fbpixel

Search icon
Search
Καλοκαιρινά ραντεβού με θέα τη θάλασσα στον απόλυτο γαστρονομικό προορισμό της Θεσσαλονίκης
CITY VIBES

Καλοκαιρινά ραντεβού με θέα τη θάλασσα στον απόλυτο γαστρονομικό προορισμό της Θεσσαλονίκης

Η υπέροχη Ακτή Ντοβίλ στην ανατολική πλευρά της πόλης προσφέρει μια άκρως ειδυλλιακή ατμόσφαιρα


Όταν έχεις ένα όραμα, είναι απαραίτητο να ακούσεις το ένστικτό σου. Τότε, θα ξεκινήσεις να εξοπλίζεσαι με γνώσεις και το πάθος σου θα σου χαρίζει κίνητρο να συνεχίσεις. Το στοιχείο αυτό κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ραφιναρισμένη φιλοσοφία της Ακτής Ντοβίλ, τον γαστρονομικό προορισμό στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης, ο οποίος μας κάνει να ανυπομονούμε για την αμέσως επόμενη επίσκεψή μας. Στην ιστορική ομώνυμη τοποθεσία στο Καραμπουρνάκι, το κομψό εστιατόριο υποδέχεται όλους τους λάτρεις του ψαριού και των θαλασσινών. Ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα, στην άκρη της θάλασσας, οι απαιτητικοί ψαροφάγοι έχουν την ευκαιρία να ανακαλύπτουν τις μοναδικές comfort food προτάσεις μιας απόλυτης seafood φιλοσοφίας.

Κάθε εποχή αποτελεί και μια ξεχωριστή ευκαιρία, για να εξερευνήσουμε τους πολλά υποσχόμενους μαγειρικούς θησαυρούς της, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την eclectic και συνάμα χαλαρωτική της ατμόσφαιρα. Ειδικά για τους θερινούς μήνες, το fine dining εστιατόριο μας προσκαλεί να γιορτάσουμε παρέα την ανεμελιά του καλοκαιριού μέσα από τη γοητευτική δροσιά που μας χαρίζει δίπλα στο κύμα. 

Ας πάρουμε μια πρώτη γεύση μαζί...

H ειδυλλιακή ατμόσφαιρα δίπλα στη θάλασσα μας περιμένει 

3-5qr9k.jpg
Οργάνωση, επιμέλεια και συντονισμός πρωταγωνιστούν σε μια κομψή τραπεζαρία δίπλα στο κύμα

Οι καρμικές συναντήσεις στην Ακτή Ντοβίλ κυριαρχούν, ειδικά σε ό, τι έχει άμεση σχέση με τη γοητεία που μας προσφέρει κάθε φορά η προνομιακή της τοποθεσία πάνω στον γιαλό και δίπλα στη θάλασσα, με θέα σχεδόν όλη την πόλη της Θεσσαλονίκης. Είναι αλήθεια ότι αποτελεί το σημείο εκείνο, όπου το κύμα του Θερμαϊκού κόλπου «χάιδευε» για δεκαετίες ολόκληρες τα κορμιά που βουτούσαν στα νερά του. Μέχρι σήμερα, όπως θα μοιραστούν μαζί μας οι άνθρωποι του εστιατορίου, ειδικά κατά τη μαγική στιγμή του ηλιοβασιλέματος, είναι σα να έχει προηγηθεί μια μοιραία συνωμοσία, ώστε να πρωταγωνιστεί μια γλυκιά ησυχία, διπλασιάζοντας την ατμόσφαιρα ηρεμίας μακριά από τους έντονους ρυθμούς της πόλης!

1.jpg
Η θερμή υποδοχή - έναρξη για μια πολλά υποσχόμενη εμπειρία απόλαυσης

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ακόμη περισσότερο χρόνο στους εξωτερικούς της χώρους με ανοιχτές προσβάσεις, χωρίς κανένα απολύτως εμπόδιο, από κάθε μεριά της refined αυλής της. Αξιοποιείστε κάθε σάς επίσκεψη στο πανέμορφο περιβάλλον του και δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να περάσει σε ένα οικείο και ταυτόχρονα εκλεπτυσμένο χώρο, που η εμπειρία γίνεται απόλαυση, οι πελάτες είναι καλεσμένοι και η ευχαρίστησή τους μετατρέπεται σε προτεραιότητα. Αυτή είναι άλλωστε και η διαχρονική ταυτότητα της Ακτής Ντοβίλ, η οποία παραμένει ατόφια μέχρι σήμερα!

Τα ελαφριά πιάτα με προτεραιότητα την εποχικότητα και τη «γεμάτη» γεύση με την εκλεπτυσμένη υπογραφή του σεφ Παναγιώτη Δεληθανάση

7.png
Οι εξεζητημένες γαστριμαργικές προτάσεις υπόσχονται να ενθουσιάσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο

Στην Ακτή Ντοβίλ, οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά, στοιχείο - «κλειδί», το οποίο αποκαλύπτεται άμεσα μέσα από την γαστριμαργική του κουλτούρα. Ειδικά, μιλώντας για το καλοκαιρινό menu, το οποίο δημιουργείται και προετοιμάζεται κάθε χρονιά στα μέσα Μαΐου, ο παράγοντας της εποχικότητας σε συνδυασμό με την αγνότητα της πρώτης ύλης, λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν, με την εξειδίκευση να αναβαθμίζεται χρόνο με τον χρόνο.

sef.jpg
Σεφ Παναγιώτης Δεληθανάσης

Ο καταξιωμένος σεφ Παναγιώτης Δεληθανάσης μαζί την έμπειρη ομάδα του έχει δημιουργήσει ένα εξίσου ενδιαφέρον μενού με φόντο το μπλε της θάλασσας. Σε πρώτο πλάνο βρίσκονται ελαφριά πιάτα, κατά κύριο λόγο μεσογειακού χαρακτήρα με ιδιαίτερη αδυναμία στο φρέσκο ψάρι και στις ωμές παρασκευές, όπως ταρτάρ, σεβίτσε και καρπάτσιο, επιλογές, οι οποίες μαζί με μια εκλεπτυσμένη γκάμα από αφρώδεις οίνους, δροσερά spritz και low abv drinks δομούν ένα ακαταμάχητο πολυαισθητηριακό duo για να το γευτούμε κατά τη δύση του ηλίου.

Η πολλά υποσχόμενη προσθήκη

Μια ευχάριστη έκπληξη έρχεται να προστεθεί στην γαστρονομική σφραγίδα του εστιατορίου, μέσα από το πολλά υποσχόμενο shushi bar, το οποίο θα βρίσκεται στους εξωτερικούς του χώρους από τα τέλη Μαΐου και θα λειτουργεί από τις επτά το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ. Εκτός, λοιπόν, από το εσωτερικό oyster bar, η βαθιά πίστη των ανθρώπων του στην υψηλής ποιότητας κουζίνα που διαθέτει, επιβεβαιώνεται και τώρα από τις fresh ιαπωνικές «αλχημείες» που θα πρωταγωνιστούν στο νέο του summer spot, το οποίο ανυπομονούμε να γνωρίσουμε σε λίγες εβδομάδες. 

Είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε τις ομορφιές της Ακτής Ντοβίλ, με την αλμυρή ηρεμία, τη δροσιά και τις εκλεπτυσμένες γευστικές προτάσεις να μας συνοδεύουν κάθε βραδιά...

Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery! 

Ακτή Ντοβίλ, Θεμιστοκλή Σοφούλη 86

Τηλέφωνο: 2310 407 000

Instagram: @aktintovil

Facebook: Ακτή Ντοβίλ