fbpixel

Search icon
Search
Jo Nesbø: Στη μεγάλη οθόνη μυθιστόρημά του με τίτλο "The Night House"
ARTS & CULTURE

Jo Nesbø: Στη μεγάλη οθόνη μυθιστόρημά του με τίτλο "The Night House"

Το βιβλίο έκανε το ντεμπούτο του στις ΗΠΑ το 2023 και πρόκειται να κυκλοφορήσει σε άλλες 40 γλώσσες


Στον κινηματογράφο μεταφέρεται ένα από τα πιο γνωστά αστυνομικά βιβλία του Jo Nesbø, "The Night House", μια ιστορία που διαδραματίζεται σε μια μικρή πόλη της Αμερικής στα μέσα της δεκαετίας του ‘80, σε ταινία τρόμου που θα γυριστεί την επόμενη άνοιξη.

Το "The Night House" είναι μια ιστορία τρόμου που διαδραματίζεται σε μια μικρή πόλη της Αμερικής στα μέσα της δεκαετίας του 1980 που ακολουθεί τον Richard, ένα πρόσφατα ορφανό αγόρι που στέλνεται να ζήσει με τους συγγενείς του στην απομακρυσμένη πόλη Ballantyne. Γρήγορα αποκτά τη φήμη του περιθωριακού και όταν ένας συμμαθητής του, ο Tom, εξαφανίζεται, όλοι υποπτεύονται το καινούργιο θυμωμένο αγόρι. Κανείς δεν τον πιστεύει όταν λέει ότι ο τηλεφωνικός θάλαμος στην άκρη του δάσους τον ρούφηξε σαν να ήταν σε ταινία τρόμου.

nighthouse.jpg
The Night House


Η τοπική αστυνομία στο Ballantyne πιστεύει ότι ο Richard είναι υπεύθυνος για την εξαφάνιση του παιδιού. Ωστόσο, κανείς άλλος εκτός από τον Karen, έναν άλλο έφηβο στην τάξη του, δεν πιστεύει ότι αυτό που είδε ήταν πραγματικό. Μαζί, οι δυο τους επιχειρούν ένα επικίνδυνο ταξίδι για να λύσουν το μυστήριο του αγνοούμενου συμμαθητή και να αποδείξουν την αθωότητα του Ρίτσαρντ, αλλά οι κακές δυνάμεις και η σκοτεινή μαγεία στέκονται εμπόδιο στο δρόμο τους.

Σκηνοθέτης της ταινίας θα είναι ο Jesper Ganslandt. Ο Ganslandt σκηνοθέτησε πρόσφατα αρκετά επεισόδια του "Snabba Cash", της πρωτότυπης σειράς του Netflix με πρωταγωνιστή τον Evin Ahmad. Εργάστηκε επίσης στο δραματικό θρίλερ του 2019 "438 Days" και στην ταινία "Beast of Burden" του 2018, στην οποία πρωταγωνιστεί ο βετεράνος του Harry Potter, Daniel Radcliffe.

nesbo-1.webp
The Night House


Ο Nesbø αυτή τη στιγμή παρουσιάζει τη σειρά "Harry Hole" για το Netflix που βασίζεται στην αναγνωρισμένη διεθνή σειρά βιβλίων του και είναι γνωστός για μια σειρά από άλλα μυθιστορήματα που είχαν προσαρμογές στη μεγάλη οθόνη, όπως οι "Headhunters" και "The Snowman".

Ο Fredrik Wikström Nicastro, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος των Hope Studios, δήλωσε: «Το μυθιστόρημα του Jo είναι τόσο συναρπαστικό όσο και πρωτότυπο - ένα διασκεδαστικό τρενάκι του λούνα παρκ από τρόμο, και ανατροπές. Τα Hope Studios δημιουργήθηκαν για να αποτελέσουν όχημα για δημιουργούς και αφηγητές να υλοποιήσουν έργα με ουσιαστική θεματολογία και να εμβαθύνουν στην ανθρώπινη κατάσταση. Ο τρόμος είναι από καιρό ένας τρόπος εξερεύνησης της σκοτεινής πλευράς της ανθρωπότητας, και μέσω αυτού προσφέρει διορατικότητα και μερικές φορές, απροσδόκητα, ελπίδα. Το να έχουμε τον Jesper να ηγείται του έργου με τη βαθιά ατομική του ευαισθησία είναι ένα μεγάλο δώρο - και είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε αυτή την προσαρμογή με τη συμμετοχή και την υποστήριξη του Jo».

h.png
Harry Hole


«Είμαι ενθουσιασμένος που συνεργάζομαι με έναν τόσο καλό σκηνοθέτη», πρόσθεσε ο Jo Nesbø, «Το Falkenberg Farewell είναι μια από τις απόλυτα αγαπημένες μου σουηδικές ταινίες». Ο Jesper Ganslandt σχολίασε: «Η προοπτική να γράψω ένα σενάριο μαζί με έναν τόσο αριστοτεχνικό συγγραφέα που έχει πουλήσει περισσότερα από 60 εκατομμύρια βιβλία θα μπορούσε εύκολα να φαίνεται λίγο τρομακτική. Όμως, ο Jo Nesbø ήταν απίστευτα γενναιόδωρος και ταπεινός από την πρώτη μας συζήτηση. Και προς μεγάλη μου χαρά, τυχαίνει επίσης να μοιραζόμαστε τον ίδιο στόχο που είναι να μετατρέψουμε αυτό σε μια σοβαρά ενοχλητική ψυχολογική ταινία τρόμου, σε αντίθεση με οτιδήποτε έχετε δει ποτέ πριν!»

Η τρέχουσα συλλογή των Hope Studios περιλαμβάνει επίσης μια προσαρμογή μεγάλου μήκους του best-seller μυθιστορήματος του Fredrik Backman των New York Times "Anxiety People". Το βιβλίο προσαρμόζεται για την οθόνη από τον David Magee (Life of Pi), με το έργο να επανενώνει την ομάδα πίσω από το "A Man Called Otto", με πρωταγωνιστή τον Tom Hanks.