότε να σας ενημερώσουμε πως το layering θα γίνει ο δικός σας σύμμαχος. Προσθέστε ένα λάδι καθαρισμού στη ρουτίνα σας, απλώστε έναν επιπλέον ορό ενυδάτωσης, χρησιμοποιήστε μια πιο παχύρρευστη ενυδατική κρέμα και προσθέστε ένα ενυδατικό λάδι για να τα σφραγίσετε όλα. Τα βασικά στοιχεία μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Δοκιμάστε έναν υγραντήρα

Πολλοί μπορεί να νιώθετε ξηρότητα και ερεθισμούς όλο το χρόνο, ειδικά αυτή την εποχή που την περνάτε σε εσωτερικούς χώρους. Εξετάστε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε έναν υγραντήρα για την κρεβατοκάμαρα, ειδικά αν τείνετε να έχετε υψηλή θερμοκρασία ή αν ζείτε σε ξηρό κλίμα. Όχι μόνο θα προσθέσει υγρασία στον αέρα ενώ κοιμάστε, αλλά μπορεί επίσης να δώσει στο δέρμα σας την επιπλέον ενυδάτωση και ανανέωση που χρειάζεται κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Εστιάστε στην περιποίηση της επιδερμίδας και από μέσα

Σίγουρα γνωρίζετε πως τα πάντα ξεκινούν από την εσωτερική υγεία. Για αυτό το λόγο γεμίστε το πιάτο σας με υγιή λίπη, όπως το αβοκάντο, ο σολομός και τα καρύδια. Θα σας βοηθήσουν στη ρύθμιση της παραγωγής λιπαρότητας του δέρματός σας και θα καταπραΰνουν το ξηρό δέρμα.

Κεντρική φωτογραφία: @nikkkkes