fbpixel

Search icon
Search
4 super tasty σαλάτες, ιδανικές για το lunch break σας
TASTE

4 super tasty σαλάτες, ιδανικές για το lunch break σας

Εύκολες και πεντανόστιμες


Πόσες φορές έχετε γυρίσει κουρασμένες στο σπίτι και το μόνο που θέλετε είναι να ξαπλώσετε, αλλά δεν μπορείτε γιατί πρέπει να μαγειρέψετε για την επόμενη ημέρα; Πόσες φορές έχετε καταναλώσει το μεσημεριανό σας στο γραφείο και μετά το μόνο που έχετε ανάγκη είναι να πάρετε έναν power nup; Για όλα τα παραπάνω εμείς σας έχουμε τη λύση. Η καθημερινότητα είναι απαιτητική με πιεστικούς ρυθμούς γι' αυτό και εμείς αναζητάμε συνεχώς τρόπους για να κάνουμε τη ζωή μας πιο πρακτική και εύκολη. Για όλες εσάς που δυσκολεύεστε να μαγειρεύετε καθημερινά αλλά παράλληλα θέλετε να τρέφεστε σωστά για να θωρακίσετε τον οργανισμό σας και να είστε ανάλαφρες, οι παρακάτω σαλάτες, ιδανικές και για lunch break θα σας ξετρελάνουν. 

Ανακαλύψτε τες!

Σαλάτα Iceberg με μήλο και blue cheese

salata-iceberg-milo-bluecheese.jpg

Υλικά

  • 2 τρυφερά iceberg
  • 1 ξινόμηλο
  • 1 καρότο
  • 2 κ.σ. σταφίδες ξανθές
  • 2 κ.σ. καρύδια
  • 100 γρ. τρίμματα μπλε τυριού

Για το blue cheese dressing

  • 150 γρ. μπλε τυρί
  • 1 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1/4 φλ. ξινόγαλο ή γιαούρτι
  • 3-4 σταγόνες ξύδι
  • 1/3 σκελ. σκόρδου (πολτοποιημένο)
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

Εκτέλεση 

Για το dressing 

Για να φτιάξουμε την τραγανή σαλάτα iceberg με ντρέσινγκ blue cheese συγκεντρώνουμε αρχικά όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε για τη συνταγή αυτή. Θα ξεκινήσουμε με το ντρέσινγκ. Θρυμματίζουμε το μπλε τυρί σε ένα μπολ. Ρίχνουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα λιώνουμε με πιρούνι ή τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ για πιο βελούδινο αποτέλεσμα. Αφήνουμε το ντρέσινγκ στο ψυγείο να παγώσει.

Για τη σαλάτα

Κόβουμε το τραγανό iceberg σε μεγάλες μπουκιές. Το βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το μήλο κομμένο σε λεπτές φέτες, το καρότο χοντροτριμμένο και τις σταφίδες. Περιχύνουμε με το μισό ντρέσινγκ κι ανακατεύουμε.

Για το στήσιμο

Στήνουμε τη σαλάτα iceberg με ντρέσινγκ σε πιατέλα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ντρέσινγκ και πασπαλίζουμε με τα καρύδια και τα τρίμματα μπλε τυριού.

Συνταγή: Αργυρώ Μπαρμπαρίγου 

Σαλάτα με κόκκινα μήλα

salata-me-milo-kokkino.jpg

Υλικά 

Για το dressing

  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. πετιμέζι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σύνθεση

  • 130 γρ. πράσινη σαλάτα
  • 300 γρ. φέτα
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 30 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 30 γρ. cranberries
  • 200 γρ. μήλα, red moon
  • 1 ρόδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πετιμέζι

Εκτέλεση 

Στο μπολ σερβιρίσματος βάζουμε το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Βάζουμε μέσα στο μπολ την πράσινη σαλάτα και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ βάζουμε τη φέτα και σπάμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, 30 γρ. από τα φιστίκια και τα cranberries ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε καλά. Τα υπόλοιπα φιστίκια τα ψιλοκόβουμε ή τα τρίβουμε και τα βάζουμε σε άλλο μπολ. Φτιάχνουμε με τα χέρια μας μικρά μπαλάκια τυριού με το μείγμα του μπολ και τα βουτάμε στο μπολ με το τριμμένο φιστίκι για να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους. Μεταφέρουμε τα μπαλάκια τυριού πάνω από τη σαλάτα και προσθέτουμε τα μήλα κομμένα σε φέτες, τους σπόρους από το ρόδι, ελαιόλαδο, πετιμέζι και σερβίρουμε.

Συνταγή: Άκης Πετρετζίκης

Σαλάτα με ρεβίθια και ψητό χαλούμι

ba8c45c28fd675ed7b99dcae38af8019-l.jpg

Υλικά

  • 300 γρ. βρασμένα ρεβίθια
  • 150 γρ. καλαμπόκι
  • 150 γρ. χαλούμι, κομμένο σε φέτες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
  • ¼ μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Αδειάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά, εκτός από το χαλούμι και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε το χαλούμι για 1 λεπτό από την κάθε πλευρά. Στη συνέχεια, το βγάζουμε και το κόβουμε σε κυβάκια. Σερβίρουμε τη σαλάτα σε πιάτα και από πάνω ρίχνουμε το χαλούμι.

Συνταγή: Γιώργος Τσούλης

Σαλάτα με αβοκάντο, πορτοκάλι & καρότο

shutterstock-631557074.jpg

Υλικά

  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 1 πορτοκάλι
  • 1 μαρούλι
  • Λίγη ρόκα
  • 1 καρότο
  • 1 αγγούρι
  • 1 κουταλιά της σούπας άσπρο ξύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζετε το πορτοκάλι, το στύβετε και χρησιμοποιείτε 2 κουταλιές της σούπας για τη vinaigrette. Αναμιγνύετε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και το χυμό πορτοκάλι. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και ανακινείτε καλά σε ένα βαζάκι ώστε να αναμιχθούν τα υλικά.
Τοποθετείτε τα φύλλα του μαρουλιού, τη ρόκα, το καρότο σε κομμάτια, το κομμένο αγγούρι και το αβοκάντο σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε τη vinaigrette πορτοκαλιού και ανακατεύετε.