fbpixel

Search icon
Search
Kamala Harris: Αποδέχθηκε το χρίσμα των Δημοκρατικών και παραχώρησε μια ιστορική ομιλία
PEOPLE & MOMENTS

Kamala Harris: Αποδέχθηκε το χρίσμα των Δημοκρατικών και παραχώρησε μια ιστορική ομιλία

Στο χθεσινοβραδινό συνέδριο του κόμματος στο Σικάγο


H Kamala Harris καταφέρνει και πάλι να στρέψει όλα τα βλέμματα πάνω της, καθώς επιβεβαίωσε επίσημα την αποδοχή του χρίσματος των Δημοκρατικών στο συνέδριο του κόμματος στο Σικάγο, το οποίο πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ. Κι έτσι, ονομάζεται υποψήφιά του στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 5 Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Με στόχο η Αμερική «να προχωρήσει μπροστά», η πρώτη Αφροαμερικανή γυναίκα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, δήλωσε: «Στο όνομα όλων των Αμερικανών, ανεξαρτήτως κόμματος, φυλής, φύλου ή γλώσσας, όπως αυτοί με τους οποίους μεγάλωσα, που δουλεύουν σκληρά, που προσπαθούν να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους, που προσέχουν ο ένας τον άλλο, όλων αυτών που η ιστορία τους μπορούσε να γραφτεί μόνο στο σπουδαιότερο έθνος του κόσμου, δέχομαι την υποψηφιότητα που μου αναθέτετε για να γίνω πρόεδρος των ΗΠΑ».

Η θέση της απέναντι στη Λωρίδα της Γάζας

Στην ιστορική ομιλία της αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε φλέγοντα ζητήματα που αφορούν στο τώρα, δίνοντας υποσχέσεις για το αύριο. Σε σχέση με τη Λωρίδα της Γάζας, όπου μαίνεται πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς για περισσότερους από δέκα μήνες, είπε: «Είναι καιρός να συναφθεί η συμφωνία (για την απελευθέρωση) των ομήρων και για να τεθεί σε ισχύ κατάπαυση του πυρρός. Χάθηκαν τόσες ζωές αθώων. Απελπισμένοι και πεινασμένοι άνθρωποι φεύγουν, πάνε από ένα μέρος στο άλλο για να προστατευθούν. Το εύρος των ανθρώπινων δεινών είναι συνταρακτικό».

Και συνέχισε: «Θα ορθώνω πάντα το ανάστημά μου για να υπερασπιστώ το δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται. Ο πρόεδρος Biden κι εγώ εργαζόμαστε για να τερματιστεί ο πόλεμος αυτός κατά τρόπο ώστε το Ισραήλ να είναι ασφαλές, οι όμηροι να αφεθούν ελεύθεροι, τα δεινά στη Γάζα να τερματιστούν και οι Παλαιστίνιοι να μπορέσουν να δουν να γίνεται πραγματικότητα το δικαίωμά τους στην αξιοπρέπεια, στην ασφάλεια, στην ελευθερία και στην αυτοδιάθεση».

Στο πλευρό της Ουκρανίας

Πήρε θέση και για τον πόλεμο στην Ουκρανία, τονίζοντας: «Θα σταθώ σθεναρά στο πλευρό της Ουκρανίας και των συμμάχων μας στο NATO. Δε θα γίνω φίλη τυράννων και δικτατόρων όπως ο Kim Jong Un, που υποστηρίζουν τον Trump, επειδή ξέρουν πως είναι εύκολο να χειραγωγηθεί με κολακείες και χάρες, επειδή ξέρουν ότι δεν θα επιδίωκε ποτέ να λογοδοτήσουν αυταρχικοί ηγέτες, καθώς κι ο ίδιος θέλει να είναι αυταρχικός ηγέτης».

«Επίθεση» στον Trump

Υποστηρίζοντας πως «ο Trump θέλει να γυρίσει τη χώρα στο παρελθόν», δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, μιλώντας ανοιχτά για τα πιστεύω της. Χαρακτηριστικά είπε: «Ξέρουμε πως θα έμοιαζε μια δεύτερη θητεία του Trump. Είναι όλα γραμμένα στο Project 2025. Οι συνέπειες που θα είχε το να βρεθεί ξανά στον Λευκό Οίκο είναι εξαιρετικά σοβαρές. Θέλει να γυρίσει τη χώρα πίσω, όμως εμείς δε γυρνάμε πίσω».

shutterstock-2499464693.jpg

H οικονομική δέσμευσή της απέναντι στη μεσαία τάξη

Στο τέλος της ομιλίας της, δεσμεύτηκε σε ό,τι αφορά στην οικονομία της μεσαίας τάξης, υποσχόμενη νέες ευκαιρίες για όλους. Αυτός θα είναι κι ένας από τους καθοριστικούς στόχους της προεδρίας της. Η ίδια σημείωσε: «Από τη μεσαία τάξη κατάγομαι. Η μητέρα μου κρατούσε έναν αυστηρό προϋπολογισμό. Αντί της αύξησης φόρων του Trump, θα προχωρήσουμε σε μείωση φόρων για τη μεσαία τάξη, που θα ωφελήσει πάνω από 100 εκατομμύρια Αμερικανούς».